![]() |
Pełna mobilizacja - wyboista droga do niezależności... - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Zarabiam.com (/Forum-Zarabiam-com-166) +--- Dział: Dziennik Pracy (/Forum-Dziennik-Pracy-352) +--- Wątek: Pełna mobilizacja - wyboista droga do niezależności... (/Temat-Pelna-mobilizacja-wyboista-droga-do-niezaleznosci-154439) |
RE: Pełna mobilizacja - wyboista droga do niezależności... - ggusiaja - 03-09-2021 18:50 (03-09-2021 13:00)Kryspin napisał(a): Czy Wy też czekacie ostatnio tak długo na przelew z epanel? Ja ostatnio miałam od nich dość szybko kasę, ale to było jakiś czas temu. Dzięki za podpowiedź ![]() RE: Pełna mobilizacja - wyboista droga do niezależności... - obey93 - 03-09-2021 20:04 (03-09-2021 13:00)Kryspin napisał(a): Czy Wy też czekacie ostatnio tak długo na przelew z epanel? Tak, ja właśnie czekam już od jakiegoś czasu(miesiąc?). Dzięki za cynk ![]() RE: Pełna mobilizacja - wyboista droga do niezależności... - Zaperr44 - 07-09-2021 13:58 Robisz może jeszcze ankiety na studentswatch? Widzę że dużo się zmieniło i to na gorsze, ankiety rodem z clixsense gdzie wywalają automatycznie a dziś po zrobieniu jednej strona padła i nie dostałem pointsa, parodia. Na szczęście zostało mi tylko 7 do wypłaty i już więcej tam nie zaglądam ![]() RE: Pełna mobilizacja - wyboista droga do niezależności... - ggusiaja - 07-09-2021 21:38 (07-09-2021 13:58)Zaperr44 napisał(a): Robisz może jeszcze ankiety na studentswatch? Widzę że dużo się zmieniło i to na gorsze, ankiety rodem z clixsense gdzie wywalają automatycznie a dziś po zrobieniu jednej strona padła i nie dostałem pointsa, parodia. Tak, robię tam ankiety, ale wypełniam tylko te ich standardowe, które są od zawsze. Tych z rotatora nie ruszam, bo wolę je robić w ySense albo Surveyo24. Poza tym jak próbowałam to mnie z większości wyrzucało, więc dałam sobie spokój ![]() RE: Pełna mobilizacja - wyboista droga do niezależności... - Zaperr44 - 09-09-2021 21:13 (07-09-2021 21:38)ggusiaja napisał(a):(07-09-2021 13:58)Zaperr44 napisał(a): Robisz może jeszcze ankiety na studentswatch? Widzę że dużo się zmieniło i to na gorsze, ankiety rodem z clixsense gdzie wywalają automatycznie a dziś po zrobieniu jednej strona padła i nie dostałem pointsa, parodia. A gdzie te standardowe się znajdują? Bo ja jedynie jakie widzę to właśnie te o których wspomniałem wyżej, chyba że po prostu nie umiem ich rozróżnić ![]() RE: Pełna mobilizacja - wyboista droga do niezależności... - ggusiaja - 09-09-2021 22:07 (09-09-2021 21:13)Zaperr44 napisał(a):(07-09-2021 21:38)ggusiaja napisał(a):(07-09-2021 13:58)Zaperr44 napisał(a): Robisz może jeszcze ankiety na studentswatch? Widzę że dużo się zmieniło i to na gorsze, ankiety rodem z clixsense gdzie wywalają automatycznie a dziś po zrobieniu jednej strona padła i nie dostałem pointsa, parodia. Znajdują się wśród tych z rotatorów. Zobacz na zrzucie, zaznaczyłam pomarańczową pętlą ![]() ![]() RE: Pełna mobilizacja - wyboista droga do niezależności... - ggusiaja - 11-09-2021 15:44 Witam po długiej przerwie ![]() Dziś chciałabym podsumować zarobki z sierpnia, powiedzieć co udało się przez ostatnie tygodnie zrobić, a co zostało (jak zwykle) przełożone na później. Przede wszystkim brak wpisów w moim dzienniku wynikał z dużych zmian w moim życiu prywatnym. Cóż myślę, że zmiany na plus i być może w przyszłości to przełoży się również na większe zarobki. Aczkolwiek nigdy nic nie wiadomo ![]() Sierpień zarobki: łącznie 822 zł Zarobki z ankiet, serwisów zarobkowych, społeczności zamkniętych: 514 zł Zarobki z Adsense: 308 zł Oczywiście mogło być lepiej, ale jestem zadowolona, że mimo braku czasu tyle udało się osiągnąć. Jak sobie przypomnę początki i kwoty jakie otrzymywałam, to nie ma porównania. Jednak chyba bardziej docenia się to, że sukcesywnie się coś robi i są coraz lepsze wyniki niż odnosi się wielki sukces, a potem nagle wszystko traci. Wiadomo, że chciałoby się szybkim i łatwym sposobem zyskać dużo, ale nie wszystko jest dla każdego ![]() Teraz troszkę o płatnych ankietach. Nadal je robię i myślę, że nie przestanę, bo jak widać regularnie mam z tego w miesiącu od 300 -500 zł. Także nie warto rezygnować. Choć muszę przyznać, że parę paneli w tym Prolific ma ostatnio mniej badań. W sumie w Prolific zazwyczaj miałam około 100-150 zł na miesiąc, teraz od połowy sierpnia do 10 września zrobiłam 3 ankiety i zleciłam wypłatę w wysokości 27 zł. Cóż tak się czasem zdarza, dlatego trzeba działać w róznych panelach i serwisach zarobkowych, aby dalej mieć zyski. W jednym miejscu nic się nie zdziała. W związku z tym, że mam teraz lepszy zasięg wróciłam do działania w aplikacji Bulbshare i już po dwóch dniach za bardzo krótkie aktywności otrzymałam 15 zł. Co mnie cieszy i chciałabym żeby takich badań u nich było dużo więcej. Tym bardziej że zajęło mi to raptem jakieś 15 minut ![]() Picoworkers - tutaj w sierpniu zleciłam 3 wypłaty, dwie doszły w sierpniu trzecia 1 września. Lubię tą stronę ze względu na szybką realizację wypłat, w moim przypadku jest to trochę ponad 24 godziny. Minusem są opłaty za realizację wypłat, ale strona jest wypłacalna więc warto. Dowody wypłat z tego serwisu zamieściłam na Fp mojej strony, zapraszam: https://www.facebook.com/Doch%C3%B3d-Plus-1459343520787961 Kolejna sprawa to pisanie tekstów, muszę przyznać, że wiąże z tym spore nadzieje na zarobek. W Textbookers zrealizowałam już pierwszą wypłatę, skromne 101 zł (po odjęciu podatku i opłaty za przelew), ale jaka satysfakcja ![]() - to, że coraz częściej otrzymuję 6 za teksty zapleczowe ![]() - to, że otrzymuję zlecenia od osób, które już otrzymały ode mnie tekst i są z nich zadowoleni. Dzięki temu mam zlecenia bez sprawdzania czy są na stronie jakieś dostępne do napisania teksty (oczywiście i tak sprawdzam i jak mogę to łapie). Jeśli więc lubicie pisać to polecam sprawdzić swoje umiejętności i zacząć zarabiać również w taki sposób. Poniżej moje zarobki w tym serwisie ![]() ![]() A czego nie udało się zrobić? Przede wszystkim nie dodałam wpisu na blog, nie dodałam żadnych dowodów nagród, zawaliłam forum Food&more, gdzie przez tydzień były rozmowy. Przez to straciłam jakieś 65 zł i to tylko z powodu jednego wpisu bo resztę zrobiłam. Cóż czasem nawet najlepszym się zdarza. Mimo wszystko jestem pozytywnie nastawiona ![]() RE: Pełna mobilizacja - wyboista droga do niezależności... - ggusiaja - 21-09-2021 22:09 Od ostatniego wpisu minęło 10 dni, a ja się czuje jakby to było wieki temu. Być może z powodu zmęczenia. Muszę przyznać, że jadę codziennie na wysokich obrotach, wstaję o 6.00 zasypiam o 1.00. A ciągle myślę, że zrobiłam wciąż za mało. Jednak przejdę do sedna sprawy, bo nie chcę zanudzać ![]() Poprzedni wpis zakończyłam raczej negatywnym akcentem, bo chodziło o to czego nie udało się zrealizować. Cóż dziś mogę powiedzieć, że jednak koniec końców post na stronie opublikowałam, więc + dla mnie. Druga rzecz to jednak całe wynagrodzenie za forum Food&More nie przepadło, bo dostałam nagrodę w wysokości 55 zł ![]() Kolejna sprawa to ostatnio sporo piszę, choć warunki nie są sprzyjające, bo dziś miałam 10 tekstów, a jeszcze był mały problem w szkole i musiałam przerwać prace. Oczywiście na ostatnią minutę udało się wszystko wysłać i mam chwilę wytchnienia. Moje przemyślenia na temat pisania ostatnio są następujące, im więcej piszę tym idzie to jak z automatu i to jest fajne, szczególnie, że oceny otrzymuje wysokie, druga sprawa troszkę mnie to wykańcza. Jednak teraz jak nigdy potrzebuje dodatkowych pieniędzy więc jak tylko mogę i mam siły to piszę. Parę dni temu zrealizowałam w TextBookers kolejną wypłatę, po odjęciu wszystkich opłat wpadło 131 zł. Zlecone i otrzymane tego samego dnia, co jest dla mnie mega fajne, że tak szybko realizują wypłaty. Kolejna pozytywna rzecz to dziś pojawiły się dwa pierwsze zlecenia z Linkhouse. Dokładnie chodzi o reklamy kontekstowe. Zarobek mały bo zaledwie ponad 10 zł, ale wiecie, że czasem z małych rzeczy można coś dodatkowo zarobić. Mimo wszystko cieszę się bardzo. W Seopilot także pojawiła się kolejna reklama kontekstowa. Obecnie w tym serwisie mam ich aż 3Wink Tutaj tak jak już wcześniej pisałam to kwestia dosłownie groszy. W Magenet po długiej przerwie doszła mi kolejna reklama, aczkolwiek 2 zostały usunięte przez reklamodawców i z jednej sama zrezygnowałam. W sumie mam teraz tam 18 reklam i zysk ponad 8$. Jesli chodzi o ankiety, badania i inne serwisy zarobkowe, to nadal regularnie, jak tylko mam czas siedzę wypełniam i wykonuje różne zadania. Ostatnia sprawa chciałam stworzyć nową stronę, póki co wybrałam darmowy WP i zatytułowałam ją. Tylko na tyle miałam sił i czasu. Ogólnie ma być ona taką stroną, która będzie zarabiać na reklamach kontekstowych. Na dziś to tyle ![]() RE: Pełna mobilizacja - wyboista droga do niezależności... - obey93 - 26-09-2021 17:12 możecie zalogować się na Tolune? RE: Pełna mobilizacja - wyboista droga do niezależności... - Owl_ - 26-09-2021 19:22 (26-09-2021 17:12)obey93 napisał(a): możecie zalogować się na Tolune? Też nie mogę się zalogować, więc prawdopodobnie jakaś awaria. |