![]() |
Wezwania na policje (subsms) - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Prawo i Podatki (/Forum-Prawo-i-Podatki-195) +--- Dział: Prawo i Podatki (/Forum-Prawo-i-Podatki-228) +--- Wątek: Wezwania na policje (subsms) (/Temat-Wezwania-na-policje-subsms-126491) |
RE: Wezwania na policje (subsms) - milosz998 - 09-01-2016 00:54 Tak jak już ktoś napisał. Ten cały Brelok to gruba ryba, miał zapewne osobną sprawę, logiczne że to inna sprawa, skoro jego się już zakończyła, a tutaj dopiero posypały się wezwania. Poza tym jasno wynika że sprawa dotyczy właściciela Easysuba i Catshare, inaczej wzywali by tylko tych z Easysub promujących w niedozwolony sposób. Ale co do jednego się zgadzam z Brelokiem, wezmą się za inne serwisy, to tylko kwestia czasu. Dziś easysub. Za 2 lata firesub może leadmore, kto wie ![]() Jest jeszcze opcja, że gość próbuje pozbyć się konkurencji ![]() ![]() RE: Wezwania na policje (subsms) - Tidus - 09-01-2016 01:21 (09-01-2016 00:54)milosz998 napisał(a): Tak jak już ktoś napisał. Ten cały Brelok to gruba ryba, miał zapewne osobną sprawę, logiczne że to inna sprawa, skoro jego się już zakończyła, a tutaj dopiero posypały się wezwania. Poza tym jasno wynika że sprawa dotyczy właściciela Easysuba i Catshare, inaczej wzywali by tylko tych z Easysub promujących w niedozwolony sposób. i niby z jakiej racji maja sie wziac za np firesub? RE: Wezwania na policje (subsms) - Verb22 - 09-01-2016 02:24 (08-01-2016 23:06)Brelok napisał(a): Jako, że otrzymałem informację od jednego użytkowników abym opowiedział więcej o sprawie, postanowiłem podzielić się z wami : co, jak i dlaczego. Między innymi dlatego, że niedługo po pierwszym przesłuchaniu zostały postawione mi zarzuty i dobrowolnie poddałem się karze gdyż ilość dowodów które posiadała policja były zbyt oczywiste, i uznałem że będzie to najszybsze, najtańsze i najprostsze rozwiązanie. 1. Po pierwszy po przesłuchaniu zarzuty? Dosyć szybko. W twoim przypadku poddanie się karze byłoby logiczny posunięciem - 90 k, nie mogłeś się wyprzeć.. 2. Pewnie właśnie dlatego, że miałeś osobną "teczkę". 3. Wyciągi bankowe i tak musiałbyś pokazać? Co to za dowód, jeśli są już przelewy wychodzące? 4. Bazę moga posiadac, ale jak mieliby udowodnić że ktoś poniósł stratę akurat z danego leada/programu? Przecież poszkodowany musi wnieść o sprawę, a wnosi ją nk.pl za spam? Jak mogą udowodnić że ktoś "promował" niezgodnie z prawem? 5. Legalność programów nie ma nic do reczy. Jeśli ktoś powie " Właściciel easysub wprowadził mnie w błąd, bo regulamin lp i serwisu wyraźnie wskazywał na to, że jest on legalny". Przykład z nożami jest nienormalny. Właściciel easysub oferował bannery reklamowe (landing page) które zostały zatwierdzone przez prawnika, i ewentualnie wprowadziły zarabiajacych w błąd. Stopka informowała o koszcie SMS-a, to na pobierajacym spoczywa obowiązek czytania regulaminu. 5. OVH.pl, jak inni piszą leasweb.. Dla mnie troll, zero dokumentów, zero dowodów. poszlaki i do perfekcji opanowana technika straszenia. By the way, niesamowite jest to, że koles który wyłudza kase przez fanpage stonogi dla chorego chłopaka jest bezkarny, a ci ktorzy zarobili po 50 zl 3 lata temu na jakims easysubie muszą zapieprzać na komende. do gory nogami jak wszystko w tym chory, mafijnym panstwie... RE: Wezwania na policje (subsms) - szykiryki - 09-01-2016 10:08 Ten temat powoli pretenduje do miana "Farsy roku". Za dwa dni napisze koleś bezpośrednio z więźnia, w ramach godziny na neta dla osadzonych. RE: Wezwania na policje (subsms) - daniel42na - 09-01-2016 14:30 (09-01-2016 02:24)Verb22 napisał(a): ... Oszustwo jest ścigane z urzędu i nie jest potrzebny żaden poszkodowany. Wystarczy, że na nk były lub są linki z ID danej osoby i wprowadzający w błąd tekst. Średniawo w to wierze, ale możliwe, że on pisze jednak prawde. RE: Wezwania na policje (subsms) - lolitek - 09-01-2016 14:49 a ja jestem ciekaw bo ja juz jestem tydzien po przesluchaniu i oprocz standardowych pytan jak kazdy mial to mieli moje konto i sie pytali czy jest moje i tyle.No i jestem ciekaw ile czasu musi minac zeby juz byc pewny ze juz mi daja spokoj? RE: Wezwania na policje (subsms) - szczesny - 09-01-2016 14:54 jakie konto? RE: Wezwania na policje (subsms) - lolitek - 09-01-2016 15:03 no konto z banku,musialem powiedziec ze to moje RE: Wezwania na policje (subsms) - Tidus - 09-01-2016 15:15 to nie moze tak dzialac a wiec jezeli napisalbym "darmowe doladowanie tutaj: link do oferty daniela42na" to daniel42na zostaje wezwany do sadu, bo maja ID jego programu? RE: Wezwania na policje (subsms) - maks1824 - 09-01-2016 16:12 Ludzie... Tor istnieje... Bitcoin istnieje... Czemu się nie zabezpieczyliście? Na przyszłość Torujcie cały ruch internetowy(np. przez RPi), a wypłaty wrzucajcie na konta giełd BTC i wymieniajcie na BTC. Potem pierzcie BTC, najlepiej blockchainem(Shared Coins). Nawet te "legalne"! Szyfrujcie dyski! Zamontujcie killswitcha. Wyjedźcie do USA, kupcie drukarkę 3D, wydrukujcie pistolet. Zmieńcie tożsamość, noście wąsy. Schowajcie się w bunkrze. Może będziecie bezpieczni. Może... |