Od zera do pro pozycjonera ? - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Zarabiam.com (/Forum-Zarabiam-com-166) +--- Dział: Dziennik Pracy (/Forum-Dziennik-Pracy-352) +--- Wątek: Od zera do pro pozycjonera ? (/Temat-Od-zera-do-pro-pozycjonera-145591) |
RE: Od zera do pro pozycjonera ? - xOceanFirex - 15-05-2017 14:53 Na studiach się zaczyna raczej od C / C++ PHP jest zły na start gdyż nie ma jawnej typizacji zmiennych. RE: Od zera do pro pozycjonera ? - Sznurek11 - 15-05-2017 15:28 Java jest fajnym językiem na start, nie ma wskaźników jak w C++ Wysłane z mojego SM-G928F przy użyciu Tapatalka RE: Od zera do pro pozycjonera ? - xOceanFirex - 15-05-2017 16:04 Wskakując na obiektówkę nie wiesz czym są programy pisane strukturalnie. Szczerze właśnie polecam C / C++ na start to Ci ułatwi potem naukę wszystkiego bo będziesz wiedział o co chodzi. Ale nie o tym jest temat RE: Od zera do pro pozycjonera ? - xOceanFirex - 27-05-2017 18:56 PODSUMOWANIE 7
OPIS: Siemka, Od poprzedniego podsumowania minęło 17 dni. Wiedziałem, że dziennik będę podsumowywał dość nieregularnie, ale nie wiedziałem że na tyle. U mnie sesja idzie całą parą. Jest to jedna z najtrudniejszych jakie miałem, to też praktycznie już od 3 tygodni siedzę po kilkanaście godzin dziennie nad sprawami uczelnianymi i odpuściłem sobie wszystko inne. Z tego miejsca chce też przeprosić ludzi którym miałem coś zrobić jako zlecenie a ich nie powiadomiłem (bo nie wiem czy powiadomiłem wszystkich). Jeżeli chodzi o moją stronę to tam następuje ciekawa sytuacja, gdyż juz przy względnie wysokich pozycjach, strona nadal ma znikomą ilość wejść. Wniosek może być przy tym jeden = złe dobrane frazy. Obecnie ze stworzonego zaplecza (z którego nawiasem mówiąc wciąż nie linkuję) mam kilka razy większy ruch niż ze strony pod które powstało to zaplecze. W najbliższych dniach będę chciał przeanalizować ten element. Jak można było zaobserwować kilka wpisów wcześniej, wycofałem się z subów i narazie nie planuje do nich wracać. Wstawiłem w ich miejsce reklamy AdSense i tak prawdę mówiąc nie wiem czy to nawet nie lepsze rozwiązanie. Przeanalizujmy przy liczbie wejść 1 000 użytkowników (kliknięć w reklamę). Suby : Na moim przykładzie miały konwersje ok. 1% ~~ 10 leadów Średnia cena leada ~ 3,5 Zarobek = 35 zł AdSense : 1000 kliknięć w reklamę Średnia cena za kliknięcie ~ 13 gr Zarobek = 130 zł Wiadomo, że klikalność w baner reklamowy jest mniejsza ze względu na adblocki, mniejszą atrakcyjność itd. Mimo to by zarobek wyszedł podobny musimy mieć o 73,09 % mniejszą klikalność w porównaniu do subów. Tak więc przy dzisiejszych przypałach, nie wiem czy interes jest opłacalny na tyle by ryzykować. Wyniki: Jak już wcześniej pisałem, będę musiał skupić się na zdobyciu kilku linków bogatych pod względem wskaźnika TR, z unikalnych domen. Tych domen mi jeszcze przybędzie gdy podłącze zaplecze pod strone. Pozycje wyglądają już nieźle. Tak jak pisałem, praktycznie nie linkuje na te frazy, które obserwuje. Najwyższe miejsce zajmuje fraza, która znajduje się w adresie strony, co jest dość przewidywalne. AdSense mam podpięte obecnie tylko na 2ch stronach (głównej i jednej zapleczowej). Narazie chce zapewnić więcej unikalnej treści, by nie dostać zaraz bana. Pozycji w indexie (top 100): 7/7 Zarobek: - 48,96 zł AdSense Całkowity zarobek: 89.33 zł Polecam: Czy Wam ostatnio też tak forum zamula ? Odechciewa się nawet sprawdzania skrzynki . Jak tam, macie już plany na wakacje ? RE: Od zera do pro pozycjonera ? - polak2k15 - 27-05-2017 20:54 Ładnie to wszystko wygląda, trzymam kciuki! Do tej pory interesowałem się głównie angielskimi keywordami pod adsense (wiadomo, wyższa stawka, wyszukiwania itd.). Czy Twoim zdaniem zarabianie tym sposobem na polskich stronach jest opłacalne? Mam keyword główny 18k wyszukań (do tego dojdzie long tail), gdzie keyword rewealer pokazuje trudność na poziomie 10%, natomiast stawka za kliknięcie to 0,1$. Czy Twoim zdaniem opłaca się w to iść? RE: Od zera do pro pozycjonera ? - xOceanFirex - 27-05-2017 21:28 Nie mogę Ci powiedzieć czy się opłaca czy nie bo każdy na to patrzy inaczej. Generalnie rynek polski jest łatwiejszy, natomiast pozwala też mniej zarobić. Klik w USA z branży ubezpieczeniowej dochodzi do 200 dolcow, wiec jak na polskie warunki to sytuacja niewyobrażalna Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka RE: Od zera do pro pozycjonera ? - polak2k15 - 27-05-2017 22:55 Ja doskonale o tym wiem-nawet coś podobnego napisałem, natomiast chodziło mi o to jak ludzie klikają w Polsce. W każdym artykule na ten temat jest napisane, że Polacy przodują jeżeli chodzi o korzystanie z AdBlocka, przez co wygląda to tak jakby nie dało się na tym zarabiać. Nie znam na tyle tego rynku, dlatego pytam. Co do opłacalności... gdyby 100zł miesięcznie wpadło z takiej strony, to byłbym zadowolony. RE: Od zera do pro pozycjonera ? - xOceanFirex - 28-05-2017 13:27 No jeżeli chodzi o adblocka to ja np. blokuje jego używanie. RE: Od zera do pro pozycjonera ? - xOceanFirex - 26-06-2017 09:40 W tym tygodniu w czwartek prawdopodobnie kończy mi się jedna z trudniejszych sesji. Wtedy umieszczę raport oraz zaplanuje kolejne poradniki Temat na pewno nie umarł. RE: Od zera do pro pozycjonera ? - NeedDolar - 26-06-2017 09:47 W takim razie czekamy na raport powodzenia |