Max998 - mówi jak jest. - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Off-Topic (/Forum-Off-Topic-9) +--- Dział: Off-Topic (/Forum-Off-Topic-10) +---- Dział: Ciekawe Dyskusje (/Forum-Ciekawe-Dyskusje-328) +---- Wątek: Max998 - mówi jak jest. (/Temat-Max998-mowi-jak-jest-70821) |
RE: Szpan - głupotą. - Zemix - 25-06-2013 11:03 Są ludzie i parapety RE: Szpan - głupotą. - aero2 - 25-06-2013 11:06 ..ale żeby być klamką..? RE: Szpan - głupotą. - Takeshi - 25-06-2013 11:10 Ej, ej. Ale mój komputer to kobieta, więc co wy macie do wolenia dziewczyny od kompa? Do tej mam kobiety mam większy dostęp, praktycznie całkowity. RE: Szpan - głupotą. - BuczerProforma2 - 25-06-2013 11:22 Widze ze kilka osób z tego forum też woli komputer -.- RE: Szpan - głupotą. - Max998 - 26-06-2013 14:07 Witam, przepraszam, że ze wczorajszego odcinka nic nie było ale po prostu.. nie chciałem się denerwować po miłym spotkaniu z dziewczyną. Zajętą ale dziewczyną mego życia.. Jedziemy.. Cytat:Internetowy szpan przed znajomymi alkoholem. Pozwoliłem sobie wypowiadany przeze mnie tekst zaznaczyć by nie zlewało się wszystko w jedną całość. Następny odcinek dotyczyć będzie płci pięknej - dziewczyn w XXI. RE: Szpan - głupotą. - Mimethic - 26-06-2013 14:26 Szczerze, kiedy to wszystko czytam dochodzę do wniosku, że to nie tyle wina wieku co czasów. Otoczenie robi się coraz bardziej zidiociałe. Ludzie zatracają wszelkie ideały o wzorcach już nie wspomnę. Ludzie nie mają szacunku dla pewnych wartości dlatego oddają się w pełni głupocie. Coś w rodzaju wirusa. Niestety mimo że jest w tym sporo prawdy, prawdziwa prawda jest jeszcze gorsza. Samotność. Po co człowiek siada do facebook'a? Po co człowiek wysła pierdyliard smsów dziennie. Po co ludzie zakładają konta na YT i pokazują swoje życie itd? Ponieważ są sami. Ponieważ idiotyczny like na FB poprawia im humor. Dymanie lasek jedna za drugą zadowala obie strony, które w równym stopniu są samotne. To wszystko jest wynikiem braku konkretnego celu i przypływu gotówki. Na pewno jesteście w stanie zauważyć, że dookoła najbogatszych dzieciaków tworzy się pewna ekipa. Potem dochodzą do niej coraz to "niższe" ( jakkolwiek obraźliwie to brzmi) warstwy młodocianego społeczeństwa. Tym samym powstaje nam grupa, która w każdy piątek - weekend idzie sie nawalić do miasta, upodlić do nieprzytomności. Stworzyli swój własny smutny świat. Taka konstrukcja jest widoczna w szerokiej gamie innych szczebli życia. Można dostrzec to chociażby w pracy, na budowie itd. Tyle, że tutaj nie ma granic. Tutaj nie ma rodziny na utrzymaniu, chorych matek w sanatoriach. Są tylko dzieci i kasa od rodziców. Rodziców którzy najczęściej mają ich głęboko w dupie. ALe faktem jest, że masa z tych ludzi ogarnia się w pewnym momencie. RE: Szpan - głupotą. - Davi - 26-06-2013 14:26 Takie życie nic nie zrobisz dużo jest szpanerów, którzy mają kasę od rodziców i chcą wyrwać laski na to, że jechali tatusia autem 200 czy piciem albo co jeszcze śmieszniejsze paleniem - ale to ich sprawa olej ich i idź w drugą stronę rób swoje. Rób to co kochasz RE: Szpan - głupotą. - Max998 - 26-06-2013 14:33 Na szczęście to robię. Jestem strażakiem ochotnikiem kiedyś chcę zostać zawodowym i wstąpić do PSP (Państwowa Straż Pożarna), często widzę jak jakaś grupka kolesi/dziewczyn coś mówi na mój temat lub głupio zaczepia, wtedy sobie myślę - będziesz kiedyś potrzebować pomocy, zobaczymy jaki wtedy będziesz mądry. RE: Szpan - głupotą. - Davi - 26-06-2013 14:34 Jakieś pustaki widocznie te laski RE: Szpan - głupotą. - separacja - 26-06-2013 14:35 Jestem w tej młodszej części przedziału wiekowego, który podałeś, a więc chętnie wypowiem się jak to wygląda u "gimbusów", z którymi tak naprawdę nie mam styczności, acz widzę sytuacje przykładowo na/przed/po wycieczkach czy po prostu na ulicy. Czuję, że akurat jestem jedną z mądrzejszych osób, jeżeli chodzi o mój wiek. Osoby tego wieku często pijąc alkohol celowo udają napitego, podczas gdy na siłę próbują sobie wmówić, że są napici - taką sytuację zauważyłem ostatniego sylwestra rozmawiając z jednym z takich charakterków. Otóż po wypiciu nawet niewielkiej ilości alkoholu, co dostrzegłem właśnie na wyjeździe szkolnym, osoby często zaczynają się denerwować, robią się czerwone oraz pragną więcej, a także oczywiście zaczyna się popisówka. Chodzi o to, że tak jak wcześniej wspomniałem na siłę wmawiają sobie, że są napici, najarani czy zćpani. Jeżeli chodzi o portale społecznościowe jakim jest na przykład Facebook to często są utworzone prywatne grupy. Ja wraz z moimi znajomymi często wrzucamy tam zdjęcia bardziej wstydliwe, lecz wszystko dzieje się w zamkniętym gronie, a osoby z zewnątrz nie mają tam wstępu. Niektórzy jednak wolą pokazać wszystkim jacy są dorośli, wrzucanie pół-nagich zdjęć (z tym w moim wieku także się spotkałem) czy także z alkoholem itp. w tle. Takie zdjęcia oczywiście mają na celu pokazania innym, że są dużo wyżej niż oni, że są bardziej dorośli, silniejsi (sterydy ) i tym podobne podczas gdy tak naprawdę robiąc to co robią są większymi dziećmi niż ci wcześniej wymienieni, a gdy w końcu dorośleją zdadzą sobie z tego sprawę i będą żałować, bądź całe życie będą takimi samymi dziećmi. |