Wolny Od Pracy - od Zera do 10k, szybki dziennik. - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Zarabiam.com (/Forum-Zarabiam-com-166) +--- Dział: Dziennik Pracy (/Forum-Dziennik-Pracy-352) +--- Wątek: Wolny Od Pracy - od Zera do 10k, szybki dziennik. (/Temat-Wolny-Od-Pracy-od-Zera-do-10k-szybki-dziennik-169343) |
RE: Wolny Od Pracy - pasywny zarobek - dzemba - 20-03-2021 21:56 Daw.... A nie nie nie! Nie tym razem, nareszcie wolny weekend <3 jak ja dawno Cię nie miałem. Nawet jak siedziałem na kwarantannie, to jednak miałem dużo innych zajęć no ale mniejsza o to. Powpadały mi całkiem solidnie dywidend w pierwszej połowie marca 4,12$ to całkiem zacny pieniądz jak na tak małą inwestycje (mowa tu o Degiro, na dywideny skoncentrowane jest z całej inwestycji około 800 Euro) Pochwalę się też wyglądem mojego portfela, szczególnie fajne są dwie ostatnie kolumny. Od czasu do czasu będe wrzucał screeny z moimi portfelami, by nie było, że sobie wszytko wymyślam i pokazuje tylko fejkowe screeny z excela A tajemnicza akcja o której mówiłem, że planuje większy zakup (nie ma jej na screenie powyżej bo sie wstydze jej czerwonego koloru ) to CD Project (pewnie sie nawet sporo osób domyśliło). Na ten moment za 3100 pln kupiłem 12 akcj, i szykuje się na zakup za jeszcze 1900 pln. Lecz poczekam z tym chwilę, może ceny spadną jeszcze. Ta cześć inwestycji jest na zasadzie kup i zapomnij na następne 4 lata. Będzie to pierwszy poważny walor w moim portfelu (czytaj 5000+ pln), mam nadzieję, że w niedalekiej przyszłości będe mógł pochwalić się conajmniej 10 innymi walorami o takim samym rozmiarze. A z mniej ciekawych to redaguje swój blog i pisze brakujące arytkuły by wyrobić się z celem 60 sztuk do końca roku. RE: Wolny Od Pracy - pasywny zarobek - itmaster - 21-03-2021 12:11 (20-03-2021 21:56)dzemba napisał(a): A tajemnicza akcja o której mówiłem, że planuje większy zakup (nie ma jej na screenie powyżej bo sie wstydze jej czerwonego koloru ) to CD Project (pewnie sie nawet sporo osób domyśliło). Na ten moment za 3100 pln kupiłem 12 akcj, i szykuje się na zakup za jeszcze 1900 pln. Lecz poczekam z tym chwilę, może ceny spadną jeszcze. Ta cześć inwestycji jest na zasadzie kup i zapomnij na następne 4 lata. No CD Projekt to w obecnej sytuacji raczej na lata. W sumie teraz nic większego się nie szykuje, więc nie ma za bardzo paliwa do wzrostów. Cyberpank się chyba wypalił - https://www.ppe.pl/news/155619/cyberpunk-2077-z-mizernym-zainteresowaniem-po-ponad-trzech-miesiacach-po-premierze-opublikowano-analize-rynku.html Szansa na wybicie kursu to Wiedźmin 4 za kilka lat. RE: Wolny Od Pracy - pasywny zarobek - dzemba - 29-03-2021 18:44 (21-03-2021 12:11)itmaster napisał(a): No CD Projekt to w obecnej sytuacji raczej na lata. W sumie teraz nic większego się nie szykuje, więc nie ma za bardzo paliwa do wzrostów. Zgadzam się w 100%, że CDR to akcje na lata. Ale ten wykres co podesłałeś bazuję na wartościach % a nie na bezwzględnych czyli np: 1% sprzedaży Cyberpunka = 50k, a 1% Assasina = 15k (oficjalne źródło danych wyssanych z palca, tylko przykład). Przy innej skali wykres mógłby wyglądać na korzyść CDR. A co do CDR jeszcze, to dziś było wybicie o 40 PLN, po informacji o planowanych 10 DLC i udało mi się złapać na tym kilka Euro jak widać na załączonym obrazku. A poza tym troche wróciłem do samodzielnego handlowania na eToro, oddanie wszytko w ręce innych jest nudne Moje malutkie portfolio widoczne poniżej. Jeden z lepszych dni, jeżeli chodzi o inwestycje, jakich miałem. Zarobek zacny, gdyby nie spadki z poprzednich tygodni, ostatnie 2-3 dni zrobiły by mi same 500 pln celu miesięcznego. RE: Wolny Od Pracy - pasywny zarobek - itmaster - 29-03-2021 19:15 Ładnie, wszystko na zielono. Też lubię takie dni RE: Wolny Od Pracy - pasywny zarobek - dzemba - 31-03-2021 10:39 (29-03-2021 19:15)itmaster napisał(a): Ładnie, wszystko na zielono. Też lubię takie dni A takich, nienawidzę, przyszła "korekta" i cena jak wczoraj poszła o 40 pln w górę, to dziś ponad 50 w dół I myk, z wczorajszych +500 pln w skali miesiąca, zrobiło się około -200 pln xD Wszytko moja wina, nie trzymałem się strategi (CD project był spoza moich docelowych akcji), ale byłem i jestem gotowy do trzymam go do ceny 100 pln (teraz 190) RE: Wolny Od Pracy - pasywny zarobek - Zaperr44 - 04-04-2021 20:38 Nie wiedziałem że na eToro można samemu inwestować i dodatkowo w akcję, bo na forexie jedynie waluty, kruszce i ropa chyba się przekonam RE: Wolny Od Pracy - pasywny zarobek - dzemba - 12-04-2021 19:00 (04-04-2021 20:38)Zaperr44 napisał(a): Nie wiedziałem że na eToro można samemu inwestować i dodatkowo w akcję, bo na forexie jedynie waluty, kruszce i ropa chyba się przekonam Oprócz akcji, surowców, indexów, ETF'ów, forexu i możliwości kopiowania, pewnie eToro ma jeszcze więcej opcji o których nie wiem Jedyne ograniczenie jakie jest to, że np. nie ma polskich spółek, tylko głownie rynki, Niemcy, USA, Francja, UK i Chiny. Marzec, dał mi po tyłku ale tylko z mojej winy, straciłem na zabawie 190 euro, no niezbyt dobrze . Całe szczęście moje inne inwestycje w dużej mierze pokryły moją głupotę, lecz mimo wszytko jest to najgorszy miesiąc od początku tego dziennika Podsumowanie Marca. eToro - wróciłem do inwestowania na własną rękę. Sam ukręciłem 3.33% w marcu, czyli praktycznie cały marcowy zysk, którego wysokość bezwzględna wyniosła 34$ (132PLN). Mintos - tutaj zysk już prawie 32 PLN, wzrost względem poprzedniego miesiąca o 2 PLN, fajnie leci, może i zysk mały, ale w miarę stabilny. Degiro - zaplanowany minus poleciał jeszcze w dół, przyznaje się wymieniłem CDR na 3M, więc ilość dywidend wzrośnie o całkiem sporą kwotę. A CDR odkupie za kilka miesięcy W całym miesiącu pracowałem około 5 godzin całkowicie, jeżeli kogoś będzie to interesowało mogę dodawać dokładnie ile poświęciłem czasu na dany serwis. Ale są to czasy szczątkowe, raz na kilka dni poświęcam kilka/kilkanaście minut na każdą inwestycję. Miesiąc 6 (Marzec):
Inwestycja: +1100 PLN (242,66 EUR) Sprzęt / Wydatki: 0 Przychód: 34,68 USD + 88 RUB - 46,29 EUR Wynik: -73,57 PLN CEL MIESIĘCZNY: 500/-73,57 CDR mnie trochę udupił, ale poczekam i chwilę i odkupię nie uczę się na błędach. Mój wynik na godzinę w tym miesiącu wynosił -14,71 PLN/h, więc naprawdę nieźle XD Plan na następny miesiąc jest prosty, zdominować świat! Zobaczymy co z tego wyjdzie! PS. policzyłem i rocznie na ten moment wychodzi mi 44,16$ dywidendy rocznie na Degiro. RE: Wolny Od Pracy - pasywny zarobek - dzemba - 21-04-2021 16:50 Kwiecień leci nieubłaganie, ale całe szczęście saldo na moich kontach rośnie razem z datami w kalendarzu. Zwiększyłem inwestycje w tym miesiącu o prawie 4000 pln, łączna inwestycja wynosi już ~22,400 PLN, w 3 serwisach. Na chwilę obecną to koniec dokładania hajsu w 2021 roku. Teraz będę tylko obracał zgromadzonymi funduszami by wypracować jakiś fajny zysk RE: Wolny Od Pracy - pasywny zarobek - pshemko666 - 21-04-2021 16:52 Dlaczego już nie będziesz nic dokładał w tym roku? RE: Wolny Od Pracy - pasywny zarobek - dzemba - 21-04-2021 18:02 (21-04-2021 16:52)pshemko666 napisał(a): Dlaczego już nie będziesz nic dokładał w tym roku? Ponieważ cała ta kwota została zainwestowana z mojej wypłaty przez ostatnie pół roku. Resztę do zamierzonych 50,000 chcę dołożyć z innych źródeł (czyli 27,600). A i chciałem powiększyć poduszkę finansową by wystarczyła mi na rok bez pracy (obecnie jest na 7 miesięcy) oraz będę potrzebował w niedalekiej przyszłości nowego samochodu bo obecnemu na dniach będę prawił osiemnastkę i mimo, że jeszcze nie pełnoletni, to zaczyna za dużo pić |