Lead.Network - Wasze Pytania do Ekipy Serwisu - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Programy Partnerskie oraz Programy Afiliacyjne (/Forum-Programy-Partnerskie-oraz-Programy-Afiliacyjne-354) +--- Dział: Lead.Network (/Forum-Lead-Network-393) +--- Wątek: Lead.Network - Wasze Pytania do Ekipy Serwisu (/Temat-Lead-Network-Wasze-Pytania-do-Ekipy-Serwisu-100925) |
RE: Lead.Network - Wasze Pytania do Ekipy Serwisu - AnnaKa - 04-01-2017 02:01 @[szyweg] póki co jest taki zabieg przeprowadzony dopóki nie pojawią się nowe programy. RE: Lead.Network - Wasze Pytania do Ekipy Serwisu - Nemek - 05-02-2017 11:18 Witam, jak długo trzeba czekać na aktywacje usługi premium? RE: Lead.Network - Wasze Pytania do Ekipy Serwisu - AnnaKa - 06-02-2017 03:38 @[Nemek] Chodzi o weryfikację konta? RE: Lead.Network - Wasze Pytania do Ekipy Serwisu - Nemek - 06-02-2017 15:07 @[AnnaKa] Aby zablokować plik muszę dodać usługę premium(koszt sms'a i kod). Wybrałem domyślny kod "HAP.JakieśCyferkiILiterki". To powinno automatycznie zostać aktywowane, czy ktoś z obsługi musi to zrobić? RE: Lead.Network - Wasze Pytania do Ekipy Serwisu - AnnaKa - 06-02-2017 15:21 @[Nemek] Jeżeli masz aktywowane konto na Lead.Network, wystarczy że zrobisz własną usługę i ją potwierdzisz, wtedy ona już działa. Tylko bez aktywowanego konta nie masz takiej możliwości. RE: Lead.Network - Wasze Pytania do Ekipy Serwisu - Nemek - 06-02-2017 16:39 @[AnnaKa] Wysłałem przelew i konto mam aktywne(jeśli o to chodzi), więc nie wiem czemu nie działa. O co chodzi z potwierdzaniem usługi? Na maila dostałem tylko informacje o aktywacji usługi. Żadnych linków/kodów do potwierdzenia. RE: Lead.Network - Wasze Pytania do Ekipy Serwisu - Karczu - 06-02-2017 16:52 Nemek, Twoje usługi automatycznie się aktywują po wypełnieniu formularza Nie musisz nic dodatkowo potwierdzać. Na emaila jedynie Ci przychodzi potwierdzenie, że usługi są już zarejestrowane. RE: Lead.Network - Wasze Pytania do Ekipy Serwisu - Nemek - 06-02-2017 17:00 Dzięki za pomoc i przepraszam za zawracanie głowy, miałem możliwość aktywacji kodu, który był w v2 ale chyba coś nie działa. Zrobiłem nowy z własnym prefiksem i działa RE: Lead.Network - Wasze Pytania do Ekipy Serwisu - AnnaKa - 06-02-2017 18:29 @[Nemek] Chodziło mi o to, że w przypadku rejestracji usługi musisz zaznaczyć pola że akceptujesz regulamin. W momencie gdy to uczynisz usługa jest zarejestrowana i przypisana do Twojego konta. W razie pytań najlepiej pisz do mnie na GG szybciej uda się rozwiązać problem ponieważ na forum nie mam powiadomień, że pisałeś w temacie Dopiero gdy włączę i sprawdzę skrzynkę lub temat wiem, że ktoś pisał. Jeżeli będziesz miał z czymś problem, śmiało pisz pomogę! RE: Lead.Network - Wasze Pytania do Ekipy Serwisu - invihation - 11-02-2017 17:43 osoby z zagranicy również mają sms tak jak my Polacy czy oferty ? |