Duchy - Wierzycie? - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Off-Topic (/Forum-Off-Topic-9) +--- Dział: Off-Topic (/Forum-Off-Topic-10) +--- Wątek: Duchy - Wierzycie? (/Temat-Duchy-Wierzycie-54930) |
RE: Duchy - Wierzycie? - Max998 - 15-09-2012 22:44 Hmm coś czuję iż dzisiejszą noc spędzę z włączona lampką. RE: Duchy - Wierzycie? - polik95 - 22-09-2012 22:22 (17-08-2012 10:11)daniel42na napisał(a): nie duchów, ale żywych ludzi trzeba się baćHmm z tego co czytam na wikipedi wlasnie to mialem w autokarze we włoszech, tylko przebudzilem sie, wszystko widzialem, niby cos słyszalem co moi koledzy mówili ale ja nie mogłem sie poruszyć ani nic powiedzieć, jak gdyby z tym walczyłem i się przebudziłem. Dziwne uczucie :| RE: Duchy - Wierzycie? - Krakersik - 02-12-2014 15:57 Ja chce przyjść kiedyś jako duch i straszyć moich wrogów RE: Duchy - Wierzycie? - tjt1 - 02-12-2014 19:50 Widzę to następująco. Nie istnieją obiektywnie tak jak, np. drzewo, które wszyscy widzą i mogą to potwierdzić. Istnieją za to subiektywnie gdy biochemia naszego mózgu z pewnych powodów ulega zaburzeniu. Tymi powodami mogą być przyjęte substancje psychoaktywne, nieprawidłowa praca mózgu (wydzielanie endogennych substancji psychodelicznych), osiągnięcie stanów medytacyjnych, zatrucie czymś/choroba, a nawet głęboka wiara/obawa przed czymś. Dlatego głównie wierni katolicy i osoby głęboko zaangażowane w środowisko religijne najczęściej zostają opętani przez demony, ateistów to nie dotyczy ponieważ oni w to nie wierzą/nie boją się tego. RE: Duchy - Wierzycie? - starger - 06-12-2014 21:33 teraz nie ale za dziecka po opowiadaniach babci mocno wierzyłem RE: Duchy - Wierzycie? - Krakersik - 06-12-2014 21:48 Ta ja się bałem potwora z za zasłony RE: Duchy - Wierzycie? - jarekb321 - 13-12-2014 12:50 Jak można bać się czegoś takiego? Nawet jeśli duchy by istniały to i tak raczej krzywdy Wam nie narobią Btw. według mnie we wszystkim co teraz nazywamy "fantasy" jest ziarenko prawdy. Nie wierze, że ktoś tak nagle bez podstaw wpadł na wymyślenie sobie kosmitów czy jakiś rytuałów dający przeróżne korzyści czy nawet jakiejś magii RE: Duchy - Wierzycie? - broofie - 13-12-2014 13:26 @[jarekb321] to sie nazywa powszechnie wyobraznia RE: Duchy - Wierzycie? - domin_dz - 13-12-2014 14:31 Duchy i inne pierdoły się widzi jak się o nich myśli, wyobraźnia je nam podsuwa. A różne rzeczy, które usłyszycie to może być kot, owad, ptak itp. itd. Prędzej uwierzę w reinkarnacje niż w duchy. Kosmici zapewne istnieją, myślenie, że jesteśmy sami we wszechświecie byłoby trochę samolubne RE: Duchy - Wierzycie? - jarekb321 - 13-12-2014 15:55 @[broofie] Ludzie przed naszą erą wyprawiali już rytuały A jakoś nie chce mi się wierzyć, że tak nagle "z dupy" ktoś wpadł na taki pomysł. Musieli się przecież czymś zainspirować. Ale w sumie bardziej ciekawią mnie same "wiedźmy", to dopiero zagadka. |