Podatki - Jak się rozliczyć z zarobków przez internet Jak się rozliczyć z uploadu - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Prawo i Podatki (/Forum-Prawo-i-Podatki-195) +--- Dział: Prawo i Podatki (/Forum-Prawo-i-Podatki-228) +--- Wątek: Podatki - Jak się rozliczyć z zarobków przez internet Jak się rozliczyć z uploadu (/Temat-Podatki-Jak-sie-rozliczyc-z-zarobkow-przez-internet-Jak-sie-rozliczyc-z-uploadu-38927) |
RE: Podatki - Jak się rozliczyć z zarobków przez internet ! Jak się rozliczyć z uploadu ! - Karpik - 17-11-2011 18:46 Podatek powinieneś płacić od każdej zarobionej złotówki. RE: Podatki - Jak się rozliczyć z zarobków przez internet ! Jak się rozliczyć z uploadu ! - masterex2 - 18-11-2011 10:37 (17-11-2011 18:25)michal2612 napisał(a):(16-11-2011 15:47)Killer napisał(a): przeczytaj cały temat a znajdziesz odpowiedź Tak,przecież posłów trzeba utrzymywać bo nie będą mieli na "Dietę poselską". Btw. Trzeba się rozliczać z każdej zarobionej złotówki. RE: Podatki - Jak się rozliczyć z zarobków przez internet ! Jak się rozliczyć z uploadu ! - Admin - 18-11-2011 10:42 (17-11-2011 18:25)michal2612 napisał(a):(16-11-2011 15:47)Killer napisał(a): przeczytaj cały temat a znajdziesz odpowiedź Nie wiem czy wyznajesz jaszkowy kodeks podatkowy czy jak Ale nie ma różnicy czy masz kasę na paypalu czy banku. Kwoty dochodu wolnego od podatku zmieniają się w każdym roku, w bieżącym 2011 kwota ta wynosi 3091 złotych. Limit dochodów, po którego przekroczeniu trzeba zapłacić podatek dochodowy od osób fizycznych wynosi 3091 zł. Jest to kwota minimalnego dochodu, uzyskanego w ciągu roku. RE: Podatki - Jak się rozliczyć z zarobków przez internet ! Jak się rozliczyć z uploadu ! - farny - 01-03-2012 22:18 Ktoś napisał, że urząd Skarbowy dysponuje starą maszynerią i nie ma możliwości sprawdzenia naszych zarobków w internecie. To prawda, naszych kont gdzie zarabiamy napewno nie, ale nasz ruch w sieci tak. Urzędy na nasze nieszczęście dysponują o wiele lepszym sprzętem niż to nam się wydaje. [/u] RE: Podatki - Jak się rozliczyć z zarobków przez internet ! Jak się rozliczyć z uploadu ! - PONURAK - 09-04-2012 11:53 DIĘKI ZA INFO RE: Podatki - Jak się rozliczyć z zarobków przez internet ! Jak się rozliczyć z uploadu ! - Damkofr - 09-04-2012 21:35 przestancie jak ktos zarbia ze 150 zl i jeszcze po trochu wyplaca na konto to nikt nie zrobi problemu. Wujek moglby mi przeslac 100 zl na konto i co mam od tego podatek zaplacic. RE: Podatki - Jak się rozliczyć z zarobków przez internet ! Jak się rozliczyć z uploadu ! - szlachetny3 - 11-04-2012 05:45 CZYLI RAZ UJMUJĄC ? WEŹ się odezwij ktoś oblatany w tych sprawach, bo przeczytałem niemal, że pięć stron tego tematu i dalej nic nie rozumiem. Jeden pisze, że trzeba się rozliczać z każdej złotówki, tam gdzieś widziałem na początku taki post: (30-07-2011 20:23)Killer napisał(a): Teoretycznie rodzice powinni to zrobić, jednak jeśli nigdzie nie pracujesz ani nie zarabiasz po 5000 tysięcy miesięcznie to luźno wcale ze jesteś niepełnoletni. Bo ja już, w końcu nie wiem. Może warto zasięgnąć po poradę internetową w tej sprawie, do jakiejś Pani księgowej lub Pana adwokata ? Co o tym myślicie ? Bo ja chce się z nimi rozliczyć. Nie jestem pełnoletni, a moje zarobki nie wydają się jak dla mnie małe, więc proszę o jakieś rzeczowe i rzetelne fakty kogoś kto się w tym temacie trochę orientuje, bo opinia osób, które posiadają informacje z palca wyssane jest dla mnie zbędna i traktuje ją jako spam. Pozdrawiam ! RE: Podatki - Jak się rozliczyć z zarobków przez internet ! Jak się rozliczyć z uploadu ! - Dennisek78 - 11-04-2012 09:23 Szlachetny3 - Jako iż nie jesteś pełnoletni mogą się z Twoich sum rozliczyć Twoi rodzice, bądź co bądź urzędników nie będzie obchodzić KTO zarobił te pieniądze tylko czy te pieniądze zostały rozliczone. Więc masz odpowiedz na swoje pytanie RE: Podatki - Jak się rozliczyć z zarobków przez internet ! Jak się rozliczyć z uploadu ! - nitek44 - 11-04-2012 23:14 Rodzice mogą się "ze mnie" rozliczać tylko gdy jestem niepełnoletni? Bo mam taką sytuację, że w tym roku kończę 18 lat no i nie wiem czy oni w swoich pitach mają podać moje zarobki, czy może ja już mam "swojego" pita wypełniać... RE: Podatki - Jak się rozliczyć z zarobków przez internet ! Jak się rozliczyć z uploadu ! - KontaYoutube - 18-04-2012 22:23 (23-06-2011 21:14)Killer napisał(a):(23-06-2011 21:08)Demon1 napisał(a): Nie chcę mi się szukać tego maila. Zaskocze Cie, nie słyszałem większej głupoty za płacenie za konto internetowe ktore nie jest weryfikowane w żaden sposób. Mozesz zarejestrować sie na swoje dane, dlatego najlepiej kupic przez paypal cokolwiek i wtedy podatek już jest wliczony. NIGDY NIE SLYSZALEM zeby ktokolwiek zaplacil podatek od Paypala. Albo to jest osoba posiadająca firme. A pozatym dla osob ktore zarabiają conajmniej 10000$ wynajmują sobie adres gdzieś poza granicami. Jakieś wyspy z 1000 mieszkańców, płacą 1000-500$ za miesiąc i tam zakładają konta na firme. Zazwyczaj takie biuro nie płaci podatku za pieniądze przechodzące z zewnątrz. Zreszta moge sie mylic, eot w moim przypadku |