Informator podatkowo – zusowski dla uczestników programu partnerskiego „Fires” - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Off-Topic (/Forum-Off-Topic-9) +--- Dział: Kosz/Spam/Archiwum (/Forum-Kosz-Spam-Archiwum-11) +---- Dział: Fires (/Forum-Fires-381) +---- Wątek: Informator podatkowo – zusowski dla uczestników programu partnerskiego „Fires” (/Temat-Informator-podatkowo-%E2%80%93-zusowski-dla-uczestnikow-programu-partnerskiego-%E2%80%9EFires%E2%80%9D-85179) |
RE: Informator podatkowo – zusowski dla uczestników programu partnerskiego „Fires” - 3.14 - 12-02-2014 19:09 (12-02-2014 18:57)DawidFB napisał(a): Tak. A ja nadal czekam na info jak mają się niepełnoletni rozliczyc... "Umowa o współpracy jest zawierana z osobą (Wydawcą) posiadającą pełną zdolność do czynności prawnych – osoba pełnoletnia." RE: Informator podatkowo – zusowski dla uczestników programu partnerskiego „Fires” - kukukukurydza - 12-02-2014 20:07 Czyli jak się dokładnie rozliczyć krok po kroku? Wybieram tą opcję 8,5% co miesiąc, jak mam to załatwiać, skąd wezmę te zaświadczenia i PIT-y? Proszę doradźcie bo jestem zielony w sprawach rozliczeń. US będzie miał gotowe papiery i tam wypełniam co i jak i potem dalej mnie pokierują? I na koniec roku w tym picie mam wszystkie 12 operacji zsumować dodatkowo. Co to znaczy wpłata zaliczki podatku? Mam rozumieć że jeśli zarobię na miesiąc 1000zł to płacę 85zł podatku, ale nie muszę np. w lutym zapłacić 85zł tylko np. 25zł a resztę do kwietnia następnego roku z PIT-u? RE: Informator podatkowo – zusowski dla uczestników programu partnerskiego „Fires” - yewryk - 12-02-2014 20:16 Rozliczałem się już ryczałtowo ale była umowa i stały dochód. W sprawie fires nie mam pojęcia jak to ugryźć bo w jednym miesiącu mogę zarobić 200 zł a w innym 1200 zł.. RE: Informator podatkowo – zusowski dla uczestników programu partnerskiego „Fires” - tomswi - 13-02-2014 07:17 Z tego co zrozumialem to jesli zarobie 2900 zlotych przykladowo w ciagu roku to nie place US nic bo to kwota wolna od podatku? RE: Informator podatkowo – zusowski dla uczestników programu partnerskiego „Fires” - Hrustus - 13-02-2014 12:38 (13-02-2014 07:17)tomswi napisał(a): Z tego co zrozumialem to jesli zarobie 2900 zlotych przykladowo w ciagu roku to nie place US nic bo to kwota wolna od podatku? płacisz ale pózniej oni ci zwracają RE: Informator podatkowo – zusowski dla uczestników programu partnerskiego „Fires” - yewryk - 13-02-2014 12:50 Właśnie wróciłem z US.. W "dziale obsługi blablabla podatkowym" skierowali mnie do sali obsługi pod konkretne okienko, tam natomiast babka coś tam napomknęła o "innych dochodach" i skierowała mnie do pokoju kierownika, żeby mi wytłumaczył dokładnie co i jak.. U kierowniczki czułem się jak w dziekanacie (ruda baba z pretensjami o wszystko do każdego ) Powiedziała, że tego typu zarobek nie kwalifikuje się do innych dochodów i żeby odprowadzić podatek muszę założyć działalność, bo wykonuje konkretne zadanie czyli reklamę. Po tłumaczeniu że zarobek nie jest stały usłyszałem, że budowlańce też nie zarabiają w sposób ciągły... Powiedziała jeszcze żebym poczytał w internecie lub zadzwonił do Krajowej Informacji Podatkowej Niech ktoś napisze krok po kroku jak odprowadzić ten zas*any podatek (mile widziana wersja dla debili) właśnie eksplodował mi łeb Pozdrawiam RE: Informator podatkowo – zusowski dla uczestników programu partnerskiego „Fires” - Vex - 13-02-2014 13:31 (13-02-2014 12:50)yewryk napisał(a): bo wykonuje konkretne zadanie czyli reklamę. Po tłumaczeniu że zarobek nie jest stały usłyszałem, że budowlańce też nie zarabiają w sposób ciągły... Sam sobie namieszałeś Wystarczyło jej powiedzieć tak jak masz w rachunku, że Firma czyli My - Fires Najmujemy od Ciebie powierzchnię reklamową np z Twojego bloga którego założyłeś sobie za darmo. RE: Informator podatkowo – zusowski dla uczestników programu partnerskiego „Fires” - Symbian - 13-02-2014 13:50 Vex wypłacaj bo się nie mam z czego rozliczać 2 RE: Informator podatkowo – zusowski dla uczestników programu partnerskiego „Fires” - aero2 - 13-02-2014 13:55 @up, dokładnie. RE: Informator podatkowo – zusowski dla uczestników programu partnerskiego „Fires” - yewryk - 13-02-2014 15:05 (13-02-2014 13:31)Vex napisał(a):Tak jej powiedziałem od początku... "bo wykonuje konkretne zadanie czyli reklamę" <-- to wywnioskowała.(13-02-2014 12:50)yewryk napisał(a): bo wykonuje konkretne zadanie czyli reklamę. Po tłumaczeniu że zarobek nie jest stały usłyszałem, że budowlańce też nie zarabiają w sposób ciągły... Jeżeli chodzi o podatek ryczałtowy to powiedzieli mi, że rejestrują na podstawie umowy, której tu nie mamy więc ta opcja chyba odpada. Już naprawdę nie wiem jak to załatwić.. |