![]() |
MCKosz zarabia... - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Zarabiam.com (/Forum-Zarabiam-com-166) +--- Dział: Dziennik Pracy (/Forum-Dziennik-Pracy-352) +--- Wątek: MCKosz zarabia... (/Temat-MCKosz-zarabia-131827) |
RE: MCKosz zarabia... - war43 - 06-05-2016 12:29 Pytanie nie dotyczy pozycjonowania, lecz prowadzenia strony: Założyłem bloga na bloggerze (imitującego stronę internetową, nie wygląda to jak blog) Wykupiłem domenę na MintsHost, ale dowiedziałem się, że nie mogę jej podpiąć pod bloggera - mintshost nie umożliwia edycji CNAME. Mogę jakoś naprawić ten błąd, czy muszę zmieniać całą nazwę strony i wykupić nową domenę? Ewentualnie takie pytanie - da się przenieść bloggera na własny hosting, żeby całkiem uniezależnić się od Googli? RE: MCKosz zarabia... - Dziq - 06-05-2016 12:55 Jak pobierzesz szablon to chyba możesz przenieść na nowy hosting ale nie gwarantuję tego, możliwe że blogger działa na własnych, niezależnych ustawieniach co może w tym lekko przeszkodzić. Mogłeś kupić hosting a domenę wziąć za darmo, bo dużo takich jest. ![]() RE: MCKosz zarabia... - xavier1993 - 06-05-2016 13:54 Z wielką ciekawością śledzę ten dziennik. Coraz bardziej kusi mnie żeby pójść w twoje ślady, jednak w pozycjonowaniu jestem tak zielony, że proponują mi członkostwo w Greenpeace ![]() RE: MCKosz zarabia... - mckosz - 06-05-2016 15:13 Cytat:Założyłem bloga na bloggerze (imitującego stronę internetową, nie wygląda to jak blog) 1. Przenieś domenę do innego operatora (np do ovh.pl) i tam bez problemu to zrobisz. Generalnie, 99% hostingów wspiera edycję CNAME, więc miałeś pecha ![]() 2. Nie jestem pewien, ale z tego co pamiętam to blogger ma możliwość wyeksportowania wszystkich danych z bloga. Następnie instalujesz wordpressa na własnym hostingu i domenie (hosting - tylko linuxpl.com, jak chcesz kupić to mogę podesłać refa, wpadnie kilka groszy ![]() ![]() ----- Cytat:Z wielką ciekawością śledzę ten dziennik. Coraz bardziej kusi mnie żeby pójść w twoje ślady, jednak w pozycjonowaniu jestem tak zielony, że proponują mi członkostwo w Greenpeace Smile Czas się edukować! Zapraszam do kontaktu na PW. Kilku moich znajomych już zarabia w ten sposób co ja i nie wydaje pieniędzy na SEO. Poza tym, seo przy takich projektach jak ten mój, nie jest ani trudne ani drogie (wręcz koszt zerowy), więc.. ![]() Coraz więcej osób zadaje mi pytania o SEO, więc chyba stworzę poradnik i zacznę go oferować swoim poleconym. RE: MCKosz zarabia... - Dziq - 06-05-2016 15:18 To zrób taki poradniczek bo w sumie to też nie umiem promować strony. ;D RE: MCKosz zarabia... - mckosz - 10-05-2016 08:39 07.05.2016 - 10.05.2016
Korzystam z możliwości stabilnego łącza i piszę kolejne podsumowanie, tym razem z 3,5 dnia ![]() Strona #1 Nadrabiam zaległości - dodaję wpisy do serwisu. Powoli zastanawiam się nad blastem, aby podrasować trochę stronkę. Wszystko jest (zaplecze, oprogramowanie, wiedza), brakuje tylko czasu ![]() Strona #2 Bez zmian. --- Jeśli i Ty chcesz zarabiać na skracaniu i generować ruch z Google, zgłoś się do mnie na PW. ![]() Statsy stan na godzinę 09:30 10.05.2016. ![]() shorte.st > $1,1232 (+$0,3639) linkshrink.net > $0,00218
RE: MCKosz zarabia... - Dziq - 10-05-2016 16:08 No no, widzę rozwijasz się ![]() RE: MCKosz zarabia... - mckosz - 10-05-2016 17:24 Ostatnio nieco odpuściłem ze względu na brak Internetu, ale już powracam. Mam pomysł na jeszcze lepszą automatyzację ![]() Generalnie, cel do końca maja to $0,5 dziennie. Oby się udało. RE: MCKosz zarabia... - Dziq - 10-05-2016 17:29 Uda się kumpel! ![]() RE: MCKosz zarabia... - mckosz - 17-05-2016 21:04 Większe podsumowanie zrobię jutro/pojutrze, natomiast śmiem się pochwalić, że strona na blogspot dostała bana ![]() ![]() |