Witaj gościu! Zaloguj się lub Zarejestruj aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności jakie oferuje to forum! Rozpocznij zarabianie przez internet, poznaj korzysci pracy w domu! Rejestracja i korzystanie z forum jest całkowicie darmowe!
Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet
Pełna mobilizacja - wyboista droga do niezależności... - Wersja do druku

+- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com)
+-- Dział: Zarabiam.com (/Forum-Zarabiam-com-166)
+--- Dział: Dziennik Pracy (/Forum-Dziennik-Pracy-352)
+--- Wątek: Pełna mobilizacja - wyboista droga do niezależności... (/Temat-Pelna-mobilizacja-wyboista-droga-do-niezaleznosci-154439)

RE: Pełna mobilizacja - wyboista droga do niezależności... - v889 - 05-07-2024 07:55

Bardzo ładny wynik. Gratulacje.

RE: Pełna mobilizacja - wyboista droga do niezależności... - itmaster - 05-07-2024 11:08

Nawet fajny zarobek miesięczny. Liczyłaś ile Ci godzin np. tygodniowo zajmuje wypełnienie tych wszystkich ankiet i opinii?

RE: Pełna mobilizacja - wyboista droga do niezależności... - ggusiaja - 05-07-2024 12:07

(05-07-2024 11:08)itmaster napisał(a):  Nawet fajny zarobek miesięczny. Liczyłaś ile Ci godzin np. tygodniowo zajmuje wypełnienie tych wszystkich ankiet i opinii?

Dzięki. Już niedawno odpowiadałam na takie pytanie i wyszło mi tak 2-3 godziny dziennie, czasem więcej, czasem mniej zależy od ilości ankiet, badań, dyskusji albo od mojego zdrowia;)Pewnie około 20 godzin i powyżej na tydzień.

RE: Pełna mobilizacja - wyboista droga do niezależności... - v889 - 06-07-2024 21:56

Skąd dowiadujesz się, że masz nowe ankiety? Logujesz się każdego dnia w każdym panelu czy opierasz się tylko na powiadomieniach mailowych?

RE: Pełna mobilizacja - wyboista droga do niezależności... - ggusiaja - 06-07-2024 22:22

(06-07-2024 21:56)v889 napisał(a):  Skąd dowiadujesz się, że masz nowe ankiety? Logujesz się każdego dnia w każdym panelu czy opierasz się tylko na powiadomieniach mailowych?

Z wielu paneli dostaję zaproszenia do ankiet na maile, chyba z większości. Jednak są też takie strony, gdzie wiem, że muszę się zalogować i sprawdzić np. Badanie Opinii, Demando, Answeo, U-tell. Niektóre witryny mają też powiadomienia w wyszukiwarce albo rozszerzenia tak jak Prolific, ySense, SWpanel.

RE: Pełna mobilizacja - wyboista droga do niezależności... - ggusiaja - 07-07-2024 19:55

Witam, minął prawie tydzień od ostatniej aktualizacji, dlatego chcę pokazać co udało się zrobić, a co nadal idzie słabo.

W tym tygodniu skupiłam się przede wszystkim na FP, troszkę na grupie, można powiedzieć, że w proporcjach 90/10?

Zamieściłam 2 posty na FP/w mojej grupie i 2 relacje związane z tymi wpisami.

W jednej ze stron (Gry na Plus) których sobie działam wykupiłam 50 polubień mojego FP za 5 zł (500 pkt). Chciałam zobaczyć czy rzeczywiście tak szybko przybędzie nowych obserwujących. Szczerze mówiąc jest średnio, mam wrażenie, że działając w grupach like4like itd., rezultaty są podobne, jak nie lepsze. A dodatkowo wykupiłam to na stronie, gdzie potencjalnie mogłyby być osoby zainteresowane tym sposobem zarabiania.

I tak ostatnio było 1280 obserwujących/polubień teraz jest 1333. W grupie było 9 jest 11 (słabo).

[Obrazek: FP.png]

Muszę przyznać, że trochę mniej było ankiet w tym tygodniu szczególnie w Prolific. Jest to zapewne związane z okresem wakacyjnym, choć nie jest tak, że nie ma ich w ogóle? Ostatnio codziennie miałam badanie w YouGov - to mnie mocno zaskoczyli.

I najważniejsze co udało mi się zrobić to napisać wpis na mojej stronie z czego ogromnie się cieszę, bo już dawno niczego tam nie publikowałam.

Dla ciekawskich: https://www.dochodplus.pl/index.php/2024/07/07/podobienstwa-i-roznice-praca-zdalna-i-praca-chalupnicza/

Chciałam też spróbować na Wykopie, ale nie wiem jak to rozgryźć. Kiedyś mnie tam już zbanowali, bo nieumiejętnie chciałam wypromować mój blog.

RE: Pełna mobilizacja - wyboista droga do niezależności... - Kryspin - 12-07-2024 10:56

udało Ci się wygrać dodatkowe punkty na mojezakupy w konkursie "Aktywny Panelista"? mi pierwszy raz od kilku lat nic się nie udało zabrakło 400 pkt nie wiem czemu oni nie obniżą tego progu zdobytych punktów w pół roku osoba która skanuje zakupy wypełnia ankiety nie jest w stanie osiągnąć 3000 pkt szansę mają tylko Ci co polecają panel mi kiedyś udawało się bo było gfk e-trendy i tam w pół roku wpadało kilkaset punktów.

RE: Pełna mobilizacja - wyboista droga do niezależności... - ggusiaja - 12-07-2024 18:18

(12-07-2024 10:56)Kryspin napisał(a):  udało Ci się wygrać dodatkowe punkty na mojezakupy w konkursie "Aktywny Panelista"? mi pierwszy raz od kilku lat nic się nie udało zabrakło 400 pkt nie wiem czemu oni nie obniżą tego progu zdobytych punktów w pół roku osoba która skanuje zakupy wypełnia ankiety nie jest w stanie osiągnąć 3000 pkt szansę mają tylko Ci co polecają panel mi kiedyś udawało się bo było gfk e-trendy i tam w pół roku wpadało kilkaset punktów.

Jestem tego samego zdania, nie da się tak łatwo 3000 pkt zdobyć. Też nie dostałam dodatkowych punktów, nawet nie wiem ile dokładnie zdobyłam przez te 6 miesięcy. Trochę szkoda, że już nie ma e-trendySad

RE: Pełna mobilizacja - wyboista droga do niezależności... - ggusiaja - 15-07-2024 13:48

Mam propozycję testowania produktu do prania dla kobiet 45-69 lat. Sama jestem w trakcie testowania tego produktu, już mam go w domu. Osoby zainteresowane proszę o kontakt na PW. Prześlę instrukcję jak dostać się do testu.

Za wykonanie całego testu jest zapłata w panelu 250 pkt. czyli 25 zł. Nagrody są od 500 pkt.

RE: Pełna mobilizacja - wyboista droga do niezależności... - ggusiaja - 15-07-2024 19:29

Witam, ten tydzień nie był bardzo owocny, ponieważ naprawdę mało czasu poświęcałam na działania online. Powód jest prosty więcej czasu na zewnątrz, krótki wyjazd z dziećmi do jednych dziadków, za tydzień do drugich jedziemy, potem sama wyjeżdżam, do mnie też mają goście przyjechać i tak trochę zaczyna na wszystko brakować czasuWink

Przejdę jednak do konkretów:

1. Na FP doszło 36 nowych polubień było 1333 jest 1369.

2. W grupie bez zmian 11 obserwujących.

3. Opublikowałam tylko jeden post na FB, a także relacje (na Fanpagu i w grupie - ten sam).

4. Dzięki wcześniejszym działaniom, czyli napisaniu wpisu na stronie, promocja tego na FP, na forach, w Stylowych zauważyłam zwiększenie ruchu na stronie i każdego dnia z AdSense wpadało parę groszy, co też jest mini sukcesem.

Widzę też większe zainteresowanie tematem zarabiania na płatnych ankietach przez inne osoby - co mnie bardzo cieszy:)Mimo, że badania online nie są bardzo dochodowe to jednak trzeba przyznać, że wciąż się to rozwija i to już od jakiś 10 lat. Można powiedzieć, że to jeden ze stabilniejszych sposobów zarabiania online, nie wymagający jakiś większych umiejętności i specjalistycznej wiedzyWink

Ostatnio pojawiło się też więcej ankiet, biorę udział w testowaniu produktu do prania (pisałam o tym post wcześniej). W Prolific też więcej badań zaczęło się pojawiać. Przyznam, że poleconych przybyło i tym osobom dziękuję za skorzystanie z moich reflinków?

W tym tygodniu mam plan na nowy wpis na stronie, dalszą promocję FP, grupy na Facebooku i oczywiście wypełniania ankiet.

I na koniec dziś rano miło zaskoczył mnie mail w sprawie współpracy związany z moją stroną. Póki co dogadałam warunki współpracy, cenę, formę płatności. Teraz zobaczymy czy będą z tego zlecenia?