Wolny Od Pracy - od Zera do 10k, szybki dziennik. - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Zarabiam.com (/Forum-Zarabiam-com-166) +--- Dział: Dziennik Pracy (/Forum-Dziennik-Pracy-352) +--- Wątek: Wolny Od Pracy - od Zera do 10k, szybki dziennik. (/Temat-Wolny-Od-Pracy-od-Zera-do-10k-szybki-dziennik-169343) |
RE: Wolny Od Pracy - pasywny zarobek - itmaster - 21-04-2021 18:05 To ładnie Ci się uzbierało. Widać, że regularne oszczędzanie i po jakimś czasie zbierze się sensowna sumka, która jeszcze może rosnąć. RE: Wolny Od Pracy - pasywny zarobek - dzemba - 23-04-2021 16:29 (21-04-2021 18:05)itmaster napisał(a): To ładnie Ci się uzbierało. Widać, że regularne oszczędzanie i po jakimś czasie zbierze się sensowna sumka, która jeszcze może rosnąć. Regularność występuje dopiero od pół roku, zobaczymy ile będę miał za rok albo dwa I tak btw, na koncie które sam prowadzę na eToro mam pierwszego kopiującego zabawę w maklera czas zacząć. RE: Wolny Od Pracy - pasywny zarobek - itmaster - 23-04-2021 16:38 A że ktoś od Ciebie kopiuje, masz z tego jakieś profity na etoro? RE: Wolny Od Pracy - pasywny zarobek - dzemba - 23-04-2021 16:41 (23-04-2021 16:38)itmaster napisał(a): A że ktoś od Ciebie kopiuje, masz z tego jakieś profity na etoro? Jak zaczynasz obracać kwotą powyżej 50k$ eToro zaczyna płacić Ci "pensję". Tylko ta kwota musi Ci byś powierzona przez innych userów, a nie wpłacone przez Ciebie. RE: Wolny Od Pracy - pasywny zarobek - dzemba - 02-05-2021 01:07 I nareszcie miesiąc który mi się podoba, w kwietniu pracy było mało a zarobki nawet spore. Szczególnie dały mi zarobić akcje trzech spółek: Archer Daniels, Consolidated Edison i AT&T. Zapraszam do podsumowania kilka dni wcześniej niż zawsze! Podsumowanie Kwietnia. eToro: Prawie 70$ w około 2h pracy, stawka co najmniej zacna, zdecydowana większość tej kwoty jest z moich własnych inwestycji, nie z kopiowania. Powyżej wynik z konta na którym sam handluje. Ukręciłem prawie 5,5% zysku w kwietniu, bardzo dobry wynik jak na mnie (nie używam dźwigni, nie shortuje, wyłącznie długie pozycje na akcjach i ETF). Mintos: 27 PLN, 30 minut pracy (wchodzenie raz na tydzień by przypilnować pożyczek), w sumie tyle, nic ciekawego. Degiro: skasowałem pozycje na CD Projekt i kupiłem za te pieniądze trochę akcji PG i 3M. Niestety jednak jeszcze spadek na CDR trochę wpłynął na kwietniowe zarobki, powinno być 40 EUR jest bliżej 20. Wynik i tak całkiem spoko, pracy około 60 minut. Miesiąc 7 (Kwiecień):
Inwestycja: +3986,50 PLN (431,80 EUR + 498,00 USD) Sprzęt / Wydatki: 0 Przychód: 69,33 USD + 111 RUB + 25,85 EUR Wynik: 386,36 PLN CEL MIESIĘCZNY: 500/386,36 - niespełniony Ok, po wywaleniu CDR i kupieniu 3M i PG, moja całkowita dywidenda skoczyła do 80,64$ rocznie. Czyli co się nie dzieje, mam ponad 300 PLN rocznie przy całkowitym braku pracy, powoli zbliżam się do 1 PLN dziennie xD Śmieszne, powiększę to jakieś 15 razy i mam za co płacić czynsz do końca życia Wyszło mi około 110 PLN na godzinę pracy, i ogólnie chciał bym by moja praca w internecie była warta powyżej 50 pln/h na obecny czas. Dzięki wszystkim czytającym! RE: Wolny Od Pracy - pasywny zarobek - itmaster - 02-05-2021 19:01 A nie miałeś trzymać CDR na dłuższy termin? RE: Wolny Od Pracy - pasywny zarobek - dzemba - 02-05-2021 19:25 (02-05-2021 19:01)itmaster napisał(a): A nie miałeś trzymać CDR na dłuższy termin? Widzę czytasz uważnie szkoda mi było dalszej straty gotówki. Poczekam, aż spadnie jeszcze trochę i odkupie. A zanim się to stanie to dostanę z 3/4 dywidendy w tym czasie EDIT. może macie jakiś sposób by dobić sobie subów? ponieważ mam kanał na którym mam po kilkanaście/ kilkadziesiąt tys wejść miesięcznie ale subów wolno przybywa a chciałbym to zmonetyzować RE: Wolny Od Pracy - pasywny zarobek - dzemba - 04-05-2021 16:17 Na początku uznałem, że to głupie i śmieszne jest chwalenie się taką małą kwotą. Ale żadne pieniądze przy praktycznie zerowym nakładzie pracy nie hańbią (albo nie wywołują uśmiechu politowania) więc oto moja najwyższa pojedyńcza dywidenda jaką otrzymałem w życiu A firma która sprawiła mi tą radość to AT&T (cyferki poniżej na zielono są w EUR). Całkiem niezły zysk mam na nich od początku roku. RE: Wolny Od Pracy - pasywny zarobek - itmaster - 04-05-2021 18:00 W dolcach to nie aż tak mało, tym bardziej to pasywny dochód, nic nie trzeba robić samo wpada. RE: Wolny Od Pracy - pasywny zarobek - dzemba - 10-05-2021 19:39 Całkiem fajny dzień na Degiro. Wątpię, że taki zysk utrzyma się do zamknięcia giełdy (22:00 czasu polskiego), ale liczę dziś na chociaż 30 Euro na +. Pierwsze 10 dni maja z samych akcji przyniosły około 300 pln zysku, jak nic się nie wydarzy idę chyba na rekord |