![]() |
Dziennik z YouTube i inne itp itd - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Zarabiam.com (/Forum-Zarabiam-com-166) +--- Dział: Dziennik Pracy (/Forum-Dziennik-Pracy-352) +--- Wątek: Dziennik z YouTube i inne itp itd (/Temat-Dziennik-z-YouTube-i-inne-itp-itd-101593) |
RE: Dziennik z YouTube, PaidVerts itp itd - bilo22 - 02-12-2014 08:51 jezeli przy filmie mam ze zostal zablokowany w niektorych krajach, jest on przyszlosciowy czy lepiej taki usunac??? RE: Dziennik z YouTube, PaidVerts itp itd - Dzonyy - 02-12-2014 08:56 zależy jakie to kraje ![]() RE: Dziennik z YouTube, PaidVerts itp itd - Rafiks1992 - 02-12-2014 09:07 (01-12-2014 10:59)SurpriseYT napisał(a): Ogólnie: Ty sie nie denerwuj bo szkoda powinienes wiedziec ze wielu uzytkownikow chcialoby abys wrecz zrobil im filmik wrzucil na ich konto yt i jeszcze im promowal to zeby mogli zarabiac ![]() RE: Dziennik z YouTube, PaidVerts itp itd - DreamCh - 03-12-2014 10:36 Czekałem tylko 3 dni żeby włączyć zarabianie zamiast 2-4 tyg. bo mnie pokusiło ![]() ![]() Mam tylko takie pytanie: Jak mam niepodłączony kanał pod adsense to będzie on zarabiał tak, że jak go podłącze to doda mi kase do mojego adsense czy od razu muszę to zrobić? ![]() PS. Czytałem wczoraj kilka godzin o youtube na zagranicznych forach i zauważyłem że najlepiej przechodzą weryfikacje zarabiania stare konta youtube. Mam takich około 100. Tak z 80 powinno działać więc pracuję dalej i dam znać. Pozdrawiam RE: Dziennik z YouTube, PaidVerts itp itd - Dzonyy - 03-12-2014 14:30 Tylko pozazdrościć takiej ilości kont. Faktycznie, starsze filmy lepiej przechodzą weryfikację. RE: Dziennik z YouTube, PaidVerts itp itd - SurpriseYT - 03-12-2014 15:03 3.12.2014r. W tym poście podsumowanie miesiąca, postanowienia co do PV i raporty z ostatnich dni listopada. PaidVerts: Ogólnie o PV nie ma co pisać bo teraz nie działa. Ponoć dzisiaj ma działać, ale nie o tym. Zastanawiałem się gdzie mogę ulokować swoje pieniądze i zrobić nowe źródło zarobku. Padło na PV ![]() Chce dobić do grupy 20mln +, czyli poczynić inwestycje na ponad 20tys zł. wg. moich obliczeń będę miesięcznie wyciągać od 7 do 10tys zł (proszę o sprostowanie jak źle myślę). Oczywiście polecony nie zginie u obcych i miesięcznie z takiego refa będzie ok. 2,5tys zł. Mam pytanie o płatności. Przy takich kwotach na bank będę wpłacać przez PM lub BTC. Brak prowizji SUPER, ale jaka płatność jest najlepsza do wypłacania pieniędzy? Tutaj już z zapłacenia prowizji się nie wywinę ![]() YouTube: Filmy o których wspominałem w poprzednim poście z dziennika. Wciągu 3 dni, 6 filmów uzbierałem ok. 5,5tys wyświetleń. 1 film najwięcej ma 2,5tys wyświetleń. Elegancko ![]() Zarobki z legala (zarobki z 5dni): ![]() ~511$ Zarobki inne: ![]() ok. 1000 zł Legal się utrzymuje cały czas w podobnych naliczeniach jak wspominałem. Nic się nie zmienia, może być tylko lepiej. Co do innych zarobków... czekam, aż mi zaskoczy jakiś kanał, żeby można było podpiąć do adsensa i zaobserwować wzrost ![]() Podsumowanie: W dniach wymienionych wyżej zarobiłem ok. 2600zł w 5 dni. Co tutaj pisać ![]() ![]() Podsumowanie miesiąca LISTOPAD: Miesiąc się skończył i można już podliczyć jaka wypłata czeka po dwudziestym grudnia ![]() Legal:(pokaże jak nalicza na YT i Adsense ten sam miesiąc) widok z YT ![]() widok z adsense: ![]() Jest tego 2892$, czyli ok. 9500zł. ALE wg podliczen z Adsense wychodzi tego ponad 10tys zł. Zawsze zaniżam obliczenia, żeby potem się nie zawieść ![]() Inne: ![]() Ok! Tutaj jest większe CPC (średnia cena ze jedno kliknięcie w reklamę), czyli teoretycznie między 9-10tys zł wpadnie. Łącznie ok. 20tys zł - podatek. Będzie na czysto ok. 18tys zł Po 15.12 będą już podliczone kwoty. Sprawdzimy czy dobrze to obliczyłem ![]() Pozdrawiam ![]() RE: Dziennik z YouTube, PaidVerts itp itd - vercom - 03-12-2014 17:00 Witam, po pierwsze gratulacje, po drugie nigdzie nie doczytałem czy jakoś specjalnie działasz pod kontem podnoszenia rankingu tzn. czy kupujesz jakieś łapki, komenty, jakieś oglądnięcia, czy poprostu wrzucasz i czekasz bazując tylko na tagach i opisie. dzięki za odpowiedź. A na spamym początku napisałeś że od nowego roku przejdziesz na 8,5% podatku, jakiś ryczałt, pytam bo mnie to też interesuje w tym roku nastukałem 60k na necie i niestety podatek jest spory do zapłacenia do końca kwietnia ;( (03-12-2014 15:03)SurpriseYT napisał(a): 3.12.2014r. RE: Dziennik z YouTube, PaidVerts itp itd - Q-ba - 03-12-2014 19:01 Rejestruj działalność za granicą i tam masz dużo mniejszy podatek. Żeby tego było mało za granicą masz większe kwoty wolne od podatku np. Anglia ok. 10tys funtów , a nie tak jak w Polsce ok. 3 tyś ![]() RE: Dziennik z YouTube, PaidVerts itp itd - vercom - 03-12-2014 19:55 ok, to powiedz jak to to zrobię (03-12-2014 19:01)Q-ba napisał(a): Rejestruj działalność za granicą i tam masz dużo mniejszy podatek. Żeby tego było mało za granicą masz większe kwoty wolne od podatku np. Anglia ok. 10tys funtów , a nie tak jak w Polsce ok. 3 tyś RE: Dziennik z YouTube, PaidVerts itp itd - SurpriseYT - 04-12-2014 10:26 (02-12-2014 08:51)bilo22 napisał(a): jezeli przy filmie mam ze zostal zablokowany w niektorych krajach, jest on przyszlosciowy czy lepiej taki usunac???Ja usuwam. Nie chce mieć na kanale żadnego ostrzeżenia. (02-12-2014 09:07)Rafiks1992 napisał(a):Zgodze się. Cała masa użytkowników ma takie podejście...(01-12-2014 10:59)SurpriseYT napisał(a): Ogólnie: (03-12-2014 10:36)DreamCh napisał(a): Czekałem tylko 3 dni żeby włączyć zarabianie zamiast 2-4 tyg. bo mnie pokusiło Czekałeś 3 dni z włączeniem dolarów? Dolary robimy od razu. Adsense podłączamy po jakimś czasię (te 2-4tyg dałem na oko) jak już zacznie coś się dziać na kanale. Zobaczysz naliczenia pieniędzy kiedy podłączysz zarabiający kanał do adsense. Daj znać jak Ci idzie z tymi starymi kontami i jak masz coś do odsprzedania jestem chętny, żeby to przetestować ![]() (03-12-2014 19:55)vercom napisał(a): ok, to powiedz jak to to zrobięMyślałem o tym. Dokładnie myślałem o Francji. Dlaczego? We Francji nie musisz się rozliczać z przychodu zagranicy! Miałem okazje tam porobić sobie konta bankowe i całą otoczkę, ale jeszcze byłem zbyt słaby w temacie YouTuba. Sam nie wiem co trzeba zrobić, żeby wbić się gdzieś w Unii ze swoimi zarobkami. Chyba pojechać np. do Anglii na miesiąc i porobić konta? A da się bez wyjazdów? (03-12-2014 17:00)vercom napisał(a): Witam, po pierwsze gratulacje, po drugie nigdzie nie doczytałem czy jakoś specjalnie działasz pod kontem podnoszenia rankingu tzn. czy kupujesz jakieś łapki, komenty, jakieś oglądnięcia, czy poprostu wrzucasz i czekasz bazując tylko na tagach i opisie. dzięki za odpowiedź. Robie kanał, opisuje, taguje i zostawiam. Nic nie robię. Sztucznego nabijania nie ma. Czekam ![]() Podatek jeszcze mam do rozwiązania. Dowiedziałem się u księgowej, że elegancko można sobie wszystko zrobić na ryczałt. 8,5% wyczytałem na forum, że jest od września to możliwe. Potwierdziła. Jeżeli jeszcze nic nie zapłaciłeś fiskusowi to możesz przekombinować z ryczałtem. Jeżeli już coś wpłaciłeś w tym roku to musisz do końca tą samą metodą się rozliczyć. Jestem słaby w tych sprawach:/ dlatego cokolwiek nie wyczytam w necie to lecę do księgowej. |