Witaj gościu! Zaloguj się lub Zarejestruj aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności jakie oferuje to forum! Rozpocznij zarabianie przez internet, poznaj korzysci pracy w domu! Rejestracja i korzystanie z forum jest całkowicie darmowe!
Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet
Informator podatkowo – zusowski dla uczestników programu partnerskiego „Fires” - Wersja do druku

+- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com)
+-- Dział: Off-Topic (/Forum-Off-Topic-9)
+--- Dział: Kosz/Spam/Archiwum (/Forum-Kosz-Spam-Archiwum-11)
+---- Dział: Fires (/Forum-Fires-381)
+---- Wątek: Informator podatkowo – zusowski dla uczestników programu partnerskiego „Fires” (/Temat-Informator-podatkowo-%E2%80%93-zusowski-dla-uczestnikow-programu-partnerskiego-%E2%80%9EFires%E2%80%9D-85179)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

RE: Informator podatkowo – zusowski dla uczestników programu partnerskiego „Fires” - suchy0001 - 17-02-2014 18:26

Otóż opowiem swoją historię.Dzisiaj wybrałem się do urzędu i powiedziałem,że chciałbym rozliczać się ryczałtowo 8.5 % ponieważ dostaję pieniądze na konto tytułem dzierżawy powierzchni reklamowych.Pani się chwilkę zastanowiła po czym kazała mi się obrócić w stronę regału,na którym leżały dokumenty do wypełnienia."złapie pan sobie tę kartkę i wypełni" ok.Tak zrobiłem.Jest to jakaś deklaracja rozliczeniowa,nie pamiętam dokładnie jak się profesjonalnie nazywa.

Wypełniłem swoje dane osobowe,po czym wpisałem,że będę wpłacał zaliczkę co miesiąc do 20-go (wole co miesiąc,można kwartalnie).Pani spytała kiedy w styczniu dostałem pierwszy przelew na to odpowiedziałem,że nie pamiętam ponieważ..faktycznie nie pamiętam.Powiedziała "to pan wpisze,że ostatni dzień stycznia i będzie dobrze." Wpisałem 31.01.2014 podpisałem się wpisałem pesele i inne duperele.Poszedłem do kasy pani obliczyła mi moja 8.5 % z kwoty jaką uzyskałem,zapłaciłem znów podając pesel i ..i tyle.Dziękujemy do widzenia.Żadnych pytań co to za firma,skąd te pieniądze.Podałem faktyczną kwotę jaką uzyskałem w styczniu i tyle.Śpie spokojnie Smile Pani pytała fakt faktem o umowę to powiedziałem,że umową jest regulamin wiążący obie strony.To by było wszytko : )

Urzędnicy,którzy nie chcą Wam tego uznać bądź co gorsza śmieją się prawdopodobnie są niekompetentni..
Urząd urzędowi nie równy.. Undecided

RE: Informator podatkowo – zusowski dla uczestników programu partnerskiego „Fires” - Zarobiony_Koles - 17-02-2014 18:43

(17-02-2014 18:26)suchy0001 napisał(a):  Otóż opowiem swoją historię.Dzisiaj wybrałem się do urzędu i powiedziałem,że chciałbym rozliczać się ryczałtowo 8.5 % ponieważ dostaję pieniądze na konto tytułem dzierżawy powierzchni reklamowych.Pani się chwilkę zastanowiła po czym kazała mi się obrócić w stronę regału,na którym leżały dokumenty do wypełnienia."złapie pan sobie tę kartkę i wypełni" ok.Tak zrobiłem.Jest to jakaś deklaracja rozliczeniowa,nie pamiętam dokładnie jak się profesjonalnie nazywa.

Wypełniłem swoje dane osobowe,po czym wpisałem,że będę wpłacał zaliczkę co miesiąc do 20-go (wole co miesiąc,można kwartalnie).Pani spytała kiedy w styczniu dostałem pierwszy przelew na to odpowiedziałem,że nie pamiętam ponieważ..faktycznie nie pamiętam.Powiedziała "to pan wpisze,że ostatni dzień stycznia i będzie dobrze." Wpisałem 31.01.2014 podpisałem się wpisałem pesele i inne duperele.Poszedłem do kasy pani obliczyła mi moja 8.5 % z kwoty jaką uzyskałem,zapłaciłem znów podając pesel i ..i tyle.Dziękujemy do widzenia.Żadnych pytań co to za firma,skąd te pieniądze.Podałem faktyczną kwotę jaką uzyskałem w styczniu i tyle.Śpie spokojnie Smile Pani pytała fakt faktem o umowę to powiedziałem,że umową jest regulamin wiążący obie strony.To by było wszytko : )

Urzędnicy,którzy nie chcą Wam tego uznać bądź co gorsza śmieją się prawdopodobnie są niekompetentni..

A za rok 2013 się rozliczyłeś?

RE: Informator podatkowo – zusowski dla uczestników programu partnerskiego „Fires” - suchy0001 - 17-02-2014 18:50

zacząłem dopiero w tym roku

RE: Informator podatkowo – zusowski dla uczestników programu partnerskiego „Fires” - Zarobiony_Koles - 17-02-2014 19:39

ok, To nie powinni w urzędzie robić problemów? Jak dla kolegów powyżej, wyśmiewają itd.. Oczywiście US w Olsztynie

RE: Informator podatkowo – zusowski dla uczestników programu partnerskiego „Fires” - viciu - 17-02-2014 19:54

(17-02-2014 18:26)suchy0001 napisał(a):  Otóż opowiem swoją historię.Dzisiaj wybrałem się do urzędu i powiedziałem,że chciałbym rozliczać się ryczałtowo 8.5 % ponieważ dostaję pieniądze na konto tytułem dzierżawy powierzchni reklamowych.Pani się chwilkę zastanowiła po czym kazała mi się obrócić w stronę regału,na którym leżały dokumenty do wypełnienia."złapie pan sobie tę kartkę i wypełni" ok.Tak zrobiłem.Jest to jakaś deklaracja rozliczeniowa,nie pamiętam dokładnie jak się profesjonalnie nazywa.

no ja też nie miałem problemu, tylko że poszedłem już z wydrukowanym papierem. i potem w domu zapłaciłem z mbanku przelew podatkowy.

RE: Informator podatkowo – zusowski dla uczestników programu partnerskiego „Fires” - suchy0001 - 17-02-2014 20:54

całość załatwiłem w 10 minut aż wyszedłem zdziwiony.Uważam,że jeśli ktoś nie chce ci tego uznać w taki sposób jaki przedstawiasz to idź stanowisko dalej Tongue

Ja poszedłem zupełnie nic nie wiedząc,powtarzając sobie tylko w głowie słowo ryczałt Tongue
Jak na laika w tym temacie rozwalenie sprawy w kilka minut jest dla mnie sukcesem Big Grin

RE: Informator podatkowo – zusowski dla uczestników programu partnerskiego „Fires” - jaro225 - 17-02-2014 20:59

Chyba też się przejdę i tak zrobię Wink.

RE: Informator podatkowo – zusowski dla uczestników programu partnerskiego „Fires” - creativeD - 17-02-2014 21:13

[Obrazek: 95d5d003b4be.jpg]
Chodzi o to >?

RE: Informator podatkowo – zusowski dla uczestników programu partnerskiego „Fires” - Hrustus - 17-02-2014 21:16

(17-02-2014 21:13)creativeD napisał(a):  [Obrazek: 95d5d003b4be.jpg]
Chodzi o to >?

tak chodzi o to

RE: Informator podatkowo – zusowski dla uczestników programu partnerskiego „Fires” - davidek00 - 17-02-2014 21:16

ej ale podatek można odprowadzić pod koniec roku taak? czy trzeba co miesiąc?