Od zera do 10 000 zł/mc - Dziennik pracy - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Zarabiam.com (/Forum-Zarabiam-com-166) +--- Dział: Dziennik Pracy (/Forum-Dziennik-Pracy-352) +--- Wątek: Od zera do 10 000 zł/mc - Dziennik pracy (/Temat-Od-zera-do-10-000-zl-mc-Dziennik-pracy-148565) |
RE: Od zera do 10 000 zł/mc - Dziennik pracy - tamind - 24-07-2017 10:45 RE: Od zera do 10 000 zł/mc - Dziennik pracy - Nortez - 24-07-2017 11:30 (21-07-2017 12:12)grayman napisał(a): znależć program do śledzenia pozycji stron w serpach na wybrane keywordy Polecam Serpyou RE: Od zera do 10 000 zł/mc - Dziennik pracy - grayman - 24-07-2017 18:39 (24-07-2017 11:30)Nortez napisał(a): Polecam SerpyouDzięki, skorzystam z niego - wygląda całkiem w porządku. Dzień 23 Kolejne kampanie, kolejne wpisy na blogu. Ogarnąłem 9 wpisów. Jeśli chodzi o serpy to skorzystałem z Serpyou na free koncie. Na razie jeden kw na 52 pozycji reszta powyżej 100 lub 200. W Search console mam błędy z danymi hatom i hentry, jutro przeglądnę o co z nimi chodzi i spróbuje je naprawić. Tyczy się to tez pozostałych błędów. RE: Od zera do 10 000 zł/mc - Dziennik pracy - grayman - 26-07-2017 08:53 Dzień 24 Moja stronka, wpisy i sub-domeny całkowicie zniknęły z serpów googla. Później sprawdziłem indeks i tez ich nie było, została się tylko główna domena oraz kilka linków z 2015 roku. Dostałem załamki, zniechęcenia i z niczym nie ruszyłem. Podejrzenia padły na moje pozycjonowanie, tzn kampanie w rankerX. Wyłączyłem je, bo po co pozycjonować jeśli dostałem filtra ( Zdziwiło mnie, bo w webmastertoolsach nic na temat ręcznych działań nie było ). Wyłączyłem też blokady w htaccess na inne boty. Później z braku weny sie opierdalałem. Dziś Dzień 25, nie wiem co sie stało, ale stronki wróciły do indeksu z wynikami na główne kw: 16/37 top 100 9 z nich jest w top 50 a kolejne 3 w top 10 Wstałem z nastawieniem na porzucenie tego i określenie planu na następny projekt, a tu taka niespodzianka. Pierwsze kliki zanotowane, mimo braku wzrostu ruchu na stronie. Zarobków jeszcze nie ma. Dziś działamy dalej, kolejne LP, kampanie w rankerX oraz poprawa błędów wspomnianych post wyżej. RE: Od zera do 10 000 zł/mc - Dziennik pracy - war43 - 26-07-2017 09:50 @[grayman] Pomyśl o zakupie LSI do indeksowania - nie popełniaj tego samego błędu co ja xD Ewentualnie Gmaile do RankerX Indexer'a - choć w moim przypadku wszystkie padały jak muchy RE: Od zera do 10 000 zł/mc - Dziennik pracy - grayman - 26-07-2017 17:28 (26-07-2017 09:50)war43 napisał(a): @[grayman]Możesz coś więcej powiedzieć o tym "LSI do indeksowania" albo zapodać jakiś link do poczytania? RE: Od zera do 10 000 zł/mc - Dziennik pracy - war43 - 27-07-2017 00:04 Ależ oczywiście, że mogę http://lightspeedindexer.com/ 38$/mc za sam indexer Do tego Rotating Proxy, Captcha i jakiś mocny VPS - swoje kosztuje, ale skuteczność ideksowania nieporównywalna ze "zwykłymi" indekserami (Spokojnie możesz tym indeksować Tier1) RE: Od zera do 10 000 zł/mc - Dziennik pracy - grayman - 27-07-2017 19:20 Na razie mnie na to nie stać;P Ale wezmę pod uwagę w przyszłym miesiącu. Aktualnie korzystam z elitelinkindexer.com, samą jego skuteczność sprawdzę pod koniec okresu rozliczenia. Miesiąc za mną, trochę nauki przyswoiłem. Nic nie zarobiłem, ruch na stronie niewielki, ale widać postępy. Podsumowując ten miesiąc, dużo miałem samowolki, niekoniecznie robiłem to co mentor mi podpowiadał i chyba za bardzo pospieszyłem się z kupnem Rankerx'a, vpsa, proxy, 2captcha i indexera. Nie potrafię jeszcze wykorzystać jego pełnego potencjału, ale cały czas się uczę i obserwuję. Mam bloga z fake hackami PPI. 52 opublikowane posty i 52 zaplanowane ( po 2 dziennie ). Zaplanowane w rankerX linkowanie na forach i web 2.0 po kilka dziennie przez 5 dni od publikacji. Poszedłem z nimi na masę i nie analizowałem kw, dziś dopiero to zrobiłem i się trochę rozczarowałem postępami i liczbą wyszukiwań. W planach mam kontynuowanie PPI, dodatkowo spróbuje jedno niszowych stron/domen z real contentem. Chcę zobaczyć jak się będą pozycjonować. Tym razem będę działał według schematu jaki zauważyłem już pierwszego dnia: (27-06-2017 07:34)grayman napisał(a): Co więcej, zauważyłem, że większość sposobów o których czytałem( co mnie bardzo cieszy ) polega w skrócie na: RE: Od zera do 10 000 zł/mc - Dziennik pracy - Noozer - 27-07-2017 19:31 A mówiłem wszystko na spokojnie RE: Od zera do 10 000 zł/mc - Dziennik pracy - grayman - 07-08-2017 16:11 Tydzień wakacji się skończył i czas wracać do gry. Przez ten czas trochę rozmyślałem o tym co robiłem? jak robiłem? Co by tu zmienić? Zweryfikowałem swoje poprzednie wnioski etc. Cały dziennik troszkę się zmieni, wpisy nie będą pojawiały się codziennie z racji codziennie powtarzających się czynności. Co najmniej raz w tygodniu, zrobię podsumowanie oraz opiszę wnioski do jakich doszedłem. Czas na ogarnięcie IM zwiększę do 4-5h dziennie, wliczam w to zarówno naukę, czytanie poradników, tutów, for jak i podjęcie odpowiednich działań. Dziś ogarnę sobie plan działań i jak zdążę to zacznę już coś robić. |