![]() |
Milion do 40-stki - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Zarabiam.com (/Forum-Zarabiam-com-166) +--- Dział: Dziennik Pracy (/Forum-Dziennik-Pracy-352) +--- Wątek: Milion do 40-stki (/Temat-Milion-do-40-stki-169370) |
RE: Milion do 40-stki - krauze5 - 10-11-2020 22:07 (08-11-2020 22:23)timeto napisał(a): Mam dosyć nietypowe pytanie, czym zajmujesz się na co dzień? Aż tak grube to nie jest, od paru miesięcy jestem backupem biurowym w jednym z największych centrów dystrybucji w NL. Zajmuje się obecnie planingiem około 900 osób oraz dodatkowo jestem odpowiedzialny za ich transport do pracy (jego organizacja + problemy z tego wynikające). Po prostu stwierdzam, że warto rozwijać się na kilku płaszczyznach. Jeśli nie uda się w internecie, to mam koło ratunkowe jakim jest stała praca. Nie warto ograniczać się do jednej gałęzi, nie jestem aż takim wymiataczem, żeby móc sobie na to na obecna chwilę pozwolić ![]() P.S Dziękuję za miłe słowa ![]() RE: Milion do 40-stki - timeto - 11-11-2020 10:49 Dzięki za odpowiedź! Czyli trochę na głowie masz ![]() RE: Milion do 40-stki - Muffy - 11-11-2020 14:19 (06-11-2020 11:06)ShuQi napisał(a): Cześć! A czemu ma się odzywać? Ja przeglądając wątki na forum o Tobie + pewną grupę też bym się przestał odzywać. Nie pomijając, że zżynasz oferty z Paxful od prowadzącego ten temat ![]() Z takim podejściem daleko nie ujdziesz. Skup się na jednej rzeczy, a nie próbujesz 30 nisz na raz. Co do prowadzącego temat użytkownika @krauze5. Życzę Ci wytrwałości, i cierpliwości bo wiem ze nie jest to prosty biznes ! I czekam na kolejne aktualizacje RE: Milion do 40-stki - krauze5 - 11-11-2020 20:18 (11-11-2020 10:49)timeto napisał(a): Dzięki za odpowiedź! Nie narzekam na brak zajęć, lubię mieć dużo na głowie ![]() (11-11-2020 14:19)Muffy napisał(a):(06-11-2020 11:06)ShuQi napisał(a): Cześć! Właśnie coś mi się obiło o uszy, że ten użytkownik nie słynie ze zbyt dobrej opinii, nie ładnie, nie ładnie. Wytrwały jestem, jak już załapałem o co w tym chodzi, to będę to rozwijał ![]() RE: Milion do 40-stki - krauze5 - 13-11-2020 23:34 Przyszedł czas na kolejny post, po zastanowieniu się dodam w nim również transakcje o których pisałem w poprzednim poście jako prezent dla narzeczonej. De facto jest to mój zysk więc dlaczego o nim nie wspomnieć ![]() Ze złych nowin - jedno z moich kont na pewnym procesorze zostało zablokowane, na szczęście wszystkie środki na nim zostaną mi wypłacone ![]() Jestem w trakcie otwierania kolejnych kont procesorowych, żeby jeszcze bardziej zdywersyfikować środki do mnie przychodzące. Ponadto zwyżkująca cena Bitcoina pozwala mi na jeszcze większy zarobek (zwracając uwagę, że z każdej transakcji dokupuje większą ilość BTC niż sprzedałem). Pozwoliłem sobie wymienić BTC na równowartość około 5000€ za które mam zamiar dokupić króla kryptowalut przy ewentualnej korekcie, jeśli ona nie nastąpi w przeciągu miesiąca - zainwestuje je gdzie indziej, żeby nie kupować mniejszej ilości bitka niż sprzedałem (co byłoby nielogiczne). Paxful & LocalBitcoins Paxful jak to Paxful - nie wymaga komentarza. Martwi mnie natomiast kwestia LocalBitcoins gdzie ostatnio bardzo często pojawia się błąd serwera i nie idzie sfinalizować transakcji. Przez to zmniejszyłem drastycznie ilość środków dostępnych do handlu na tej platformie, żeby w razie problemów nie stracić zbyt wiele.
![]() Ostatni okres (wliczając w to prezent dla ukochanej) wyklarował się w kwocie 830,90€ czystego zarobku, po odliczeniu wszelkich prowizji. Po dodaniu pozostałej kwoty zarobionej od początku miesiąca daje to wynik na poziomie 1278,97€. Z moich innych inwestycji dodatkowo zarobiłem ~700€ czyli łącznie do tej pory ~1978,97€). Transakcje/Obroty Ilość sprzedanych BTC już nie wzrasta tak szybko jak wcześniej - jest to jak wiadomo podyktowane rosnącą ceną bitka, a co za tym idzie mniejszej jego ilości sprzedanej na transakcje. Inaczej wygląda miesięczny obrót w dolarach jak i całkowity na Paxful. Skupiłem się bardziej na efektywności niż na ilości. LocalBitcoins dorzucił swoje parę groszy do puli, jednak nie jest to jakiś gigantyczny wolumen.
![]() Całkowity obrót na platformie Paxful od momentu rozpoczęcia mojej przygody z tym serwisem wynosi 113.348,91€, dodatkowo obrót na LocalBitcoins wynosi 14.925,10€ co łącznie daje kwotę 128.274,01€! Przekłada się to na sprzedane ~12,10₿ tylko na Paxful (LB nie doliczam, bo ich statystyki są tragiczne w obsłudze). Obrót na ten miesiąc w Paxful wynosi 11.153,61$ (9425,49€) dodatkowo LocalBitcoins 2.333,57€ co w przeliczeniu na Euro klaruje się w postaci 11.759,06€ obrotu w listopadzie.
RE: Milion do 40-stki - krauze5 - 25-11-2020 21:07 Trochę czasu mnie nie było na forum, co oczywiście nie oznacza, że nie handlowałem. Pewien procesor znowu dowalił mi się do tyłka - weryfikacja, na szczęście bez środków. Zamówiłem kolejną partię procesorów żebym mógł dalej handlować (dobrze, że mam od tego człowieka ![]() Z ważniejszych rzeczy, pojawiła mi się możliwość inwestycji we wschodzącą spółkę w którą wierzę, a spotkanie biznesowe które odbyłem - jeszcze mocniej utwierdza mnie w przekonaniu. Z racji tajemnicy która mnie obowiązuje, nie mogę zdradzić co to jest dokładnie za spółka, jednak mogę podzielić się informacją, że planuje w nią zainwestować 100.000zł. Jestem na etapie organizowania środków poprzez ich wypłacanie z moich różnych inwestycji. Czas pokaże, czy postępuję mądrze, czy przewale 100 koła. Kto jednak nie ryzykuje, szampana nie piję - zdaje sobie sprawę z ryzyka, jakie podejmuję - ale wychodzę z założenia, że jeśli jest szansa to trzeba z niej skorzystać. Wracając do tematu krypto - świetny czas, ponieważ zwyżkująca cena BTC pozwoliła mi trochę przytulić ![]() Zacząłem się również zastanawiać nad wydaniem poradnika do Paxful, który prezentowałby mój sposób zarabiania, miałby przedstawiać cały proces od A do Z, uwzględniając moją całą wiedzę oraz zdobyte doświadczenie. Na PW dostaje mnóstwo pytań o mentoring, czy pomoc w starcie. Oczywistą oczywistością jest to, że nie byłby on darmowy ze względu na to, że program partnerski Paxful nie jest zbyt rozbudowany i nie pozwala zarobić zbyt wiele. Jednak tortem tym można się podzielić, zwracając uwagę, że nie zawsze handluje oraz często wyłączam oferty. Paxful & LocalBitcoins Paxful nadal pozwala zarobić i robi to w sposób miły oraz przyjemny. Trafił mi się niestety jeden fraud, który został uwzględniony w podsumowaniu. LocalBitoins od ostatniego postu nie przyniósł mi żadnych dochodowych transakcji
![]() ![]() Trochę czasu nie publikowałem swoich wyników, jednak okres ten był całkiem dochodowy. Paxful pozwolił zarobić mi kwotę 1040,12 - 44,04€ = 996,08€ co w zestawieniu miesięcznym kształtuje się na kwotę 2275,05€. Dodatkowo inne inwestycję przyniosły mi dochód ~1000€. Oczywiście nie zapominam o swojej pełnoetatowej pracy 3086,55€. Na obecną chwilę mogę się pochwalić dochodem 6361,60€. Pewnie wzrośnie jeszcze trochę, ze względu na parę dni do końca miesiąca. Transakcje/Obroty Obroty wyglądają całkiem fajnie, nie przekłada się to oczywiście na ilość sprzedanych BTC ze względu na stale rosnący kurs. Nie zwalniam tempa i działam dalej. Wymyśliłem kolejny sposób monetyzowania Paxful co będę testował najprawdopodobniej w grudniu.
![]() Całkowity obrót na platformie Paxful od momentu rozpoczęcia mojej przygody z tym serwisem wynosi 121.274.22€, dodatkowo obrót na LocalBitcoins wynosi 14.925,10€ co łącznie daje kwotę 136.199,32€! Przekłada się to na sprzedane ~12,71₿ tylko na Paxful (LB nie doliczam, bo ich statystyki są tragiczne w obsłudze). Obrót na ten miesiąc w Paxful wynosi 22.272,03$ (18.687,18€) dodatkowo LocalBitcoins 2.333,57€ co w przeliczeniu na Euro klaruje się w postaci 21.020,75€ obrotu w listopadzie.
RE: Milion do 40-stki - itmaster - 25-11-2020 21:27 (25-11-2020 21:07)krauze5 napisał(a): Z ważniejszych rzeczy, pojawiła mi się możliwość inwestycji we wschodzącą spółkę w którą wierzę, a spotkanie biznesowe które odbyłem - jeszcze mocniej utwierdza mnie w przekonaniu. Z racji tajemnicy która mnie obowiązuje, nie mogę zdradzić co to jest dokładnie za spółka, jednak mogę podzielić się informacją, że planuje w nią zainwestować 100.000zł. Jestem na etapie organizowania środków poprzez ich wypłacanie z moich różnych inwestycji. Czas pokaże, czy postępuję mądrze, czy przewale 100 koła. Kto jednak nie ryzykuje, szampana nie piję - zdaje sobie sprawę z ryzyka, jakie podejmuję - ale wychodzę z założenia, że jeśli jest szansa to trzeba z niej skorzystać. A jaki to jest typ inwestycji, technicznie? Przez Equity crowdfunding w jakiś start-up? Bo ciekawi mnie kanał za pomocą którego, można mieć dostęp do tego typu inwestycji. RE: Milion do 40-stki - krauze5 - 25-11-2020 21:38 (25-11-2020 21:27)itmaster napisał(a):(25-11-2020 21:07)krauze5 napisał(a): Z ważniejszych rzeczy, pojawiła mi się możliwość inwestycji we wschodzącą spółkę w którą wierzę, a spotkanie biznesowe które odbyłem - jeszcze mocniej utwierdza mnie w przekonaniu. Z racji tajemnicy która mnie obowiązuje, nie mogę zdradzić co to jest dokładnie za spółka, jednak mogę podzielić się informacją, że planuje w nią zainwestować 100.000zł. Jestem na etapie organizowania środków poprzez ich wypłacanie z moich różnych inwestycji. Czas pokaże, czy postępuję mądrze, czy przewale 100 koła. Kto jednak nie ryzykuje, szampana nie piję - zdaje sobie sprawę z ryzyka, jakie podejmuję - ale wychodzę z założenia, że jeśli jest szansa to trzeba z niej skorzystać. Firma wchodząca na giełdę, notariusz itd ![]() RE: Milion do 40-stki - krauze5 - 05-12-2020 04:36 Znowu trochę mnie nie było, ponadto odpuściłem w ostatnich dniach handel - potrzebowałem trochę odpoczynku. Z dobrych nowin procesor który niedawno zablokował mi środki - wypłacił je wszystkie na moje konto bankowe (niespełna 300€). Uruchomiłem parę dodatkowych kont na procesorach, które weszły w miejsca tych zablokowanych czyli jest rotacja, a to najważniejsze. Dodatkowo jestem zajęty organizowaniem środków na inwestycję, o której wspominałem we wcześniejszym poście. Na obecną chwilę udało mi się zorganizować ponad 30.000 PLN (wypłacam w częściach, żeby zmaksymalizować ewentualne zyski kapitałowe z reszty moich inwestycji). Nie przedłużając wstępu tak o to przedstawia się podsumowanie listopada. Nie będę się skupiał na paru transakcjach z grudnia, nimi zajmę się w następnym poście. Paxful & LocalBitcoins Nie zrobiłem jakiś olbrzymich postępów od ostatniego wpisu, bo po prostu nie miałem weny ani siły. Uwagę przykuwa jedna transakcja, w której dogadałem się z Nigeryjczykiem co do pewnego produktu. Za kwotę 128,74€ w BTC kupiłem sobie karty zakupowe do Amazona na łączną kwotę 350€! Przydało się jak diabli do stworzenia zalążka inteligentnego domu (Philips HUE, Google HOME etc). Zarobiłem dzięki temu tak naprawdę 221,26€.
![]() Reasumując ostatni okres, do swojego worka dorzuciłem 461,82€ co przy poprzednim zarobku na poziomie 6361,60€ wynikowo kształtuje się w kwocie 6823,42€ czystego zarobku w miesiącu listopadzie. Pewnie znalazły by się jeszcze jakieś grosze które pozwoliłyby mi przekroczyć kwotę 7000€ jednak z lenistwa ich nie zarejestrowałem. Transakcje/Obroty Paxful cały czas przechodzi zmiany i ewoluuje. Nie wszystkie zmiany są niestety na plus. Jedną z ostatnich zmian jest usunięcie podsumowania sprzedaży w kwocie €. Mam tylko cichą nadzieję, że nie będą usuwać reszty narzędzi statystycznych uniemożliwiając szerszą analizę rozwoju mojego projektu. Na szczęście posiadam swoja tabelę w Excelu, dzięki której mam rozeznanie w sytuacji.
![]() Całkowity obrót na platformie Paxful od momentu rozpoczęcia mojej przygody z tym serwisem wynosi 124.535,01€, dodatkowo obrót na LocalBitcoins wynosi 14.925,10€ co łącznie daje kwotę 139.460,11€! Przekłada się to na sprzedane ~12,94₿ tylko na Paxful (LB nie doliczam, bo ich statystyki są tragiczne w obsłudze). Obrót na ten miesiąc w Paxful wynosi 25.583,18$ (21.102,92€) dodatkowo LocalBitcoins 2.333,57€ co w przeliczeniu na Euro klaruje się w postaci 23.436,49€ obrotu w listopadzie.
RE: Milion do 40-stki - krauze5 - 10-12-2020 22:20 Zaczął się ostatni miesiąc roku, przez co mam więcej zewnętrznych obowiązków uniemożliwiających mi efektywny trading. W wolnej chwili jednak staram się coś sprzedać. Ostatnio nie wydarzyło się nic, co wpłynęłoby negatywnie na stan mojego portfela, czy procesorów płatniczych. Z ważniejszych kwestii to dzisiaj przelałem część transzy na moją przyszłą inwestycję - poszło 25.000zł, dodatkowo w inną firmę zainwestowałem około 8000zł, zobaczymy czy sensownie. Na przełomie stycznia i lutego powinienem zyskać około 15.000€ z jednej z moich inwestycji. Mam nadzieje, że się uda, ponieważ będzie to całkiem solidny zastrzyk gotówki który umożliwi mi dalszy rozwój i ekspansje na nowe miejsca i rynki. OGŁOSZENIE: Forumowicze, którzy znają jakieś inne możliwe inwestycję proszeni są o kontakt na PW. Jeśli inwestycja ma sens i należy do tych dochodowych - zapiszę się z linku affilacyjnego wchodząc ze sporą ilością gotówki bądź dogadamy się w inny sposób (jestem elastyczny w kwestiach biznesowych). Ważne jest, żeby obie strony były zadowolone. Nie interesują mnie HYIPY! Paxful & LocalBitcoins Od początku miesiąca nie zrobiłem zbyt wielu transakcji ze względu na brak czasu, pierwszy deal zrobiłem dopiero 4 grudnia, jednak udało mi się zarobić co nieco bo aż 614,60€. Jestem zadowolony z wyniku, zwracając uwagę na to, że nie mam zbyt wiele czasu by zarobić parę groszy.
![]() Pierwsze dziesięć dni grudnia mogę podsumować dochodami na poziomie 614,60€ z handlu bitcoinem, dodatkowo inna inwestycja przyniosła mi 1000 USDT(~827€). Co łącznie daje kwotę 1441,60€ co jak na 1/3 miesiąca i brakiem czasu jest satysfakcjonującym wynikiem. Transakcje/Obroty Obecnie tylko Paxful daje rade w kwestii obrotu, pozwoliłem sobie natomiast uruchomić parę innych procesorów na LB, co mam nadzieję pozwoli trochę ruszyć z wolumenem
![]() ![]() Całkowity obrót na platformie Paxful od momentu rozpoczęcia mojej przygody z tym serwisem wynosi 129.069,03€, dodatkowo obrót na LocalBitcoins wynosi 14.925,10€ co łącznie daje kwotę 143.994.13€! Przekłada się to na sprzedane ~13,20₿ tylko na Paxful (LB nie doliczam, bo ich statystyki są tragiczne w obsłudze). Obrót na ten miesiąc w Paxful wynosi 5505,02$ (4534,02€) dodatkowo LocalBitcoins 0€ co w przeliczeniu na Euro klaruje się w postaci 4534,02€ obrotu w listopadzie.
|