![]() |
Import z Chin - sprzedaż na allegro - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Zarabiam.com (/Forum-Zarabiam-com-166) +--- Dział: Dziennik Pracy (/Forum-Dziennik-Pracy-352) +--- Wątek: Import z Chin - sprzedaż na allegro (/Temat-Import-z-Chin-sprzedaz-na-allegro-125230) |
RE: Import z Chin - sprzedaż na allegro - Armin Van Buuren - 16-12-2015 12:51 za sprzedaż podróbek można iść siedzieć więc nie radze ![]() RE: Import z Chin - sprzedaż na allegro - kondekon12 - 16-12-2015 13:33 (16-12-2015 12:51)Armin Van Buuren napisał(a): za sprzedaż podróbek można iść siedzieć więc nie radze Zależy co mamy na myśli przez 'podróbkę'. Ogólnie zakazane jest sprowadzanie podróbek. Mój znajomy bawił sie w sprzedaż butów, zamówił ileś tam par butów Nike (chińskie podróbki po taniości) celnicy zniszczyli mu je od razu ![]() RE: Import z Chin - sprzedaż na allegro - kazik0o - 16-12-2015 15:30 tak tylko napisałem podróbka moze byc imitacja albo jeszcze cos ![]() RE: Import z Chin - sprzedaż na allegro - ScroX - 16-12-2015 20:13 Tu raczej wykrywalne będę tylko takie oczywiste podróbki , takie jak Nike, Adidas.. inne mniej popularne rzeczy po prostu przechodzą przez niewiedzę celników.Chociaż różnie to bywa. RE: Import z Chin - sprzedaż na allegro - zuhsm.pl - 16-12-2015 21:28 Absolutnie się wystrzegać, celnicy mają w dupie i przepuszczają zapłacicie cło, pojawi się na allegro i od razu macie wjazd na chatę z nakazem przeszukania, a to jest bardzo złe i dodam ze bardzo częste. Jak konkurencja podkabluje to od razu są ![]() Disney, hello kitty, minionki, avengers, itp wszystko zakazane. Co do pytania to zamówiłem takich jak na allegro nie ma ![]() RE: Import z Chin - sprzedaż na allegro - barto - 16-12-2015 22:12 Świetny dziennik. Mam kilka pytań możliwe że oczywistych lub głupich, natomiast nie dających mi spokoju. Jak działasz w sprawie gwarancji? W przypadku oddania produktu przez kupującego, wysyłasz przedmiot do Chin? Pisałeś o tym aby wystrzegać się podróbek, jak odróżniasz przedmioty objęte prawami autorskimi i patentami oraz oryginały od podróbek? Da się to sprawdzić zanim dokonasz zamówienia u jakiegoś hurtownika w Chinach? Prowadzisz firmę zarejestrowaną jako DG czy spółkę? RE: Import z Chin - sprzedaż na allegro - twardy - 16-12-2015 22:14 (16-12-2015 22:12)barto napisał(a): Świetny dziennik. Mam kilka pytań możliwe że oczywistych lub głupich, natomiast nie dających mi spokoju. Przeczytales w ogole pierwszy post co tam op sprzedaje? Gwarancje? Na breloczek za 2 dychy? Co tam ma sie popsuc? ![]() RE: Import z Chin - sprzedaż na allegro - ScroX - 16-12-2015 22:20 (16-12-2015 22:14)twardy napisał(a):(16-12-2015 22:12)barto napisał(a): Świetny dziennik. Mam kilka pytań możliwe że oczywistych lub głupich, natomiast nie dających mi spokoju. Ale na zegarki już owszem.. czasem ludzie sobie życzą możliwości zwrotu lub gwarancji RE: Import z Chin - sprzedaż na allegro - zuhsm.pl - 16-12-2015 22:22 Nie udzielam gwarancji na nic co sprzedaję, jeśli towar Ci nie odpowiada masz 14dni na zwrot. Zwracasz i nie ma problemu, jeśli w ciągu 14 dni nie zwróciłeś towar jest Twój. W kiosku też nie dostajesz gwarancji, na zegarki, zabawki itp. Tak mam DG. Jak znajdę drugiego siebie to mogę pomyśleć o spółce ![]() Nie może być żadnych znaków firmowych, żadnych nazw, rozpoznawalnych znaków itp. Wszystko firma krzak albo bez firmy takie najlepsze, miałem ostatnio wezwanie do Urzędu Celnego to zagadałem czy w razie czego mogę napisać maila z weryfikacją, gość odpisuje mimo tego że dał mi mandat ![]() RE: Import z Chin - sprzedaż na allegro - barto - 16-12-2015 22:35 (16-12-2015 22:14)twardy napisał(a):(16-12-2015 22:12)barto napisał(a): Świetny dziennik. Mam kilka pytań możliwe że oczywistych lub głupich, natomiast nie dających mi spokoju. To prawda, breloczek nie potrzebuje gwarancji. Natomiast z tego co czytałem autor nie ogranicza się do sprzedaży breloczków ![]() (16-12-2015 22:22)zuhsm.pl napisał(a): Nie udzielam gwarancji na nic co sprzedaję, jeśli towar Ci nie odpowiada masz 14dni na zwrot. Zwracasz i nie ma problemu, jeśli w ciągu 14 dni nie zwróciłeś towar jest Twój. W kiosku też nie dostajesz gwarancji, na zegarki, zabawki itp. Dzięki wielkie za informacje. Dajesz bardzo duża wartość na tym forum. A w kwestii spółki, możesz stworzyć jednoosobową spółkę zoo , trzeba tylko przeliczyć opodatkowanie czy Ci się to opłaca. Niestety nie powiem Ci więcej na ten temat ponieważ nie zgłębiałem się w to. |