![]() |
Anime - Dyskusja ogólna - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Off-Topic (/Forum-Off-Topic-9) +--- Dział: Dział Tematyczny (/Forum-Dzial-Tematyczny-116) +---- Dział: Filmy i Kino (/Forum-Filmy-i-Kino-123) +---- Wątek: Anime - Dyskusja ogólna (/Temat-Anime-Dyskusja-ogolna-67146) |
RE: Anime - Dyskusja ogólna - Karas09 - 03-05-2013 21:15 (22-04-2013 19:23)vankosiara napisał(a): Co powiecie o Bleach, Fairy Tail i Naruto? Chcę obejrzeć jakiegoś tasiemca, bo na razie oglądałem same krótkie serie (zazwyczaj po ok. 12-30odc, czasem 20parę odc. i 2ezony czyli 40.) Bleach jest zarąbisty ale do końca arc'u w SS czyli tak do 65 odcinka bo później jest już różnie. Najlepiej omijać wszystkie fillery bo nudne jak flaki z olejem. Naruto można powiedzieć, że tak jak Bleach. Pierwsza seria do 135 odcinka chyba oglądać bo później same fillery nudne, że szok a druga seria czyli Shippudenn jest nie równa. Fairy Tail obejrzałem z 10 odcinków. Pewnie dużo osób się zdziwi jak to tylko 10, a powiem tak, najpierw czytałem mange później doszło anime i to było okropne. Tyle w tym temacie(chociaż mam zamiar dać jeszcze jedną szansę bo kumpel wychwalał). Jeżeli mogę polecić coś od siebie innego a też długiego (chociaż nie tak jak te serie) to polecam: Hajime no Ippo - seria pierwsza 76 odc, druga 24 odc, - opowieść o chłopcu, który zaczyna karierę bokserską Major - 6 serii (w sumie ponad 130 odc.) - opowieść o gościu, który gra w baseball Eyeshield 21 - chyba 135 odc. - opowieść o chłopcu, który gra w football amerykański (jest tam dużo akcentów komediowych ![]() Katekyo Hitman Reborn - koło 200 odc. - Opowieść o chłopcu, którego przyszłością jest zostaniem szefem mafii (super moce i dużo komedii) To chyba tyle. W sumie to polecam każdą z tych wszystkich serii bo każda trzyma poziom, raz niższy raz wyższy ale to zawsze fajna akcja. ![]() RE: Anime - Dyskusja ogólna - woojohn - 30-08-2013 23:38 Tasiemce mają to do tego, że jeśli nie mają ciekawej fabuły to sam fakt, że mają po 500+ odcinków czy chapterów wzbudza przerazenie. ![]() Bleach - tak jak ktoś napisał, jest ok ale tylko do pewnego arca, później już widać że autor nie ma co wymyślać i w taki o to sposób (przynajmniej ja) porzuciłem Bleacha w 200 -którymś chapterze mangi, anime to będzie chyba 150-któryś. Fairy Tail - na początku mi się podobało, ale wiele czasu temu anime nie poświeciłem. Nie podobały mi się sceny walki. Naruto - polecam, ale na dzień dzisiejszy manga zaczyna się robić przesadna, choć nadal bardzo polecam początkującym ''tasiemcowcom'' ![]() Beelzeebub - dobry humor, fabuła nie najgorsza ale osobiscie po którymś odcinku zaczyna się nudzić. Bywa, że na akcje trzeba dłuuugo czekać.. W zasadzie to jest tylko jeden tasiemiec, który moim zdaniem bije wszystko na głowe - One Piece. To bodajże teraz najpopularniejsza manga w Japonii (lub jedna z najpopularniejszych) I naprawdę nie ma co się dziwić, bo ona po prostu miazdzy. ![]() ![]() ![]() ![]() RE: Anime - Dyskusja ogólna - hertia - 31-08-2013 05:40 Pewnie zrobię mały offtop co sądźcie o The Simpsons i Futurama bo jak dla mnie to najlepsze seriale animowane z dozą świetnego humoru https://www.youtube.com/watch?v=jb_6QhdMOpg Może to lekka przeróbka bo dodano tvn;p ale kto oglądał serial ten wie że nie brakuje tam głupszych i śmieszniejszych momentów ale też bardzo wzruszających...:? No i Futurama https://www.youtube.com/watch?v=bOvk2zHbQXU RE: Anime - Dyskusja ogólna - szalonymad - 31-08-2013 10:57 Ktoś wcześniej spytał się o bleach'a i zgodzę się z przedmówcami ewidentnie widać że Tite Kubo(autor mangi, przez co można powiedzieć autor fabuły anime) stara ciągnąc serie na siłę i niezbyt mu to wychodzi, kod koniec anime a następnie czytania mangi czułem to czego nie czułem wcześniej , czyli wypalenie fabuły/ pomysłów lub porostu do mnie nie trafiały. Zresztą autor zrobił sobie przerwę na czas wakacji i manga nie wchodziła... nie wiem czy z powrotem ją zacznę czytać. tutaj mój MYL - http://myanimelist.net/animelist/SzalonyMad cała lista anim które obejrzałem, mam zamiar obejrzeć etc. RE: Anime - Dyskusja ogólna - DeI - 30-09-2013 17:43 Ja tam wam polecam: Great Teacher Onizuke Code Geass Death Note Mirai Nikki Black Lagoon Full Metal Alchemist Monster Opisywać nie ma co dużo akcji za wyjątkiem GTO (bardziej życiowe no i też śmieszne) i Monster (tutaj jest klimat niezły) RE: Anime - Dyskusja ogólna - vankosiara - 01-02-2014 15:11 Może jakoś ożywimy dyskusję ![]() Aktualnie oglądam Naruto, jestem na 187 odcinku pierwszej serii. Co to fillerów, to prawdą, że są nudne ale to 1/4. Reszta fillerów wg. mnie jest dość ciekawa jak np. motyw z szukaniem owada Bikochu czy historią o wiosce Gwiazdy. RE: Anime - Dyskusja ogólna - DeI - 03-02-2014 02:40 Wystarczy lista odc Naruto i można eliminować filery nie pamiętam już linka do stronki. A od zeszłego roku Naruto Shippuden tak ssie że głowa boli RE: Anime - Dyskusja ogólna - vankosiara - 03-02-2014 17:19 Po obejrzeniu serii odpocznę sobie trochę od Naruto i zabiorę się za parę/naście krótszych serii jak FMA, Monster itd. Potem może jakiś Bleach czy FT ![]() RE: Anime - Dyskusja ogólna - DeI - 03-02-2014 23:27 FMA i Monster to nie takie krótkie Animce. Fma Ponad 100odc Monster 60-70 chyba miało w połowie stanąłem serii bardzo klimatyczne anime. Krótkie to te sezonówki do 30 ![]() RE: Anime - Dyskusja ogólna - allout - 04-02-2014 14:16 Panowie co możecie polecić z gatunku cyberpunk? Oglądałem GitS'y, Texhnolyze, Ergo Proxy, Serial Experiments Lain szukam czegoś podobnego ciężki klimat, filozoficzna rozkmina ![]() |