Dziennik z inwestycji w Opcje Binarne - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Zarabiam.com (/Forum-Zarabiam-com-166) +--- Dział: Dziennik Pracy (/Forum-Dziennik-Pracy-352) +--- Wątek: Dziennik z inwestycji w Opcje Binarne (/Temat-Dziennik-z-inwestycji-w-Opcje-Binarne-91720) |
RE: Dziennik z inwestycji w Opcje Binarne - Critical - 26-06-2015 08:24 Jak są takie straty to się odechciewa grać na opcjach, no ale to chyba zrozumiałe są takie straty i niezbyt jestem do tego przyzwyczajony Zapraszam również @[MLN] Do mnie RE: Dziennik z inwestycji w Opcje Binarne - BennQu - 28-06-2015 03:18 Bardzo ładnie prowadzisz dziennik ,wiele można się dowiedzieć Dzięki Masz kolejnego obserwatora , powodzenia RE: Dziennik z inwestycji w Opcje Binarne - MaLiN - 28-06-2015 22:06 (26-06-2015 08:24)Critical napisał(a): Jak są takie straty to się odechciewa grać na opcjach, no ale to chyba zrozumiałe są takie straty i niezbyt jestem do tego przyzwyczajony Zapraszam również @[MLN] Do mnie Nie znam takiej osoby, która nigdy nie była stratna. (28-06-2015 03:18)BennQu napisał(a): Bardzo ładnie prowadzisz dziennik ,wiele można się dowiedzieć Dzięki @[BennQu] - dzięki śliczne RE: Dziennik z inwestycji w Opcje Binarne - totamta1 - 29-06-2015 06:34 To jest jeden z tych dzienników, do którego zaglądam często i regularnie. Zainteresowałam się OB niedawno - narazie jestem na etapie przyswajania wiedzy. I nie znalazłam odpowiedzi na jedno pytanie. Powiedzmy, że zainwestuję ta minimalną kwotę czyli około 350zł. I grając - 5% tej inwestycji - to wychodzi około 17,50zł, czyli plus minus - 4 euro. I pytanie: Jaka jest najniższa stawka, którą mogę postawić na daną parę walutową? Można zagrać np: 1 euro? Czy są jednak jakieś progi minimalnych stawek? I czy na wszystkie pary jest takie samo minimum? RE: Dziennik z inwestycji w Opcje Binarne - sienny18 - 29-06-2015 06:40 O ile się nie mylę to każdy broker posiada własną stawkę minimalną. Ja na przykład zacząłem od OptionTrade, tam mam konto w złotówkach i minimalna stawka wynosi 30zł. RE: Dziennik z inwestycji w Opcje Binarne - MaLiN - 29-06-2015 15:55 (29-06-2015 06:34)totamta1 napisał(a): To jest jeden z tych dzienników, do którego zaglądam często i regularnie. @[totamta1] Zależy jeszcze od rodzaju opcji i brokera. Średnio jest to 25$ na zwykłe opcje, najniższe stawki są oferowany przy opcjach sekundowych. Na wszystkich parach walutowym masz te same stawki na platformie. W związku z Grecją, od rana rynek zachowywał się dziwnie i stawianie opcji 15-30 minut było ryzykowne. RSI w dziwny sposób wchodziło w poziomy i był trochę strach grać. Straszna konsolidacja na głównych parach. RE: Dziennik z inwestycji w Opcje Binarne - Critical - 29-06-2015 16:06 @[MLN] A kto tu mówił aby nie grać w poniedziałki? RE: Dziennik z inwestycji w Opcje Binarne - MaLiN - 29-06-2015 16:11 (29-06-2015 16:06)Critical napisał(a): @[MLN] A kto tu mówił aby nie grać w poniedziałki? Bardziej piszę to tym początkującym inwestorom. Jeśli już ktoś chce inwestować w poniedziałki lub piątki, musi jednak mieć doświadczenie RE: Dziennik z inwestycji w Opcje Binarne - MaLiN - 30-06-2015 15:42 30/06/2015 Dzisiaj bardzo dużo odczytów ekonomicznych, było ciężko coś wybrać, szczególnie w Londyńskiej sesji. Udało się jednak utrafić w cwany sposób dwie opcje. Obrazki z komentarzami jak zwykle poniżej. Podsumowanie: ZYSK/STRATA = +61,75€ EUR/USD - Zagranie PUT RSI wysoko, w międzyczasie wyszło za BB. Do tego linia oporu i szczyt RSI. Postawiłem 25€ na 40 minut. Na interwale M5 można było fajnie zobaczyć jak cena zaczyna powoli odbijać. Rezultat: Opcja poszła w dół zgodnie z założeniami. Ładnie to wygląda na świecach. USD/JPY - Zagranie PUT Zagranie bardzo analogiczne jak pierwsze. Tutaj jednak pokusiłem się o zaryzykowanie już 50€ bo poza oczywistymi zachowaniami wskaźników, to RSI utworzyło czwarty szczyt i w dodatku istniało duże prawdopodobieństwo odbicia od nakreślonej przeze mnie linii. Opcję ustawiłem na niecałe 25 minut bo tutaj było do przewidzenia, że cena pójdzie w dół trochę szybciej Rezultat: Pewniak jak się patrzy. Opłacało się postawić trochę więcej na tę opcję. Niby tylko dwie opcje ale cieszą. Trzeba iść na jakość, a nie na ilość. Obserwując jednocześnie dwa interwały dużo łatwiej się gra. RE: Dziennik z inwestycji w Opcje Binarne - Critical - 30-06-2015 16:16 Które interwały obserwujesz? Ja obserwuje tylko M5 i dodatkowo na platformie spojrzę na wykres, jeżeli jest w tzw. dołku to powinno być wybicie i najrozsądniej puścić na 15 minut - o ile nie ma mocnego trendu wzrostowego/spadkowego. Oczywiście mówię tutaj o strategii RSI Premium. |