Fires a Polskie Prawo - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Off-Topic (/Forum-Off-Topic-9) +--- Dział: Kosz/Spam/Archiwum (/Forum-Kosz-Spam-Archiwum-11) +---- Dział: Fires (/Forum-Fires-381) +---- Wątek: Fires a Polskie Prawo (/Temat-Fires-a-Polskie-Prawo-82539) |
RE: Fires a Polskie Prawo - sqmany - 27-12-2013 15:12 @QuatZo Tak trzeba się z tym rozliczyć w picie, ale po rozliczeniu oni ci tą kasę zwracają. RE: Fires a Polskie Prawo - JaTuDensze - 27-12-2013 15:36 Dziś byłem w US specjalnie się zapytać bo na forum to jednak każdy ma swoje zdanie W urzędzie oczywiście tego nie rozumieją jak to sie zarabia ale powiedzieli mi że skoro nie ma żadnej umowy ani nic to PIT 37 i tam rubryka dodatkowe dochody RE: Fires a Polskie Prawo - boob92 - 27-12-2013 15:59 Gwoli ścisłości do pierwszej strony: 1. Niewykazanie dochodów = 75% podatku + ew. sankcje karne - ale chyba tyle to nie zarabiasz (nie wiem skąd była mowa o 5 cyfrowej kwocie) 2. Kwota wolna od podatku to 3091zł, nie zaś 3096zł. 3. Już ktoś się śmiał z tego ZUSu, więc ja się przyłączę ^^ RE: Fires a Polskie Prawo - tomswi - 27-12-2013 18:56 " 7. W przypadku osób fizycznych, które nie prowadzą działalności gospodarczej, wynagrodzenie zostanie automatycznie pomniejszone o zaliczkę na podatek dochodowy, do realizacji której zobowiązana jest Firma „BLUE ICE”." To fragment regulaminu , wiec jak jest z tym podatkiem? RE: Fires a Polskie Prawo - MankuT - 29-12-2013 16:55 Nie zapominając , że fires jest firmą zarejestrowaną w Polsce .. średni pomysł. RE: Fires a Polskie Prawo - szamot - 29-12-2013 21:33 Nie to co EasySub, który miał firmę zarejestrowana w Emiratach Arabskich A co do podatków, nie uważam, że Urząd Skarbowy będzie Cię, ścigał o 200zł, zawsze możesz powiedzieć że dostałeś to w formie prezentu, a prezent opodatkowany nie jest RE: Fires a Polskie Prawo - Kiljan - 30-12-2013 03:15 (29-12-2013 21:33)szamot napisał(a): Nie to co EasySub, który miał firmę zarejestrowana w Emiratach Arabskich od kiedy to prezent nie jest opodatkowany? Ja nie wiem po co wypowiadacie się skoro nie wiecie, później tylko inni mają przez was problemy... RE: Fires a Polskie Prawo - Kede - 30-12-2013 03:33 Kilian, nie dokońca bo jeżeli jest to darowizna to prawo o spadkach i darowiznach, zezwala na przekazanie kwoty do 4902 zł osobie obcej na jej konto bankowe, bez płacenia podatku i wykazania się obrotem gospodarczym. RE: Fires a Polskie Prawo - hunterpl444 - 30-12-2013 07:11 Więc tak zgodnie z prawem Polskim i niestety skarbowym oraz ustosunkowaniem się do orzeczenia naczelnika głównego urzędu skarbowego do zarabiania w ten sposób nie jest potrzebna działalność gospodarcza ponieważ nie zarabiamy w sposób ciągły. Dlatego stosowane są dla nas przepisy o rozliczeniu się co miesiąc (podobnie jak na działalności) do 20 stego każdego miesiąca z środków przelanych na rachunek bankowy poprzedniego miesiąca. Podatek od zarobionej kwoty wynosi aż 18%. Płatności możemy do konać na poczcie na druczku jak nie chcemy zdradzać swojego rachunku Co do opodatkowania prezentów darowizn: Zgodnie z art. 14 ww. ustawy: W grupie I znajdują się: małżonek (obecnego, nie byłych), zstępni (np. syn, córka, wnuki, prawnuki), wstępni (np. matka, ojciec, dziadkowie), rodzeństwo, pasierb, ojczym, macocha Limit w tej grupie wynosi: 9 637 zł W grupie II znajdują się: zstępni rodzeństwa (np. siostrzeniec, bratanek),rodzeństwo rodziców (np. wuj, ciotka), zstępni i małżonkowie pasierbów, małżonkowie rodzeństwa (np. mąż siostry), rodzeństwo małżonków (np. brat żony- szwagier), małżonkowie rodzeństwa małżonków (np. mąż siostry męża), małżonkowie innych zstępnych (np. żona wnuka). Limit w tej grupie wynosi: 7 276 zł W grupie III znajdują się wszystkie inne osoby fizyczne. Limit w tej grupie wynosi: 4 902 zł Zobacz: Jak sporządzić umowę darowizny? Prezenty liczą się przez 5 lat Należy pamiętać, że to że jednostkowy prezent nie przekroczy wartości granicznej, wskazanej w powyższym akapicie, nie zawsze nie spowoduje powstania obowiązku podatkowego. Otóż powyższy limit, przysługuje przez 5 lat, licząc wstecz od ostatniej otrzymanej darowizny od danej osoby. RE: Fires a Polskie Prawo - jaro225 - 30-12-2013 07:57 Czyli jednak mamy się rozliczać co miesiąc? Rozliczał się już z zarabiania na subskrypcjach? Będzie źle, jeśli zapłacę podatek w rozliczeniu rocznym? |