![]() |
Zarobek pasywny - sprzedaż ebooków - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Zarabiam.com (/Forum-Zarabiam-com-166) +--- Dział: Dziennik Pracy (/Forum-Dziennik-Pracy-352) +--- Wątek: Zarobek pasywny - sprzedaż ebooków (/Temat-Zarobek-pasywny-sprzedaz-ebookow-165827) |
RE: Zarobek pasywny - sprzedaż ebooków - Piotr_S - 20-01-2020 22:42 Bacznie się przyglądam i życzę coraz większej sprzedaży! ![]() RE: Zarobek pasywny - sprzedaż ebooków - adamwuss - 26-01-2020 15:48 Mogę prosić o raport? ![]() RE: Zarobek pasywny - sprzedaż ebooków - arturito - 30-01-2020 22:25 Widać zainteresowanie książką, marnujesz sobie tylko zyski nie dodając do tego Facebook Ads ![]() Sam sprzedaje 3 ebooki przez FB Ads, każdy kosztuje w okolicy 39zł i wychodzi to mega na plus. A od tego roku VAT tylko 5% to już w ogóle bajka. RE: Zarobek pasywny - sprzedaż ebooków - mlodyes - 31-01-2020 18:23 Twój e-book jest czasowo uniwersalny? Jak rokujesz sprzedaż ebooka na przestrzeni roku? Ile zajęło Ci czasu napisanie go? Chodzi mi o prosta kalkukacje z Twojej strony, np 12 msc x 1k na msc = 12k przychodu. Teraz suma godzin roboczych - napisanie+"promocja" i obsługa = zysk na godzinę. ![]() RE: Zarobek pasywny - sprzedaż ebooków - Zły_Szeląg - 31-01-2020 19:17 Podsumowanie miesiąca Liczba sprzedanych sztuk: 91 Całkowity zarobek z ebooka: 2730 zł Arturito - to, że u Ciebie sprawdza się przy podobnej cenie nie jest do końca miarodajne, bo dużo zależy od branży ![]() ![]() mlodyes - chciałbym, żeby sprzedaż nie spadła poniżej 1 tys miesięcznie (a po cichu liczę nawet na wzrost). Ebook bez problemu można sprzedawać przez dłuższy czas nawet kilka lat z ewentualnymi drobnymi aktualizacjami. Nie da się oszacowac ile zajęło pisanie - 90% materiałów w ebooku wykorzystałem z innej mojej działalności, więc problemem było tylko zmontować to w fajnej ścisłej formie ![]() Cele na kolejny miesiąc: - Wydać drugi powiązany ebook (materiały już mam, więc kwestia zmontowania myślę że 1-2 tygodnie i będzie premiera) - Przetestować sprzedaż również na instagramie (po wydaniu drugiej części) Cel na kolejny miesiąc minimum 1 tys zł ![]() Najbliższa aktualizacja będzie po wydaniu drugiego ebooka, więc za 1-2 tyg ![]() RE: Zarobek pasywny - sprzedaż ebooków - arturito - 31-01-2020 19:47 Nie ma takiego ebooka, którego nie idzie sprzedać na fb ads ![]() ![]() Sprzedawałem już ebooki o pasożytach w organizmie, sprzedawałem pomoce maturalne, sprzedawałem swój ebook o Insta (a wiedz, że w reklamie na Fb nie możesz użyć nazwy Instagram ![]() ![]() ![]() Jeśli masz pixela na stronie sprzedażowej, to już masz solidna dawkę danych by facebook sam znalazł podobne osoby, które np. odwiedziły stronę i je temat zainteresował. No chyba, że nie masz pixela, to błąd ![]() RE: Zarobek pasywny - sprzedaż ebooków - Zły_Szeląg - 31-01-2020 19:59 Zawsze jestem otwarty na nowe metody ![]() RE: Zarobek pasywny - sprzedaż ebooków - arturito - 31-01-2020 20:05 Ok połowe z tego, trzymam zwykle ROAS na poziomie 1,8 - 2 RE: Zarobek pasywny - sprzedaż ebooków - Zły_Szeląg - 31-01-2020 20:09 Dzięki, przemyślę sprawę ![]() RE: Zarobek pasywny - sprzedaż ebooków - arturito - 31-01-2020 20:12 Masz na zachęte screen z tego miesiąca z jednego z ebooków ![]() A to tylko jedna książka ![]() ![]() |