Witaj gościu! Zaloguj się lub Zarejestruj aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności jakie oferuje to forum! Rozpocznij zarabianie przez internet, poznaj korzysci pracy w domu! Rejestracja i korzystanie z forum jest całkowicie darmowe!
Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet
Dziennik z inwestycji w Opcje Binarne - Wersja do druku

+- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com)
+-- Dział: Zarabiam.com (/Forum-Zarabiam-com-166)
+--- Dział: Dziennik Pracy (/Forum-Dziennik-Pracy-352)
+--- Wątek: Dziennik z inwestycji w Opcje Binarne (/Temat-Dziennik-z-inwestycji-w-Opcje-Binarne-91720)

RE: Dziennik z inwestycji w Opcje Binarne - MaLiN - 26-10-2014 16:14

(24-10-2014 14:37)gruczar napisał(a):  O, to skoro jesteśmy w tym temacie: MLN jeśli obstawiasz za 100 zł, że za 15 minut kurs USD/EUR wzrośnie to skąd broker ma pieniądze, żeby oddać Ci Twoje 100 zł i dodać do tego jeszcze np. 85 zł? Oni dostają skądś kasę za Twoje obstawienie? Bo jak źle obstawisz no to broker zabiera Twoją kasę i na tym zarabia, ale jeśli masz dobrą passę to nie wiem skąd broker bierze kasę na wypłatę dla Ciebie.

Z reguły osoby wchodzące w inwestycje w opcje, są napalone na szybki i łatwy zysk. A tak naprawdę okazuje się, że ok 80% inwestorów traci i to przez prosty powód - swoją głupotę. Gdyby mieli inne podejście do tego tematu, sądzę że można byłoby zejść nawet do 60%, którzy tylko na tym tracą. Z stąd właśnie biorą się pieniądze dla inwestorów, którzy zarabiają. Oczywiście platformy starają się do tego nie dopuścić (oczywiście nie wszystkie).

(24-10-2014 18:45)Arivi napisał(a):  Ile dziennie siedzisz nad tymi wykresami Wink ?

Wiesz co, to wszystko jest zależne od dnia. Ostatnio nie mam dużo czasu, aby poświecić analizom.
Można powiedzieć, że MetaTradera mam odpalonego na 8 - 12h

RE: Dziennik z inwestycji w Opcje Binarne - suchy0001 - 26-10-2014 16:29

MLN co masz na myśli mówiąc,że platformy starają się do tego nie dopuścić? Manipulacja wykresami?
Jakie masz zdanie na temat utrader? Wybrać jego czy bdswiss? Smile
Dzięki za odpowiedzi Smile

RE: Dziennik z inwestycji w Opcje Binarne - MaLiN - 26-10-2014 23:37

Na przykład. Chociaż częściej stosują blokady na daną opcje. Co do Utrader to mam mieszane uczucia, nie miałem u nich konta i nie zamierzam zakładać. Kiedyś był nawet artykuł o nich na jakimś portalu informacyjnym, że to oszuści. Ruska platforma, to niekoniecznie musi też oznaczać, że jest zła, ale jednak fakty o tej mówią same za siebie. W dodatku ta lista Top Traderów i ich imiona - powaliło mnie to Big Grin

Polecam jak najbardziej BDSwiss Smile

RE: Dziennik z inwestycji w Opcje Binarne - suchy0001 - 27-10-2014 08:45

Ok to jeśli będę miał próbować to wejdę na BDSwiss.Zastanawia mnie tylko dlaczego pozycje,które np kończą się o 9.00 tak realnie zamykają się 5,10 minut przed tą godziną.

RE: Dziennik z inwestycji w Opcje Binarne - Maersk - 27-10-2014 11:59

Bo o to tutaj chodzi. Żebyś postawił co będzie za 5,10 minut a nie o 8:59:58 ze będzie put

RE: Dziennik z inwestycji w Opcje Binarne - suchy0001 - 27-10-2014 13:32

Aha ja myślałem że obstawiam put lub call o konkretnej godzinie jaką ustawię

Tapatalk xperia z2

RE: Dziennik z inwestycji w Opcje Binarne - MaLiN - 27-10-2014 13:53

Broker daje Tobie do wyboru możliwości zamknięcia Twojej opcji. Oczywiście jest to również zależne od rodzaju opcji. Na przykład w kreatorach opcji, możesz wybierać sobie godziny, dni etc. Oczywiście też nie masz wtedy dużego pola manewru, bo to jest odgórnie narzucane przez brokera.

RE: Dziennik z inwestycji w Opcje Binarne - suchy0001 - 27-10-2014 14:01

ok troskliwa pani z BDSwiss zaproponowała mi bonus 100 % więc się skuszę.

RE: Dziennik z inwestycji w Opcje Binarne - MaLiN - 27-10-2014 17:54

Często nowym użytkownikom brokerzy przyznają różne bonusy. Czasami nawet warto się dopytywać ich, czy mogliby coś jeszcze dodatkowo zaproponować Wink

RE: Dziennik z inwestycji w Opcje Binarne - suchy0001 - 27-10-2014 21:40

btw jak Ci idzie?
Dodaj jakieś nowe ss Smile