Witaj gościu! Zaloguj się lub Zarejestruj aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności jakie oferuje to forum! Rozpocznij zarabianie przez internet, poznaj korzysci pracy w domu! Rejestracja i korzystanie z forum jest całkowicie darmowe!
Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet
Zarabianie na Facebooku - Wersja do druku

+- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com)
+-- Dział: Zarabianie przez Internet (/Forum-Zarabianie-przez-Internet-33)
+--- Dział: Poradniki dotyczące Zarabiania przez Internet (/Forum-Poradniki-dotyczace-Zarabiania-przez-Internet-279)
+--- Wątek: Zarabianie na Facebooku (/Temat-Zarabianie-na-Facebooku-175670)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8

RE: Zarabianie na Facebooku - PinkaSSek - 22-02-2026 21:23

(25-10-2025 15:11)meso napisał(a):  wydaje mi się, że ciężkawo się robi na fb bo jednak są z różnych stron ograniczenia. a wy jak sądzicie?

z każdym kwartałem jest niestety coraz gorzej, jednak da się ciągle coś ugrać trzymając rękę na pulsie

RE: Zarabianie na Facebooku - sony25 - 23-02-2026 18:19

(12-02-2026 16:20)sucharstar88 napisał(a):  Mam pytanka.
Chcę zacząć zarabiać mam swoje własne konto jak i konta influencerek ai
czy profil z żartami.
Pytanie 1:
Czy mogę dodać filmy na główną stronę czy zrobić fanpage?
Pytanie 2:
Czy profile na dane influencerek mogę jakoś podpiąć do mnie czy nie ma
to znaczenia przy wypłacie pieniędzy lub weryfikacji?
Z góry dzięki za odpowiedź.
Pozdrawiam sucharstar88.

Zarabiasz poprzez FP. Jeżeli nawet masz ich 10 i na nich zarabiasz to podpinasz płatność pod 1 konto i się wszystko sumuje.

RE: Zarabianie na Facebooku - egzel - 07-03-2026 11:46

Hej!

Czy jest wśród Was ktoś, kto rozlicza przychody z Facebooka, prowadząc JDG? Interesuje mnie kwestia fakturowania takich przychodów dla celów księgowości. Rozumiem, że faktury z oznaczeniem OO (odwrotne obciążenie). Jaka data sprzedaży na fakturze? Wypłaty są możliwe tylko w USD? Jakie koszty nalicza Wam bank pośredniczący przy przelewach SWIFT? Dla celów podatkowych przeliczacie to po ostatnim średnim kursie NBP poprzedzającym dzień wystawienia faktury?

RE: Zarabianie na Facebooku - Czaq - 16-03-2026 08:56

@[egzel]
Jest w duzej mierze dokładnie tak jak napisałeś. Data sprzedaży fakturowania twojego przychodu stricte w kontekście wymogów KSEF powinna być jako dzień w którym zostały wygenerowane w META twoje zarobki i które dojdą na twoje konto bankowe.
Wypłaty są w USD, a koszty jakie pobiera bank pośredniczący zależy od tego gdzie posiadasz konto. Najlepiej w tym przypadku skorzystac z konta walutowego bo ma znacznie lepsze warunki niż dla standardowego konta firmowego polskiego banku.
Przeliczenie kursu zgodnie z kursem NBP dla dnia fakturowania.