![]() |
Wezwania na policje (subsms) - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Prawo i Podatki (/Forum-Prawo-i-Podatki-195) +--- Dział: Prawo i Podatki (/Forum-Prawo-i-Podatki-228) +--- Wątek: Wezwania na policje (subsms) (/Temat-Wezwania-na-policje-subsms-126491) |
RE: Wezwania na policje (subsms) - Raster96 - 31-12-2015 20:10 Stonoga? A co on może? Zacznie przeglądać grupy na Facebooku i zgłaszać fake content? ![]() Jeżeli ktoś się pod niego podszywał albo spamował na jego FP jakimś fake contentem, to już prędzej. RE: Wezwania na policje (subsms) - karolla - 31-12-2015 20:22 Za mało czasu minęło od tamtej "afery" Stonogi by coś już teraz miało wyjść pomijając że afera pojawiła sie w środku nocy a przed południem temat był odpuszczony i żadne media sie tym nie zainteresowały a Stonoga odpuścił oszustowi. Wydźwięk tej afery był znikomy. Ale to dobry kierunek bo ostatnio było dużo innych afer: - Oszuści sms na FireSub, głośna afera na Wykopie (kilka mln odwiedzających miesięcznie) - szanse nieduże że to było to bo dotyczyło raczej tylko jednej lub paru osób - Afera viralkowa - newsy na portalach, reportaż w Teleexpressie, zasięg newsów na chyba cały fb - szanse nieduże bo dostały wezwania chyba inne osoby - Afera z przesyłkami konduktorskimi/kurierskimi - newsy na portalach typu niebezpiecznik.pl, z3s.pl itp - szanse również nieduże Jakby nie patrzeć żadna z tych afer nie pomaga scenie sms i tym serwisom a nie śledzę wszystkiego i mogłam pominąć sporo. Najprawdopodobniejsze wydają się te "darmowe doladowania" bo o tym mówil policjant do AnnaKa a program zniknął z serwisu - byc moze serwis miał podać dane osób generujących leady w okresie od X do Y i teraz te osoby będą pytane czy promowały je jako "darmowe". Polecam się zastanowić nad tym co będziecie mówić ![]() PS. Szczęścia w Nowym Roku i bez spiny ![]() ![]() RE: Wezwania na policje (subsms) - mateusz2045 - 31-12-2015 20:32 Widziałem na FB grupę teraz przed świętami nazywała się jakoś promocyjne doładowania na święta czy coś i bardzo dużo użytkowników nawet ja na moim koncie bez mojej wiedzy zostałem dodany a żadnych fejków nie mam w znajomych... i pełno komentarzy na grupie, że działa itp i chyba było tam darmowe ![]() RE: Wezwania na policje (subsms) - ClassAxion - 31-12-2015 20:35 (31-12-2015 20:32)mateusz2045 napisał(a): Widziałem na FB grupę teraz przed świętami nazywała się jakoś promocyjne doładowania na święta czy coś i bardzo dużo użytkowników nawet ja na moim koncie bez mojej wiedzy zostałem dodany a żadnych fejków nie mam w znajomych... i pełno komentarzy na grupie, że działa itp i chyba było tam darmoweNie musisz mieć fake kont w znajomych, wystarczy że twoi realni znajomi wpadli w phishing. RE: Wezwania na policje (subsms) - bodorek - 31-12-2015 20:42 (31-12-2015 20:35)ClassAxion napisał(a):(31-12-2015 20:32)mateusz2045 napisał(a): Widziałem na FB grupę teraz przed świętami nazywała się jakoś promocyjne doładowania na święta czy coś i bardzo dużo użytkowników nawet ja na moim koncie bez mojej wiedzy zostałem dodany a żadnych fejków nie mam w znajomych... i pełno komentarzy na grupie, że działa itp i chyba było tam darmoweNie musisz mieć fake kont w znajomych, wystarczy że twoi realni znajomi wpadli w phishing. No właśnie, ten phishing to też śliska sprawa, bo czasami widuje konta znajomych z jakimś syfem. Z tym była jakaś afera? RE: Wezwania na policje (subsms) - mateusz2045 - 31-12-2015 20:42 (31-12-2015 20:35)ClassAxion napisał(a):(31-12-2015 20:32)mateusz2045 napisał(a): Widziałem na FB grupę teraz przed świętami nazywała się jakoś promocyjne doładowania na święta czy coś i bardzo dużo użytkowników nawet ja na moim koncie bez mojej wiedzy zostałem dodany a żadnych fejków nie mam w znajomych... i pełno komentarzy na grupie, że działa itp i chyba było tam darmoweNie musisz mieć fake kont w znajomych, wystarczy że twoi realni znajomi wpadli w phishing. A no chyba, że tak ![]() ![]() RE: Wezwania na policje (subsms) - Kiljan - 31-12-2015 21:09 Moi drodzy, jeśli Policja ma wasze dane i wie na czym robiliście to te dane musieli otrzymać od serwisu, wystarczy proste pytanie do właściciela serwisu czy Policja chciała jakichś danych. RE: Wezwania na policje (subsms) - Jork - 31-12-2015 21:16 @[Kiljan] od ciebie nie chcieli ? RE: Wezwania na policje (subsms) - ClassAxion - 31-12-2015 21:16 (31-12-2015 20:42)bodorek napisał(a):Nie, chociaż dość dużo tego krąży po facebooku.(31-12-2015 20:35)ClassAxion napisał(a):(31-12-2015 20:32)mateusz2045 napisał(a): Widziałem na FB grupę teraz przed świętami nazywała się jakoś promocyjne doładowania na święta czy coś i bardzo dużo użytkowników nawet ja na moim koncie bez mojej wiedzy zostałem dodany a żadnych fejków nie mam w znajomych... i pełno komentarzy na grupie, że działa itp i chyba było tam darmoweNie musisz mieć fake kont w znajomych, wystarczy że twoi realni znajomi wpadli w phishing. RE: Wezwania na policje (subsms) - Kiljan - 31-12-2015 21:22 (31-12-2015 21:16)Jork napisał(a): @[Kiljan] od ciebie nie chcieli ? Nie, z nami policja się nie kontaktowała więc to na pewno nie chodzi o programy dostępne w FireSub. Z resztą sprawa jest dziwna ponieważ wyszłoby na to, że serwis nie wziął odpowiedzialności za własne programy. U nas użytkownicy mogą mieć jedynie problemy jeśli tworzą własny program lub wybitnie narusza prawo podczas promocji(np. pisanie, że wszystko jest darmowe) |