![]() |
Pytania nowicjusza - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Off-Topic (/Forum-Off-Topic-9) +--- Dział: Oszustwa / Scam (/Forum-Oszustwa-Scam-140) +---- Dział: BannersBroker (/Forum-BannersBroker-323) +---- Wątek: Pytania nowicjusza (/Temat-Pytania-nowicjusza-60464) |
RE: Pytania nowicjusza - twardy - 16-01-2013 00:33 tu nie ma zadnej filozfii ogranicza Cie: 1) ilosc traffiku 2) makro 3) czasami bb zamula z podliczeniami, mniejsze lub wieksze przestoje naliczyliscie sie tyle a wystarczy zauwazyc jedna rzecz... wklad jest podobny czy to przy niebieskim + panele czy to zielonym... stad ta mala roznica... no makro to wiadomo... tylko ze jak rozpatrujemy przejscie na premium to 1 czy 2 traffic packi w ta czy tamta... co za roznica ![]() RE: Pytania nowicjusza - Krampo - 16-01-2013 01:46 Wracając jeszcze do strategii i zestawu za 395$ Tak z ciekawości zapytam, jaka jest wizja dalszego rozwoju tego pakietu bez przechodzenia na premium i średnim stopniu reinwestowania. Pytam pod tym kątem że np chciałbym co miesiąc zarabiać sobie ileś tam $. Jednak z biegiem czasu będzie się zmniejszała liczba makro dla kolejnych paneli .. nieb,zielonych .. potem będę zmuszony rollować i odpalać czerwone.. a z tego co mówicie to im wyższy panel tym wolniej zarabia .. czyli rozumiem że każde kończące się startowe makro ( 5 szt ) będzie poprzez konieczność inwestycji w wyższy panel skutkowało zmniejszaniem średnich miesięcznych zarobków. W tym przypadku jedyna opcja to albo poleceni, albo wziąć się w garść i przeskoczyć na premium i zacząć w większym stopniu reinwestować. Dobrze rozumuję, czy jeszcze błądzę ?? Pytam pod tym kątem że chciałbym iść z tym biznesem do przodu ale także chciałbym sukcesywnie odzyskiwać swój wkład początkowy. Ewentualnie z części odzyskanego kapitału tworzyć klona - reffa ![]() RE: Pytania nowicjusza - BBinternet - 16-01-2013 01:52 (16-01-2013 01:46)Krampo napisał(a): Wracając jeszcze do strategii i zestawu za 395$ Tak z ciekawości zapytam, jaka jest wizja dalszego rozwoju tego pakietu bez przechodzenia na premium i średnim stopniu reinwestowania. Po części masz rację a po części nie. Inwestycja w wyższy panel tak na prawdę nie będzie skutkowała zmniejszeniem się średnich miesięcznych zarobków. Bez premium, na 1 TP miesięcznie, tak na prawdę gdybyśmy wzięli średnią z kilku miesięcy to wyjdzie, ze zarabiasz ok. 135$. (200$ [kwota którą zarabiasz dzięki 1 TP] - 50$ [koszt 1TP] - 15$ [opłata miesieczna] = 135$) Działa to na tej zasadzie, że jak tylko wykorzystujesz traffic do końca lub prawie do końca to średnia zarobków miesięcznie wyjdzie Ci 135$. Oczywiście mówię tutaj o samych panelach, nie uwzględniam pakietu, który na początku zawyży troszku tą średnią. Poza tym z tego co wiem paneli wyżej od zielonych nie da się odpalać bez premium, lecz chyba takiego zamiaru nie masz? Musiałbyś czekać 5 miesięcy nic nie robiąc, aby tylko zdobyć traffic na czerwony. Polecałbym się spiąć i dorzucić 270$ w pierwszym miesiącu do upgrade na wyższy, zielony, pakiet. Wtedy będziesz w niebie! ![]() RE: Pytania nowicjusza - Krampo - 16-01-2013 01:58 Ale w pewnym momencie pojawi się "zonk" - jak wykorzystam całe zielone makro. Wtedy innej opcji niż przejście na premium nie ma. Nie liczyłem dokładnie po jakim czasie to nastąpi.. ale pewno coś koło 5-6 mc. Tak ? RE: Pytania nowicjusza - Krampo - 16-01-2013 02:01 (16-01-2013 01:52)BBinternet napisał(a): Polecałbym się spiąć i dorzucić 270$ w pierwszym miesiącu do upgrade na wyższy, zielony, pakiet. Wtedy będziesz w niebie!W takim wypadku upgrade polega na dodaniu do paneli zielonego który ma dwa cykle za free?? tak jak te które wcześniej wystartowały ? RE: Pytania nowicjusza - BBinternet - 16-01-2013 02:03 (16-01-2013 01:58)Krampo napisał(a): Ale w pewnym momencie pojawi się "zonk" - jak wykorzystam całe zielone makro. Wtedy innej opcji niż przejście na premium nie ma. Nie liczyłem dokładnie po jakim czasie to nastąpi.. ale pewno coś koło 5-6 mc. Tak ? Oj, nie, nie, nie ![]() Jeśli chcemy bez premium zasilić tyle paneli to musimy użyć 23 paczki trafficu, czyli 23 miesiące. Lepiej dużo wcześniej przejść na premkę, chyba, że będziemy mieć poleconych. (16-01-2013 02:01)Krampo napisał(a):(16-01-2013 01:52)BBinternet napisał(a): Polecałbym się spiąć i dorzucić 270$ w pierwszym miesiącu do upgrade na wyższy, zielony, pakiet. Wtedy będziesz w niebie!W takim wypadku upgrade polega na dodaniu do paneli zielonego który ma dwa cykle za free?? tak jak te które wcześniej wystartowały ? Tak, lecz mamy na to 30 dni (w przypadku chęci przejścia na czarny jest to 45 dni, lecz to Cię chyba nie interesuje) i panel, który "dokupisz" (upgrade) zaczyna normalnie swój cykl od daty upgrade. RE: Pytania nowicjusza - Krampo - 16-01-2013 02:06 (16-01-2013 02:03)BBinternet napisał(a):(16-01-2013 01:58)Krampo napisał(a): Ale w pewnym momencie pojawi się "zonk" - jak wykorzystam całe zielone makro. Wtedy innej opcji niż przejście na premium nie ma. Nie liczyłem dokładnie po jakim czasie to nastąpi.. ale pewno coś koło 5-6 mc. Tak ? Wszystko jasne.. traffic! Okk.. chyba idę spać bo już z kumaniem coś ciężko ![]() RE: Pytania nowicjusza - ComboThe - 16-01-2013 08:26 Premium nie jest takie straszne, na nim zarabiamy wiecej a o to chodzi w bb ![]() W Twoim przypadku przejscie na premium nastapi po 4-5 msc RE: Pytania nowicjusza - Krampo - 20-01-2013 01:40 Mam pytania o wpłaty i wypłaty 1. Wpłaty robimy z Payza lub z k. kredytowej 1a) żeby zrobić wpłatę z Payza - to wpierw muszę przelać do Payza środki z PL konta - ile to trwa i ile pobierają prowizji? 1b) potem od każdej wpłaty BB pobiera chyba 2,5 % tak ? 2. Jak wypłacać $$$ ? Zamówić kartę z BB? 2a. Czy lepiej na Payza - tylko tam podobno są teraz problemy z wypłatami na PL konta? 3. Czy można przelać z Payza do Liberty Reserve - a potem na konto PL. Niestety kolejna prowizja będzie pobrana.. 4. Czy do wpłat/wypłat stosować kantor internetowy http://liliontransfer.org? Jak wpłacałem do Liberty Reserve to praktycznie od razu $$$ miałem na koncie. W odwrotnym kierunku jeszcze nie robiłem. Napiszcie jak wy działacie w temacie wpłat/wypłat. RE: Pytania nowicjusza - BBinternet - 20-01-2013 02:20 (20-01-2013 01:40)Krampo napisał(a): Mam pytania o wpłaty i wypłatyAd. 1. Tak, ew. jeszcze z STP. a) Tak, musisz przelać z konta, lub wpłacić kartą. Jeśli wpłacisz kartą to jest od razu, jeśli przelewem to w ciągu 3-4 dni roboczych. Jeśli przelejesz mniej niż 175zł to jest 11zł prowizji, jeśli więcej to nie ma prowizji. b) 5% Ad. 2. Jak wolisz, jedni zamawiają kartę, a drudzy jeszcze korzystają z procesorów póki można. Wszystko wskazuje na to, że w przyszłości będzie możliwość wypłaty tylko na kartę. Aktualnie wypłacając np. na STP i następnie sprzedając walutę wychodzimy dużo lepiej niż wypłacając na kartę BB. (różne opłaty, prowizje, przewalutowanie) a) Ja wypłacam na STP ![]() Ad. 3. Nie słyszałem o czymś takim, musiałbyś zapewne u kogoś wymienić, czyli na tej zasadzie, że Ty wysyłasz komuś kaskę z Payza na kogoś Payza, a On Ci na LR. Ad. 4. Jeśli Ci wygodnie, to jasne, czemu nie, mi np. takie coś by się nie przydało ![]() |