![]() |
Pierwszy Tysiąc - Krok drugi - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Zarabiam.com (/Forum-Zarabiam-com-166) +--- Dział: Dziennik Pracy (/Forum-Dziennik-Pracy-352) +--- Wątek: Pierwszy Tysiąc - Krok drugi (/Temat-Pierwszy-Tysiac-Krok-drugi-153599) |
RE: Po mojemu, pierwsze złocisze: Etap I. - MichaelOneDollar - 25-09-2018 10:48 Siemka, 1. Wpisz w google site:https://adresstrony.pl - Ile podstron Ci podaje? 2. Zweryfikowałeś strony w Google Search Console? Dodałeś mapę stronę do indeksacji? Odnośnie działania na przechwyconej domenie, to trzeba sprawdzić jakość linków przychodzących i co na niej było. Jak tematyka bardzo zbliżona, a backlinki fajnie jakości to szybciej wbijesz się w TOPki :-) Strona stoi od 21 września i już byś chciał żeby była widoczna w Google ![]() RE: Po mojemu, pierwsze złocisze: Etap I. - plrafcik - 25-09-2018 12:08 (25-09-2018 10:48)MichaelOneDollar napisał(a): Siemka, Dzięki za informację ![]() 1.Wyskakuje mi 10 podstron ![]() 2.Tak dodałem w sumie 4 mapy, bo tylko tyle znalazłem, a zrobiłem to wczoraj. Dodatkowo skorzystałem z takiego cóś ![]() Cytat:Użyj funkcji „ping”, by poprosić nas o zindeksowanie mapy witryny. Wyślij takie żądanie HTTP GET:i dostałem w odpowiedzi Ap ropo przechwyconej witryny, to nie muszę jej wykupywać? Wystarczy, że nazwa, która wygasła będzie teraz pode mnie podpięta ? ![]() Pozdrawiam ![]() RE: Po mojemu, pierwsze złocisze: Etap I. - elmadzi199 - 25-09-2018 14:43 Powodzonka bracie dzieki za inspiracje , już czytam o tym . Widze fajny nowy horyzont na zarobek . RE: Po mojemu, pierwsze złocisze: Etap I. - plrafcik - 28-09-2018 08:43 Cześć, czołem! Od ostatniego wpisu kilka rzeczy poszło na plus, z tego powodu bardzo się cieszę, że już nie stoję w miejscu ![]() ![]() Na razie zarobionych pieniędzy to ciągle 0, ale wierzę, że pierwsze grosze zaczną wpadać już za niedługo. Wiem, że przy takiej niszy(max 3k wyszukiwań miesięcznie w pol) kokosów się nie zbije, ale od czegoś trzeba zacząć. Druga kwestia to pytanie, czy bawić się w podpinanie pod OGAds, czy może jednak przerzucić wszystko pod mylead? Strona ta nie jest typowo pod mobile, ale przystosowana pod to jest, chociaż content typowo pod deskopt ;P Przeczytałem już 205 stron książki i bardzo pozytywnie jestem do niej nastawiony, myślę, że za kilka dni dojdę do końcowej okładki, a wtedy kolejna część. Zastanawiam się nad kupnem książki o zarządzaniu czasem, a także podstawach zarabiania i waham sie tu nad dwoma propozycjami: Fastlane Milionera, albo Nie tłumacz się, Działaj, jak myślicie, które bd lepsze dla mnie, jako takiego świeżaka? ![]() Pozdrawiam i do zobaczenia ![]() RE: Po mojemu, pierwsze złocisze: Etap I. - plrafcik - 01-10-2018 16:21 Cześć, czołem! Stało się! Wczoraj dostałem swojego pierwszego Leada ze stronki. Niby to 50 gr, a jak cieszy takiego zieleniaka jak ja. Na 10 wejść ze strony to i tak dobry wynik. Kokosów nie ma, bo stronką lekko poza TOP50 w 4 frazach, ale nie przejmuję się tym, bo liczę, że wbijemy się w TOP 20 jeszcze przed końcem miesiąca. A może ktoś ma fajne pomysły na lepszy przyrost pozycji to zapraszam do dyskusji ![]() Zastanawiam się nad postawieniem mojej drugiej stronki o nieco innej tematyce. Głównym rozmyślaniem jest to czy kierować ją do użytkowników z EU/USA, czy jednak pozostać na polskim podwórku i przymierzać ją do naszych rodaków. Obawiam się po prostu, że nie dam rady sprostać wyzwaniu na rynku zagranicznym i szybko pochłonie mnie konkurencja, a tutaj aż tak bym się nie martwił. Z drugiej strony zysku z leadów zza granicy są niepokojąco kuszące, co nie pozwala mi spać normalnie ![]() Jakieś propozycję ![]() No nic, zabieram się za pisanie nowego posta oraz poszukanie for związanych z obecną niszą. Pozdrawiam i do następnego! ![]() RE: Po mojemu, pierwsze złocisze: Etap I. - Arczit - 04-10-2018 10:29 Grunt to się nie poddawać! Lecisz z tym ![]() RE: Po mojemu, pierwsze złocisze: Etap I. - plrafcik - 16-10-2018 15:43 Cześć, czołem! Nie porzuciłem dziennika jak przedtem,ooo nie! Po prostu wróciły studia, a wraz z nimi więcej sprawek, wejściówek no i oczywiście obowiązków. Codziennie sprawdzam stronę, ale niestety nic na niej od ostatniego czasu nie zrobiłem. Mimo tego wpada jakiś lead ze stronki, wczoraj np wpadło prawie 4 zł ![]() ![]() Muszę się trochę zmobilizować i ogarnąć jeszcze część strony oraz ruszyć znowu z pozycjami, bo na razie to cienko ![]() Książka prawie przy ukończeniu, ale znowu są inne rzeczy do czytania ![]() Postawiam sobie kolejny cel przed napisaniem nowego posta: Wrzucić nowy content na stronę oraz ogarnąć trochę fb. Strona ma potencjał jak widać, bo przy 2/3 wejściach czasami wpada 1 lead o wartości 4 zł ![]() ![]() Pozdrawiam i do następnego! ![]() RE: Po mojemu, pierwsze złocisze: Etap I. - plrafcik - 16-07-2019 17:44 Cześć, czołem! Ktoś pamięta może powiedzenie do trzech razy sztuka? Właśnie tydzień temu zamknąłem sesję, mam wybrany temat i nawet zacząłem pisać pracę inżynierską. Zostało mi pół roku studiów, z czego ten ostatni semestr to 1/3 tego co miałem do tej pory, ujmując to w liczbę zajęć, godzin itd. Chciałbym sobie postawić cel, ale nie wiem czy znowu nie stanie nic na przeszkodzie. Głównym celem będzie zmiana tematu dziennika na : Pierwszy Tysiąc - Krok drugi. Dlaczego krok drugi? Dlatego, że przez cały okres trwania dziennika nauczyłem się podstaw SEO, wypromowałem dwie stronki z czego jedna zaczęła nawet zarabiać, ale z braku czasu pomysł wygasł. Jak już wspominałem wcześniej zostało mi od października pół roku nauki. Chcę do tego czasu zarobić swój pierwszy tysiąc, dzięki SEO. A później? Później to się zobaczymy, cel nie na wyrost, ale ogromnie będę zadowolony, gdy mi się uda go osiągnąć. Każde próby motywacji, inspiracji będą nagradzane oklaskami( oczywiście przed monitorem ![]() Do końca celu zostało 77 dni włącznie z dniem dzisiejszym, a więc nie licząc już tego dnia wystarczy, że zarobiłbym nieco ponad 13 zł dziennie, abym zrealizował cel ![]() Dobra, koniec tego pisania, czas brać się do roboty i zgarnąć trochę skrawka pieniędzy dla siebie. Czas START! RE: Pierwszy Tysiąc - Krok drugi - Jusi1128 - 16-07-2019 18:11 Powodzenia ![]() RE: Pierwszy Tysiąc - Krok drugi - plrafcik - 23-07-2019 09:01 Cześć, czołem ! Stronka już stoi, będzie to strona matka, a już niedługo ruszę z drugim projektem, dzięki czemu, będę mógł naturalnie odnosić się do dwóch projektów na przemian, w sposób naturalny. Obecnie zrobioną mam stronę główną wraz z odnośnikami do podstron. Dzisiaj zacznę publikować pierwsze wpisy oraz zacznę linkować wewnętrznie oraz zewnętrznie. Jest to tematyka między WHITE a GREY, z tego powodu, że wszystko co będę publikował na tej stronie, będzie praktyczne i możliwe do zrealizowania, natomiast co jakiś czas będę odnosił się do ofert z MyLead, aby wyglądało to na taką samą tematykę oferowanych tematów. Strona została wstępnie zoptymalizowana na PC oraz troszkę brakuje, aby wbić zielony w mobile. ![]() W planach mam założenie kanału na YT z poradnikami odnośnie moich ofert, odsyłających do stron rodzimych. Na razie działamy powoli, nie tak jak ostatnio. Pracuję około 2 dni w tygodniu nad projektem, co daje łącznie około 6/7 godzin tygodniowo, ktoś powie dużo? mało? Nie wiem, ale po 3 godzinach muszę sobie zrobić przerwę i często bywa, że wracam na moment i koniec dnia ![]() Do zobaczenia! |