Witaj gościu! Zaloguj się lub Zarejestruj aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności jakie oferuje to forum! Rozpocznij zarabianie przez internet, poznaj korzysci pracy w domu! Rejestracja i korzystanie z forum jest całkowicie darmowe!
Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet
Bank zdjęć shutterstock - moje postępy - Wersja do druku

+- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com)
+-- Dział: Zarabiam.com (/Forum-Zarabiam-com-166)
+--- Dział: Dziennik Pracy (/Forum-Dziennik-Pracy-352)
+--- Wątek: Bank zdjęć shutterstock - moje postępy (/Temat-Bank-zdjec-shutterstock-moje-postepy-177516)

Strony: 1 2 3 4 5 6

RE: Bank zdjęć shutterstock - moje postępy - sony25 - 03-02-2025 16:45

Kolejny miesiąc minął.

Niestety shutterstock 1 stycznia zeruje poziomy postępów. Spadłem z 30% tantiemów na 15%.

Poziomy:
Poziom 1
Przychody z tantiem: 15%
Od 0 do 100 obrazów rocznie

Poziom 2
Przychody z tantiem: 20%
Od 101 do 250 obrazów rocznie

Poziom 3
Przychody z tantiem: 25%
Od 251 do 500 obrazów rocznie

Poziom 4
Przychody z tantiem: 30%
Od 501 do 2500 obrazów rocznie

Odbiło się to na zarobkach. Praktycznie większość zdjęć szła za 0,10$

Sprzedaż: 74 zdjęcia
Zarobek: 8,13 USD

Łącznie:

Sprzedaż: 633
Zarobek: 107,40 $

Za 27 zdjęć wskakuję na poziom drugi co przełoży się na wzrost zarobków.

W styczniu 2024 miałem sprzedanych 14 zdjęć za 1,8$.

RE: Bank zdjęć shutterstock - moje postępy - chincyk - 03-02-2025 19:14

A mi odrzuciło wrzucone zdjęcia na próbę "Metadane — wymagania dotyczące treści do użytku komercyjnego: Metadane kontekstowe, takie jak tytuły, opisy, słowa kluczowe, kategorie i lokalizacje, muszą być dokładne, opisowe i powiązane z tematyką treści oraz sporządzone w języku angielskim. Nie mogą zawierać żadnych potencjalnie niepożądanych lub obraźliwych wyrażeń, naruszać żadnych znaków towarowych (nazw marek/firm) ani przedstawiać informacji poufnych. Usuń znaki specjalne lub powtarzające się słowa/wyrażenia oraz sprawdź metadane pod kątem błędów ortograficznych i gramatycznych."

Czyli że jak dodałem opis po polsku to nie przejdzie? (tu popełniłem błąd?) Smile

RE: Bank zdjęć shutterstock - moje postępy - sony25 - 03-02-2025 19:54

(03-02-2025 19:14)chincyk napisał(a):  A mi odrzuciło wrzucone zdjęcia na próbę "Metadane — wymagania dotyczące treści do użytku komercyjnego: Metadane kontekstowe, takie jak tytuły, opisy, słowa kluczowe, kategorie i lokalizacje, muszą być dokładne, opisowe i powiązane z tematyką treści oraz sporządzone w języku angielskim. Nie mogą zawierać żadnych potencjalnie niepożądanych lub obraźliwych wyrażeń, naruszać żadnych znaków towarowych (nazw marek/firm) ani przedstawiać informacji poufnych. Usuń znaki specjalne lub powtarzające się słowa/wyrażenia oraz sprawdź metadane pod kątem błędów ortograficznych i gramatycznych."

Czyli że jak dodałem opis po polsku to nie przejdzie? (tu popełniłem błąd?) Smile

Tylko po angielsku.

RE: Bank zdjęć shutterstock - moje postępy - oddawajrolki - 14-02-2025 15:11

Ciekawy temat. Ale zaskoczyły mnie zdjęcie, które sprzedajesz.

RE: Bank zdjęć shutterstock - moje postępy - sony25 - 15-02-2025 10:31

Znalazłem nisze, w której działam. A jest zapotrzebowanie na takie zdjęcia.

RE: Bank zdjęć shutterstock - moje postępy - Prawny - 17-02-2025 12:51

@Sony25 poszła rejestracja z Twojego ref Wink Pobawie się i ja!

RE: Bank zdjęć shutterstock - moje postępy - sony25 - 19-02-2025 11:02

(17-02-2025 12:51)Prawny napisał(a):  @Sony25 poszła rejestracja z Twojego ref Wink Pobawie się i ja!

Powiedzenia - jak coś to służę pomocą - nie tylko dla poleconych Smile