![]() |
Emerytura do 30tki - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Zarabiam.com (/Forum-Zarabiam-com-166) +--- Dział: Dziennik Pracy (/Forum-Dziennik-Pracy-352) +--- Wątek: Emerytura do 30tki (/Temat-Emerytura-do-30tki-167883) |
RE: Emerytura do 30tki - Laserek - 09-06-2020 20:45 (09-06-2020 18:33)pshemko666 napisał(a): Na liście mam jeszcze 11 akcji do kupienia (opcjonalnie 12, bo Tesla cały czas głośno o sobie przypomina) i 6 traderów do skopiowania Kupujesz bardzo popularne akcje które są PRZEWARTOŚCIOWANE, według mnie lepiej jakbyś poszukał czegoś na gpw i dobrze zainwestował w jakieś rozwijające się spółki RE: Emerytura do 30tki - Nayeb - 09-06-2020 21:26 (09-06-2020 20:37)pshemko666 napisał(a): A ty byś może dziennik założył, co? Postów ni mom :3.. albo teraz wbiłem 25-ty. Nie wiem ile jest. Myślałem nad tym ale w sumie obawiam się że byłby to też taki epizod jak u innych a poza tym nie miałbym chyba w tym celu, poza tym że lepszą mobilizację ale kosztem gapiów czerpiących ze mnie darmo ![]() Za bałdzo chyba pies ogrodnika ze mnie jeszcze ![]() RE: Emerytura do 30tki - pshemko666 - 10-06-2020 14:33 Dawaj. Będę wiernym obserwatorem i komentującym ![]() RE: Emerytura do 30tki - pshemko666 - 10-06-2020 21:06 (09-06-2020 20:45)Laserek napisał(a):(09-06-2020 18:33)pshemko666 napisał(a): Na liście mam jeszcze 11 akcji do kupienia (opcjonalnie 12, bo Tesla cały czas głośno o sobie przypomina) i 6 traderów do skopiowania Nawiązując, ![]() ![]() RE: Emerytura do 30tki - radek0389 - 11-06-2020 13:30 Rzuciłem okiem na te finansowo, to % wychodzi bardzo ładny (wręcz kosmiczny jak na skalę miesiąca) ~20%. Ale widać, że to bardziej na inwestycje w formie zabawy, tu pożyczyć 100 PLN, tam komuś 100 PLN i liczyć, że spłaci i zarobić te 200-300 zł. RE: Emerytura do 30tki - pshemko666 - 11-06-2020 14:35 Dla mnie inwestowanie jako całokształt to świetna zabawa ![]() Nie mniej, faktem jest że od powrotu na Finansowo czyli od jakiegoś 1,5 miesiąca pożyczyłem już ~ 3800 zł i jak do tej pory mam spłacalność na poziomie 100%. Jasne, w każdej chwili może się trafić jakaś czarna owca, która postanowi nie oddać, ale i tak zawsze powinienem być na plusie. Nawet jeśli realnie miałoby to być 5% to i tak jest o niebo lepsze niż jakieś śmieszne lokaty. Taka ciekawostka ![]() ![]() RE: Emerytura do 30tki - Nayeb - 12-06-2020 13:15 Dzięki za fajny obrazek, mógłbyś takich gwiazdek wrzucać Więcej A co do dziennika - zrobię swój. Może jeszcze nie dziś, chodź się zamierzałem, ale mam trochę spraw które odwlekam póki zaprzatają mi głowę czuje się przyciśniety do muru i jak się uwolnie to wtedy postaram się coś napisać. Pewnie was zaciekawi że z +47$ na etoro wyszedłem wczoraj na -52$ ![]() ![]() To dalej dobry czas na jej kupno ze względu na to z przesłanek wynika że cardano bardzo urośnie więc żal mi go sprzedać nawet z plusem. Ale ogólnie nikomu krypto nie polecam, sam się w to już nie bawie, a jeśli nawet będę to na bardzo małą skale ![]() @edit które z tych 10 wyżej obstawiliście że będą dalej najbardziej rosły przez np. kolejne 5 lat? Ja obstawiłbym dalej: 1. amazon. 2 tesla. 3. nike 4. google RE: Emerytura do 30tki - Laserek - 12-06-2020 13:31 ja bym powiedział że amazon, apple i może jeszcze master card RE: Emerytura do 30tki - pshemko666 - 12-06-2020 15:25 Również obstawiałbym tutaj Amazona oraz Apple jako pionierów. Tesla pewnie też będzie w czołówce. Jak Space X wejdzie na giełdę to domyślam się, że z wielkim impetem. RE: Emerytura do 30tki - pshemko666 - 13-06-2020 09:29 eToro cały czas do przodu. ![]() I co mnie cieszy, procent na Mintosie też rośnie. Myślę, że nie będę się wycofywał z tej platformy ![]() ![]() Skoro poprzednia infografika się spodobała to jeśli jakieś wpadną mi w oko, z chęcią je tu wrzucę. Tymczasem, podzielę się ciekawym porównaniem i wykresem które wrzucił na Twitta inwestor Willy Woo. Porównanie dotyczyło zainwestowania 10 lat temu, 1 dolara w złoto oraz bitcoina. Wyniki poniżej ![]() ![]() Jeśli chodzi o pożyczki to pojawiły się pierwsze czarne chmury. Mniej więcej na jeden okres zbiegły się terminy spłaty 4 pożyczek. I teraz tak: - 1 to ta babka, o której kiedyś wspominałem, która daje duże bonusy ale mam z nią zawsze mnóstwo przygód; generalnie odpowiedziała mi dopiero na trzecią wiadomość i stwierdziła wręcz olewczo, że po co ma się do mnie odzywać skoro ona ma teraz dużo do spłaty i się nie wyrobi ze wszystkim, no i "po co się tłumaczyć"... ![]() ![]() ![]() - 2 to kolejna kobiecina, która w ogóle mi jeszcze nie odpisała, więc pewnie pójdzie wniosek o windykację lub po prostu sprzedam pożyczkę na rynku wtórnym - 3 to gość, który akurat się sam odezwał i zaproponował bonus za przedłużenie, więc RACZEJ nie powinno być problemu - wszystkie powyżej to pożyczki na Finansowo, a 4 to prywatna, która okazała się nie wypałem, ale spoko, mam skan dowodu gościa i wszystkie dane ![]() Dodatkowo, udzieliłem jednej pożyczki. ![]() PS Wiem że kilka osób zastanawiało się jak to jest z wysyłaniem pieniędzy przez blika - na telefon. Zatem potwierdzam, można tak robić i to żaden wałek. |