Witaj gościu! Zaloguj się lub Zarejestruj aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności jakie oferuje to forum! Rozpocznij zarabianie przez internet, poznaj korzysci pracy w domu! Rejestracja i korzystanie z forum jest całkowicie darmowe!
Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet
Informator podatkowo – zusowski dla uczestników programu partnerskiego „Fires” - Wersja do druku

+- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com)
+-- Dział: Off-Topic (/Forum-Off-Topic-9)
+--- Dział: Kosz/Spam/Archiwum (/Forum-Kosz-Spam-Archiwum-11)
+---- Dział: Fires (/Forum-Fires-381)
+---- Wątek: Informator podatkowo – zusowski dla uczestników programu partnerskiego „Fires” (/Temat-Informator-podatkowo-%E2%80%93-zusowski-dla-uczestnikow-programu-partnerskiego-%E2%80%9EFires%E2%80%9D-85179)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

RE: Informator podatkowo – zusowski dla uczestników programu partnerskiego „Fires” - 3.14 - 12-02-2014 19:09

(12-02-2014 18:57)DawidFB napisał(a):  Tak. A ja nadal czekam na info jak mają się niepełnoletni rozliczyc...

"Umowa o współpracy jest zawierana z osobą (Wydawcą) posiadającą pełną zdolność do czynności prawnych – osoba pełnoletnia."

RE: Informator podatkowo – zusowski dla uczestników programu partnerskiego „Fires” - kukukukurydza - 12-02-2014 20:07

Czyli jak się dokładnie rozliczyć krok po kroku? Wybieram tą opcję 8,5% co miesiąc, jak mam to załatwiać, skąd wezmę te zaświadczenia i PIT-y? Proszę doradźcie bo jestem zielony w sprawach rozliczeń. US będzie miał gotowe papiery i tam wypełniam co i jak i potem dalej mnie pokierują? I na koniec roku w tym picie mam wszystkie 12 operacji zsumować dodatkowo. Co to znaczy wpłata zaliczki podatku? Mam rozumieć że jeśli zarobię na miesiąc 1000zł to płacę 85zł podatku, ale nie muszę np. w lutym zapłacić 85zł tylko np. 25zł a resztę do kwietnia następnego roku z PIT-u?

RE: Informator podatkowo – zusowski dla uczestników programu partnerskiego „Fires” - yewryk - 12-02-2014 20:16

Rozliczałem się już ryczałtowo ale była umowa i stały dochód. W sprawie fires nie mam pojęcia jak to ugryźć bo w jednym miesiącu mogę zarobić 200 zł a w innym 1200 zł..

RE: Informator podatkowo – zusowski dla uczestników programu partnerskiego „Fires” - tomswi - 13-02-2014 07:17

Z tego co zrozumialem to jesli zarobie 2900 zlotych przykladowo w ciagu roku to nie place US nic bo to kwota wolna od podatku? Big Grin

RE: Informator podatkowo – zusowski dla uczestników programu partnerskiego „Fires” - Hrustus - 13-02-2014 12:38

(13-02-2014 07:17)tomswi napisał(a):  Z tego co zrozumialem to jesli zarobie 2900 zlotych przykladowo w ciagu roku to nie place US nic bo to kwota wolna od podatku? Big Grin

płacisz ale pózniej oni ci zwracają

RE: Informator podatkowo – zusowski dla uczestników programu partnerskiego „Fires” - yewryk - 13-02-2014 12:50

Właśnie wróciłem z US..
W "dziale obsługi blablabla podatkowym" skierowali mnie do sali obsługi pod konkretne okienko, tam natomiast babka coś tam napomknęła o "innych dochodach" i skierowała mnie do pokoju kierownika, żeby mi wytłumaczył dokładnie co i jak..
U kierowniczki czułem się jak w dziekanacie (ruda baba z pretensjami o wszystko do każdego Xpokerface) Powiedziała, że tego typu zarobek nie kwalifikuje się do innych dochodów i żeby odprowadzić podatek muszę założyć działalność, bo wykonuje konkretne zadanie czyli reklamę. Po tłumaczeniu że zarobek nie jest stały usłyszałem, że budowlańce też nie zarabiają w sposób ciągły... facepalm
Powiedziała jeszcze żebym poczytał w internecie lub zadzwonił do Krajowej Informacji Podatkowej

Niech ktoś napisze krok po kroku jak odprowadzić ten zas*any podatek (mile widziana wersja dla debili)

właśnie eksplodował mi łeb

Pozdrawiam

RE: Informator podatkowo – zusowski dla uczestników programu partnerskiego „Fires” - Vex - 13-02-2014 13:31

(13-02-2014 12:50)yewryk napisał(a):  bo wykonuje konkretne zadanie czyli reklamę. Po tłumaczeniu że zarobek nie jest stały usłyszałem, że budowlańce też nie zarabiają w sposób ciągły... facepalm

Sam sobie namieszałeś Smile Wystarczyło jej powiedzieć tak jak masz w rachunku, że Firma czyli My - Fires Najmujemy od Ciebie powierzchnię reklamową np z Twojego bloga którego założyłeś sobie za darmo.

RE: Informator podatkowo – zusowski dla uczestników programu partnerskiego „Fires” - Symbian - 13-02-2014 13:50

Vex wypłacaj bo się nie mam z czego rozliczać Jerk2

RE: Informator podatkowo – zusowski dla uczestników programu partnerskiego „Fires” - aero2 - 13-02-2014 13:55

@up, dokładnie.Big Grin

RE: Informator podatkowo – zusowski dla uczestników programu partnerskiego „Fires” - yewryk - 13-02-2014 15:05

(13-02-2014 13:31)Vex napisał(a):  
(13-02-2014 12:50)yewryk napisał(a):  bo wykonuje konkretne zadanie czyli reklamę. Po tłumaczeniu że zarobek nie jest stały usłyszałem, że budowlańce też nie zarabiają w sposób ciągły... facepalm

Sam sobie namieszałeś Smile Wystarczyło jej powiedzieć tak jak masz w rachunku, że Firma czyli My - Fires Najmujemy od Ciebie powierzchnię reklamową np z Twojego bloga którego założyłeś sobie za darmo.
Tak jej powiedziałem od początku... "bo wykonuje konkretne zadanie czyli reklamę" <-- to wywnioskowała.

Jeżeli chodzi o podatek ryczałtowy to powiedzieli mi, że rejestrują na podstawie umowy, której tu nie mamy więc ta opcja chyba odpada.

Już naprawdę nie wiem jak to załatwić..