![]() |
Import z Chin - sprzedaż na allegro - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Zarabiam.com (/Forum-Zarabiam-com-166) +--- Dział: Dziennik Pracy (/Forum-Dziennik-Pracy-352) +--- Wątek: Import z Chin - sprzedaż na allegro (/Temat-Import-z-Chin-sprzedaz-na-allegro-125230) |
RE: Import z Chin - sprzedaż na allegro - ScroX - 14-12-2015 14:50 Nie rozumiem czemu niektórzy piszą że jest utrudniony kontakt z zuhsm ![]() Twardy.. działa to na zasadzie takiej.. Jeżeli przesyłka nie byłaby darmowa to aukcja kosztowałaby 15 zł + 5 zł przesyłka.. Jeżeli natomiast przesyłka jest darmowa aukcja będzie kosztować 20 zł ( w zasadzie nic się nie traci ) lecz allegro będzie pobierać prowizje z 20 zł a nie z 15 , tak więc tracimy jedynie w taki sposób RE: Import z Chin - sprzedaż na allegro - twardy - 14-12-2015 15:02 Wiem, ale to kilka groszy, do tego biorac pod uwage, ze znajduje ludzi ktorzy kupuja to po 20zl, gdzie na allegro masz kilka zl taniej nawet z przysylka ![]() RE: Import z Chin - sprzedaż na allegro - ScroX - 14-12-2015 15:10 Zasadniczo masz rację to mogą być kilka groszy, ale jeżeli np sprzedaję się około 1000 sztuk to jednak te groszy zamieniają się w całkiem konkretną kasę. I to często jest największa zagadka Allegro, ale to są już kwestie psychologiczne. Ludzie często masowo rzucają się na cokolwiek darmowego albo na promocję - często sztuczne. RE: Import z Chin - sprzedaż na allegro - fato - 14-12-2015 15:51 Pomyśl a nie klepiesz... pytam ponieważ od przesylki allegro nie potrąca prowizji , a od ceny produktu tak (14-12-2015 11:26)twardy napisał(a): Bo wysylke ma wliczona juz w cene przedmiotu? Tak trudno sie domyslic albo spojrzec w inne aukcje tego samego przedmiotu? 1 RE: Import z Chin - sprzedaż na allegro - ScroX - 14-12-2015 16:06 (14-12-2015 15:51)fato napisał(a): Pomyśl a nie klepiesz... pytam ponieważ od przesylki allegro nie potrąca prowizji , a od ceny produktu tak Już sam zuhsm odpowiedział, lepiej to po prostu wygląda i to przyciąga osoby kupujące, zazwyczaj wysyłkę i tak się wlicza w cały koszt danego towaru, jednak nie można mieć wszystkiego więc na czymś trzeba stracić.. akurat tutaj na prowizji RE: Import z Chin - sprzedaż na allegro - fato - 14-12-2015 16:53 tak powieliłam odpowiedź czesto jest tak , że szukajać czegoś na allegro wpisujemy i sortujemy wg ceny z wysylką i to że ktoś ma gratis wysyłkę nie zawsze skutkuje, tutaj to zagrywka marketingowa zwłaszcza że jest puszczona reklama RE: Import z Chin - sprzedaż na allegro - daniel42na - 14-12-2015 17:06 Totalnie nie rozumiem chwalenia się swoimi niszami i zyskami z nich, przecież pozbawiasz w ten sposób się zarobku i swoich własnych pieniędzy, tworząc mniejszą lub większą konkurencje. Nie traktuj tego jako atak, ale nie rozumiem tego... fenomenu pozbawiania się pieniędzy. RE: Import z Chin - sprzedaż na allegro - krystianv13 - 14-12-2015 17:36 Moze jest na tyle sprytny ze daje plebsowi to co juz sprzedal a sam sprzedaje inne rzeczy ![]() RE: Import z Chin - sprzedaż na allegro - zuhsm.pl - 14-12-2015 18:04 Rzeczywiście dzielę się tym co już sprzedałem, aczkolwiek nie traktuję nikogo jako plebs. Jest to forum o zarabianiu w sieci, chciałbym wnieść coś od siebie. Rynek jest tak ogromny że na pewno nie stracę podając te informacje. Dzięki temu chwytam ciekawe kontakty, czyli to co w handlu najważniejsze. Nie mam też środków aby zamówić wszystko co chcę od Chińczyków, więc chętnie się dzielę. Prosiłbym nie kłócić się w moim dzienniku ![]() RE: Import z Chin - sprzedaż na allegro - prololex - 14-12-2015 18:48 (14-12-2015 18:04)zuhsm.pl napisał(a): Rzeczywiście dzielę się tym co już sprzedałem, aczkolwiek nie traktuję nikogo jako plebs. Brawo ty! |