Własny kanał YouTube - Porady o Instagramie - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Zarabiam.com (/Forum-Zarabiam-com-166) +--- Dział: Dziennik Pracy (/Forum-Dziennik-Pracy-352) +--- Wątek: Własny kanał YouTube - Porady o Instagramie (/Temat-Wlasny-kanal-YouTube-Porady-o-Instagramie-160673) |
RE: Własny kanał YouTube - Porady o Instagramie - Snaggy - 05-02-2019 17:51 (05-02-2019 17:45)arturito napisał(a):Moglbys pokazac kreacje jaka uzywasz na fb? Targetowanie bym sobie ogarnal, ale jestem ciekawy kreacji reklamowej. Bylbym wdzieczny jesli to nie problem.(05-02-2019 16:41)Snaggy napisał(a): Promujesz na fb tez kanal?Tak, głównie na FB Podsumowanie pierwszej reklamy miałeś dosłownie kilka postów wyżej Sent from my Redmi 4X using Tapatalk RE: Własny kanał YouTube - Porady o Instagramie - arturito - 05-02-2019 18:03 Nic specjalnego, po prostu promuje posty Jak wyglądają możesz sam zobaczyć na fanpage: https://www.facebook.com/Insta-Master-PL-599134507210484/ RE: Własny kanał YouTube - Porady o Instagramie - Arczit - 07-02-2019 13:11 Ok, Panie youtuber Pierwsze poważne pytanie: Dzisiaj instagram zrobił numerek, podczas rejestracji podałem wszystkie potrzebne dane i email. Po kliknięciu zarejestruj nic się nie wydarzyło, więc myślałem że lag, czy coś podobnego. Klikam jeszcze raz zarejestruj i poprawia mi na czerwono email, tak jakby konto już było zrobione. Nie dostałem żadnego potwierdzenia na email, a przy próbie odzyskiwania hasła nie widzi takiego emaila. Według mnie możliwości są dwie: 1) Zablokowali mi email i nie zrobię już na nim konta (1 raz z czymś takim się spotykam). 2) Konto zostało założone, ale z niewiadomych przyczyn nie przyszedł link potwierdzający. A bez tego konto nie jest aktywne i nie można odzyskać hasła (stąd efekt jak wyżej). Proszę o wypowiedź eksperta RE: Własny kanał YouTube - Porady o Instagramie - arturito - 07-02-2019 14:45 Nie tyle email Ci zablokowali, co urządzenie na którym zakładasz profil Lub adres IP/Proxy z którego korzystasz. Na to mi wygląda przynajmniej. Tworzyłeś więcej kont na tym urządzeniu/IP wcześniej? Spróbuj się zalogować na użytkownika/hasło które podałeś do rejestracji, jeśli pokaże Ci komunikat, że konto zablokowane no to tak jak wyżej - masz już bana na tworzenie kont Pytanie tylko czy na IP czy na urządzenie, tego już niestety na 100% się nie dowiemy. RE: Własny kanał YouTube - Porady o Instagramie - Arczit - 07-02-2019 16:21 Ale Ekspert mówię że konta nie zablokowali, bo nawet jak loguje czy przywracam hasełko to wywala błąd ze nie ma takiego emaila/konta. Konto dopiero Ci zbanują jak je założysz a ja tego nie potrafię zrobić RE: Własny kanał YouTube - Porady o Instagramie - arturito - 07-02-2019 16:45 Naprawdę jak logujesz się tymi danymi to masz komunikat "konto nie istnieje/błędne dane logowania", a nie "konto zostało zablokowane" ? Dziwna sprawa w takim razie, bo widziałem już coś podobnego o czym mówisz, ale właśnie u osób, które wyczerpały ilość kont, które można założyć na danym urządzeniu (coś koło 7-10 to jest jeśli dobrze pamiętam) i też nie było żadnego maila z potwierdzeniem, ale po próbie logowania był komunikat, że konto zablokowane, a przy próbie rejestracji jeszcze raz pokazuje, że dana nazwa użytkownika już zajęta. Taki "ban-instant" Nie odpowiedziałeś czy tworzyłeś już konta na tym urządzeniu/IP/proxy i ile tego było RE: Własny kanał YouTube - Porady o Instagramie - Arczit - 07-02-2019 16:57 "Wprowadzona nazwa użytkownika nie należy do konta. Sprawdź swoją nazwę użytkownika i spróbuj ponownie." - Taki komunikat. Na jednym urządzeniu 2 konta, przy zmiennym IP (1 IP - 1 konto). RE: Własny kanał YouTube - Porady o Instagramie - arturito - 07-02-2019 17:02 Hmm no to może od czasu kiedy to widziałem nieco zmienił się sam komunikat i już bezpośrednio nie informują o blokadzie konta. Rozumiem, że drugi raz jak próbujesz rejestracji to pokazuje nazwę użytkownika jako zajętą ? Czy tylko email jako zajęty jest? Mimo wszystko obstawiam tutaj właśnie takiego bana o jakim mówię. Z jakiegoś powodu instagram "obraził" się na Twoje IP/urządzenie/proxy (nie wiem czy korzystasz z jakiś dodatkowych aplikacji nieoficjalnych, botów, płatnych proxy itd.) Rozwiązaniem prawie napewno będzie założenie konta na innym urządzeniu (telefon dziewczyny/brata/znajomego lub komputer jeśli do tej pory zakładałeś telefonem) RE: Własny kanał YouTube - Porady o Instagramie - Arczit - 07-02-2019 18:46 (07-02-2019 17:02)arturito napisał(a): Rozwiązaniem prawie napewno będzie założenie konta na innym urządzeniu (telefon dziewczyny/brata/znajomego lub komputer jeśli do tej pory zakładałeś telefonem) Teraz to chyba nie mówisz poważnie Co jak co, ale takiej porady się nie spodziewałem Ja nie mówię o robieniu konta dla siebie tylko pod $$$. "Wujas daj no telefona, zrobie se konto na insta, żeby tam wstawiać roznegliżowane babeczky?" Nie chce Ci tu zaśmiecać dziennika, pytaniami. Po prostu myślałem że kumasz co może być powodem i dasz pro tipa Niestety sociale się cały czas zmieniają i może robią na mnie testy A/B RE: Własny kanał YouTube - Porady o Instagramie - arturito - 07-02-2019 19:09 Nie rozumiem Twojego prześmiewczego tonu bo dałem Ci jedynego słusznego tipa, jestem na 99% pewien, że to jest problemem o czym mówię. Używałeś bądź używasz proxy/botów i innych tego typu narzędzi (jeśli to konta pod zarabianie na "gołych babeczkach") i instagram Ci oflagował urządzenie (bądź w najlepszym przypadku tylko IP/Proxy). Bo skoro masz tylko 2 konta to nie jest powodem ich za duża ilość. Bez powodu takiego "instant-bana" się nie dostaje Szansa, że to błąd w tym wypadku jest absolutnie minimalna. Jakiś powód był, że zostalo Ci zablokowana możliwość tworzenia kont. Więc zostaje zakładać konto na innym proxy, albo na innym urządzeniu. Nic innego nie poradzisz. |