![]() |
Rozliczanie z US (lekki problem) - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Prawo i Podatki (/Forum-Prawo-i-Podatki-195) +--- Dział: Prawo i Podatki (/Forum-Prawo-i-Podatki-228) +--- Wątek: Rozliczanie z US (lekki problem) (/Temat-Rozliczanie-z-US-lekki-problem-77010) |
RE: Rozliczanie z US (lekki problem) - GoodLecki - 28-09-2013 15:38 Do 3k rocznie się nie płaci podatku więc chyba i rozliczać sie z tego z US nie musisz. RE: Rozliczanie z US (lekki problem) - sialala5 - 29-09-2013 17:50 (28-09-2013 15:38)GoodLecki napisał(a): Do 3k rocznie się nie płaci podatku więc chyba i rozliczać sie z tego z US nie musisz. Musisz, potem masz zwrot podatku od US. Z każdej zł musisz się rozliczać. RE: Rozliczanie z US (lekki problem) - Fajka - 29-09-2013 21:45 (28-09-2013 15:38)GoodLecki napisał(a): Do 3k rocznie się nie płaci podatku więc chyba i rozliczać sie z tego z US nie musisz. Człowieku po co się wypowiadasz jak nie masz o tym bladego pojęcia? Kłopotów tylko narobisz koledze. Zeznanie trzeba złożyć choćby zarobił 30 groszy, nie zarobił wcale lub poniósł stratę. Brak zeznania = możliwy mandat, sankcja karna podatku 75%. RE: Rozliczanie z US (lekki problem) - Raperrek - 01-10-2013 21:49 Tak ap-ropo jeśli nikt nie wspomniał, o ile wiem jeśli zarobisz rocznie jakąś konkretną sumę (tu wstaw sumę - ktoś kto się orientuje, bo ja nie wgłębiałem się o ile dokładnie chodzi). To Twoja Mama może nie otrzymać na koniec roku ulgi podatkowej z tytułu wychowywanego dziecka (jakieś 1100zł-1200zł) tyczy się to prawdopodobnie do 25 roku życia (student). Nie posiadam dokładnych informacji, ale uznałem to za istotne dlatego wspominam i jednocześnie proszę osobę kompetentną o dokładniejsze informacje dla autora wątku. RE: Rozliczanie z US (lekki problem) - Kevintbg - 02-10-2013 21:35 Freebiz pisze, że mogę zmienić te rachunki i wystawić na rodzica. Co o tym sądzicie? Czy może w końcu osoba niepełnoletnia wystawiać rachunki bez żadnej podstawy (umowy) sorry, że tak truje no ale każdy już mówi inaczej ![]() PS. Na rodzica bym nie chciał wystawiać bo na pewno bym musiał zapłacić podatek ![]() |