Budujemy fanpage! Od 10k do 100k lajków w 2msc! - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Zarabiam.com (/Forum-Zarabiam-com-166) +--- Dział: Dziennik Pracy (/Forum-Dziennik-Pracy-352) +--- Wątek: Budujemy fanpage! Od 10k do 100k lajków w 2msc! (/Temat-Budujemy-fanpage-Od-10k-do-100k-lajkow-w-2msc-143900) |
RE: Budujemy fanpage! Od 10k do 100k lajków w 2msc! - zbyszeq - 15-02-2017 01:51 @[prololex] Znam tego like jackera, dobra sprawa - ale tutaj nie chce tego używać, zależy mi na wartościowych na maxa lajkach od osób które chcą to widzieć a nie kliknąć przez przypadek.Jaki to FP opublikuje przy 50k lajkach albo końcu celu . @[kozzaq] Tak jak Piotr Ci napisał, dlatego reklamy na FB warto trzymać i nie przerywać jeżeli zależy nam na fajnym efekcie - patrz wyniki niżej w kwesti polubień FP - 2dni nie promowanie i od razu skok stawki za polubienie. Postaraj się ten tekst czymś zakryć drobnymi elementami, żeby algorytmy nie wykryły tego jako tekst, a na przykład jako "szczątki" danego elementu reklamy. @[PaidMoney] Specjalnie dla Ciebie 2 Tak u Piotrka to czytałeś, u niego to jest dość dobre bo promuje coś innego niż ja .
Dzień 5,6,7,8/60
A więc rachunek za fb ads zapłacony, ruszyłem dalej - chociaż efekty z tych 4 dni są na prawdę słabe. Przez 4 dni doszło tylko 2301 polubień, czyli o 2-3k za mało niż powinno - jednak nie odpuszczam i będę walczył o to 100k lajków . Na dzień dzisiejszy tj.02.15 g:01:12 stan lajków wynosi tyle: Z wyszczególnieniem polubień na dni: (11luty bez fb ads, a 12luty minimalne użycie) 13luty 14luty Wydana kwota przez ost. 4 dni: Oraz statystyki z ost. 7dni: Dodatkowo - dzisiaj ustawiłem 35zł dziennie na polubienia FP - liczę, że zejdzie mi chociaż do tych 4-5gr za like, jeżeli tak będzie to ustawie 50zł. Aktywność codziennie rośnie, mimo braku jakiegoś gigantycznego skoku w zasięgu - 9-10 dni temu lajków przy dobrym poście było 300-400, teraz jest już nawet 800-900(pomijając posty z użytym fb adsem). Są oczywiście gorsze posty, ale już ogarnąłem co ludzie chcą widzieć i co im się podoba - więc jest coraz lepiej . Cele na następne dni: - promować 3-4 NAJLEPSZE POSTY z ost. 2 dni dziennie z nakładem po 10-15zł na post. (zestaw reklam zostawie, ale tylko te posty które się przyjęły i których CR jest dobry) - dojść do 500lajków organicznych każdego dnia -sukcesywnie zapraszać osoby które polubiły post do polubienia strony, bo powiem szczerze trochę się z tym obijałem Dodatkowo w ciągu ost 2 dni dostałem 2-3 oferty sprzedaży FP - i to mnie bardzo zmotywowało. Pierwsza za 2k co już było dla mnie jakimś małym sukcesem jak za FP z ledwo co 20k lajkami. Kolejna 5k oraz 7,5k od tej samej osoby, która była skłonna zapłacić mi od ręki - więc widać FP ma potencjał . Jednak nawet za taką kwotę nie sprzedam, mam dowód, że wszystko idzie w dobrym kierunku. Dodatkowo podsyłam jak mój mały urwis kradnie mi herbatę RE: Budujemy fanpage! Od 10k do 100k lajków w 2msc! - Liromir - 16-02-2017 01:48 O jaki bydlak swoją drogą oszczędnie tam w budżecie widze! RE: Budujemy fanpage! Od 10k do 100k lajków w 2msc! - jedi.k - 16-02-2017 14:46 myszoskoczek? RE: Budujemy fanpage! Od 10k do 100k lajków w 2msc! - zbyszeq - 16-02-2017 14:47 @[Liromir] a jak! trzeba trzeba @[jedi.k] Burunduk - wiewiórka syberyjska RE: Budujemy fanpage! Od 10k do 100k lajków w 2msc! - zbyszeq - 18-02-2017 01:24 Dzień 9,10,11/60
Dużo testuje, chociaż FB ma takie humory, że ciężko coś ustalić. Nawet jak już myślę, że coś wiem to jednak potem robię drugą identyczną kampanie i wychodzi zupełnie coś innego. Na dzień dzisiejszy tj.02.18 g:01:03 stan lajków wynosi tyle: Czyli od ostatniego wpisu doszło 2825 fanów /3 = średnio 941 fanów dziennie.. Trochę lipnie, ale stabilnie. Z wyszczególnieniem polubień na dni: 15luty: 16luty: 17luty: Niestety efekty przekładając to na budżet na prawdę mizerne, zobaczcie sami.. Nie dość, że przekroczyłem lekko to efektów jakiś większych nie było. Oraz statystyki z ost. 7dni: Przez ost. 3 dni testowałem: PROMOWANIE 3-4 najlepszych postów z dnia poprzednie z małym budżetem - wychodziło średnio 0,02-0,01 za aktywność - niestety za polubienie w tej kampanii koszta były koło 22gr-nawet do 30gr. Czyli mimo dobrej aktywności przy psotach słabo przekładało się to na lajki : Testowałem również jak skoczy stawka za polubienie strony gdy dam 35zł dziennie, i wyszło dość tragicznie. Najlepiej z tego wszystkiego wychodzi zestaw reklam ze stałą stawką 0,01 - ale jednak ze względu właśnie na stałą stawkę zasięgi i wyświetlanie strony są bardzo małe. Stwierdziłem więc, że jeżeli promowanie postów nie przynosi mi mega dużo lajków (chociaż początkowo tj. na screenach) przynosiło mi bardzo dużo, a promowałem to w taki sposób, że dawałem po 30zł na post to przetestuje coś innego. Mianowicie zrobiłem 4 kampanie dot. polubienia stron - potrwają one tydzień - najwyżej stracę trochę lajków ale będę mądrzejszy o doświadczenie/kolejne testy. Teraz rozszerzyłem grupę odbiorców do 13-40lat 2płcie, a nie jak wcześniej look a like do strony 3%, przez co zasięg się nieco powiększył. Podzieliłem to na 2 typy kampanii: Jedna płatna za efekt: wyświetlenia: 1) tło + tekst typu "Polub nas jeżeli lubisz.." 2) najlepszy materiał ze strony + jakiś chwytliwy tekst. Druga płatna za efekt: polubienia: 1) tło + tekst typu "Polub nas jeżeli lubisz.." 2) najlepszy materiał ze strony + jakiś chwytliwy tekst. Na każdą z nich po 12,5zł dziennie - 4x12,5=50zł dziennie za wszystkie, chce zobaczyć efekty i czy ma to jakieś znaczenie. Jeżeli się uda i dojdę na każdej z nich do 0,05gr to 1k lajków za 50zł zadowoli mnie bardzo, jeżeli stawka będzie większa następnym testem będzie promowanie samych postów tj. robiłem to na początku po 30-40zł na najlepszy post. A za resztę czyli 50zł budżetu będę promował 2 posty dziennie po 25zł. Dodatkowo dziś zakupiłem jeden portal wraz z fanpage - i też niebawem będę wstawiał efekty z jego działań, tam mam zamiar wydawać tylko 10-30zł max dziennie i osiągnąć jak największe rezultaty tj like/bądź odsłony na stronie. Na razie jestem zaskoczony jego aktywnością oraz oddaniem ludzi na FP . To by było na tyle! Kolejne podsumowanko za 3 dni! RE: Budujemy fanpage! Od 10k do 100k lajków w 2msc! - kozzaq - 18-02-2017 12:09 Jak wygląda Twoja opinia o planowaniu postów przez facebooka? Jedni piszą, że to obcina zasięgi, inni, że nie ma to wpływu. Ja osobiście postując ręcznie i przez planowanie nie zauważyłem różnicy. A jakie jest Twoje zdanie? RE: Budujemy fanpage! Od 10k do 100k lajków w 2msc! - Hopekk94 - 19-02-2017 10:12 nie ma najmniejszej roznicy RE: Budujemy fanpage! Od 10k do 100k lajków w 2msc! - zbyszeq - 19-02-2017 10:15 @[kozzaq] @[Hopekk94] Ja uważam, że ciężko powiedzieć. Niejednokrotnie ten sam materiał dodany bezpośrednio osiągnie lepsze wyniki od planowanego i odwrotnie. Wiem na pewno, że lepsze zasięgi osiągniesz postując posta bezpośrednio przez telefon. RE: Budujemy fanpage! Od 10k do 100k lajków w 2msc! - Hopekk94 - 19-02-2017 10:18 OOOO tego to ja nie wiedzialem Ciekawe czemu FP wspiera mobilne postowanie ja zazwyczaj robie tak ze siadam na godzine dwie i planuje na kilku FP posty na nastepne dni/tygodnie zalezy ile mi sie chce . a potem w miedzyczasie czasem cos od razu opublikuje jak mi sie chce. i nie widzialem nigdy roznicy RE: Budujemy fanpage! Od 10k do 100k lajków w 2msc! - kozzaq - 19-02-2017 10:23 no ja właśnie też różnicy nie zauważyłem, z tym, że przygotowuje posty tylko na cały dzień. Taka codzienność przed pracą rano przy kawie |