[Updated!] CInstaller (PPI) Pay Per Install - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Uploading (/Forum-Uploading-282) +--- Dział: Sieci CPA (/Forum-Sieci-CPA-363) +---- Dział: Pay Per Install (/Forum-Pay-Per-Install-391) +---- Wątek: [Updated!] CInstaller (PPI) Pay Per Install (/Temat-Updated-CInstaller-PPI-Pay-Per-Install-117857) |
RE: CInstaller (PPI) - $Kamil$ - 08-04-2017 14:09 można ale chyba tylko jak korzystasz z channels RE: CInstaller (PPI) - radek0389 - 08-04-2017 14:51 (08-04-2017 13:52)Radi98 napisał(a):Link promujesz skracając go przez bitly i jednocześnie masz wgląd do statystyk skąd pochodzi ruch, w panelu bitly.(08-04-2017 12:37)full2000 napisał(a):(08-04-2017 12:32)Radi98 napisał(a): A mam pytanie da się zobaczyć z jakiego linku wpada instalacja, tak jak to pisało na pib? RE: CInstaller (PPI) - full2000 - 08-04-2017 16:28 (08-04-2017 14:09)$Kamil$ napisał(a): można ale chyba tylko jak korzystasz z channels Jest to jakaś opcja. (08-04-2017 14:51)radek0389 napisał(a):(08-04-2017 13:52)Radi98 napisał(a):Link promujesz skracając go przez bitly i jednocześnie masz wgląd do statystyk skąd pochodzi ruch, w panelu bitly.(08-04-2017 12:37)full2000 napisał(a):(08-04-2017 12:32)Radi98 napisał(a): A mam pytanie da się zobaczyć z jakiego linku wpada instalacja, tak jak to pisało na pib? Dokładnie tak RE: CInstaller (PPI) - full2000 - 09-04-2017 11:15 Mail od Cinstaller (z 16 marca) : Cytat:Hello, RE: CInstaller (PPI) - szxy - 12-04-2017 21:43 Ciulsko to wypada, promuję pewną aplikację, 100 wejść na stronę, jeden link do cinstallera a drugi mirror do eforsy, na eforsie 70 wejść a w cinstallerze 3 instalację ze śmiesznymi stawkami $0.02 oraz $0.03 dla Polski. Po za tym sprawdzałem i w zależności od instalki jaką wypuszczą, raz się instaluje raz nie, (tak tak, inne IP i komp). Póki co po tygodniu testów jestem zawiedziony, może jest to opłacalne ale nie pod polską niszę. edit:// Kurde, jak tak teraz patrzę, to ładną sieczke z systemu robią te installki, strony startowe w przeglądarkach to jest pikuś i wydaję mi się tylko przykrywka po za tym dodaje jakieś programy do autostartu, do C:/Drivers, C:/Update, jakieś skrypty powershell, skrypty pod przykrywką *tmp. Usunąłem te dodatki do przeglądarek, a tu bum po 3 dniach znowu są ze zdwojoną siłą... jestem na 95% pewny, że instalując instalki cinstallera oferujemy użytkownikom adware i trojany. Za 2 centy? RE: CInstaller (PPI) - full2000 - 16-04-2017 11:46 Z racji tego, że otrzymuję coraz więcej wiadomości dot. ppi / cinstaller, postanowiłem stworzyć faq z najczęściej pojawiających się pytań, tutaj na forum jak i w otrzymywanych przeze mnie prywatnych wiadomościach. Początkujących gorąco zapraszam do lektury. Na wstępie dodam tylko, że poniższe FAQ było robione z pomocą supportu CInstaller FAQ CINSTALLER 1) Ile czasu czeka się na akceptację konta a ile na wypłatę ? Akceptacja nowego konta - max. do ~48h (często trwa to krócej). Z wypłatami jest podobnie... Support ma czas na wypłatę do ~48h. 2) Czy Setup Cinstaller można wrzucić na własny serwer ? Nie, żeby lead został uznany, plik musi być zainstalowany po ówczesnym pobraniu bezpośrednio z serwerów firmy. 3) Jakie jest minimum do wypłaty ? Od $1 na PayPal 4) O co chodzi z wirusami w ppi ? Niestety taka specyfika zarabiania na ppi. Są to fałszywe alerty o 'potencjalnym' niebezpieczeństwie. Wielu webmasterów dodaje info że jest to prawdopodobnie fake alarm. 5) Jak dodać własną nazwę pliku ? CInstaller -> Promotion -> Direct Exe Download -> następnie zmieniasz parametr fn na dowolną nazwę 6) Czy można zarabiać na własnych plikach (real content) ? Tak. Po bundler należy się odezwać do supportu. 7) Nie ma tu czegoś takiego jak liczba odwiedzin ? Należy skrócić link dobrym skracaczem oferującym statystyki. Np. bit ly 8) Czy serwis zlicza pobrania w czasie rzeczywistym czy po jakimś czasie ? Statystyki instalacji są odświeżane co 5-15 minut w zależności od obciążenia serwera. System sprawdza leady (czy nie są sztucznie nabijane). 9) Gdzie się określa minimum przy którym wypłaty wychodzą automatycznie ? My profile -> Payment Details. 10) Gdzie zleca się wypłatę ? Należy wejść do Reports a potem do Payouts to me i tam pojawia się przycisk request payment (jeśli uzbierasz wcześniej ustawione minimum do wypłaty). 11) Czy Cinstaller wypłaca ? Oczywiście że tak!, wystarczy spojrzeć na to http://zarabiam.com/galeria/displayimage.php?album=594&pid=9824#top_display_media 12) Jaka jest konwersja w ppi ? Z tym to bywa różnie w zależności od jakości traffic'u oraz aktualnej wykrywalności, przyjmuje się że 10-12%, aczkolwiek są użytkownicy którzy maja ratio 1:5 (CR 20%) lub więcej. 13) W Cinstaller są stałe stawki czy zmienne ? Stałe aczkolwiek po rejestracji można napisać do admina i zmieni na modulowane. 14) Czy warto zmieniać stawki na modulowane (zmienne) ? Tak. Kasowo wychodzi lepiej a stawki wahają się w stosunku do ofert reklamodawców które także są zmienne. 15) Na czym najlepiej zaczynać w pay per install ? Na swoim istniejącym zapleczu np. PPA, jakieś blogi, warez etc. Jeżeli nie mamy zaplecza to nic straconego! Zawsze można takie stworzyć. Np. obierasz sobie cel że co 2-3 dni dostawiasz 1 blog. Po miesiącu masz ich 10-15. Oczywiście do tego dochodzi regularne dodawanie jakościowej treści 16) Jakie nisze inne niż h@cki możemy wykorzystać pod sieć/zaplecze blogów ppi ? Odsyłam do tego wątku - http://zarabiam.com/Temat-Nisze-inne-niz-h-cki-122561 17) Jakie są dokładne stałe stawki w cinstaller ? http://cinstaller.com/#prices 18) Mam już istniejące zaplecze blogów. Czy warto przepiąć dawne linki z ppa na te z ppi ? (blogi są stos. stare) To pytanie w eter - jak nie sprawdzisz to to nie będziesz wiedział. Generalnie zasada jest taka - w PPI wychodzi się lepiej na "śmieciowym" trafficu (ruchu). PPA jest trudniejsze. 19) Czy istnieją jakieś dobre poradniki pod cinstaller / ppi ? Cała lista - http://zarabiam.com/Temat-Zbior-Poradnikow-Ppi-123002 20) Co z wykrywalnością wirusów ? Taka natura zarabiania na ppi z tym że cinstaller lepiej sobie radzi z tym problemem poprzez częstą podmianę .exe na nowy 21) Jestem w innym serwisie ppi. Czy warto tracić czas na podmianę linków na te z cinstaller ? Jeżeli masz tds'a to problem rozwiązany. Natomiast jeżeli musisz podmieniać linki ręcznie to szybko się przekonasz że BYŁO warto ! 22) Dlaczego miałbym wybrać akurat cinstaller a nie inny serwis ? Cinstaller łączy najwyższe stawki ze stos. dobrą konwersją. Pisząc prościej - kasowo wyjdziesz lepiej 23) Na jakim traffic'u najlepiej zarabiać w ppi ? Najlepiej zarabiać na traffic'u targetowanym pod USA lub na wszystkie kraje, wtedy mamy do czynienia z tzw. mixed traffic (ruch mieszany). Ostatnio bardzo dobrze można zarobić na SEO ruchu z Azji, stawki są może niezbyt wielkie ale ilość ruchu jaka można pozyskać na traffic'u downloadowym/streaming/crack/apk z Azji jest ogromna. 24) Nie widać moich linków z cinstaller, co zrobić ? Skracaj te linki jakimś dobrym skracaczem (np. bit ly) oraz wyłącz adblock'a 25) Od czego zależy wysokość zmiennych stawek ? Najczęściej od ilości zaznaczonych ofert podczas instalacji. Pamiętaj! W PPI liczy się sukcesywne budowanie zaplecza (determinacja) oraz stawianie na długoterminowość. Informacja dla Refów : Przypominam że każdy kto się zarejestruje z mojego ref-linku, poza 250 niszami na PW może zgłosić się po paczkę gotowych postów do wstawiania na blogi. Oprócz tego wysyłam wiadomość z ważnymi wskazówkami na początek (kto nie otrzymał to proszę się zgłosić bo dawniej tego nie wysyłałem). Poza tym osoby zarejestrowane z ref. zawsze mogą liczyć, że odpowiem na ich pytania w związku z pay per install. Co prawda zdarzają się spore opóźnienia na wysyłane wiadomości (ze względu na coraz większą ilość zapytań) aczkolwiek zawsze staram się rozwiewać wszelkie wątpliwości ! FAQ zostało zatwierdzone przez Team Cinstaller (Cliq Media Ltd.) Autor ~ full2000 RE: CInstaller (PPI) - rafau_00 - 16-04-2017 12:33 Można wypłacić w btc? RE: CInstaller (PPI) - $Kamil$ - 16-04-2017 12:43 (16-04-2017 12:33)rafau_00 napisał(a): Można wypłacić w btc? tak RE: CInstaller (PPI) - full2000 - 16-04-2017 13:02 (16-04-2017 12:33)rafau_00 napisał(a): Można wypłacić w btc? Wygląda na to, że zapomniałem tego ująć w FAQ no ale jakkolwiek - dostępne możliwości wypłaty to: PayPal, Bitcoin, Bank/Wire transfer, Webmoney, Payza (dobre jak chcemy zainwestować np. w jakiś revshare) ale można także wypłacać na Payserę, następnie wyrobić i kartę i da się wybierać w bankomacie, polecam bo to fajna sprawa. To by chyba było na tyle RE: CInstaller (PPI) - Adrian022 - 16-04-2017 19:44 Panowie.. szukajta jak ten system zaliczania hajsu działa i stwórzcie program który zmienia ID komputera czy coś podobnego |