![]() |
Milion w 365dni - Import z Chin - Sprzedaż na Allegro - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Zarabiam.com (/Forum-Zarabiam-com-166) +--- Dział: Dziennik Pracy (/Forum-Dziennik-Pracy-352) +--- Wątek: Milion w 365dni - Import z Chin - Sprzedaż na Allegro (/Temat-Milion-w-365dni-Import-z-Chin-Sprzedaz-na-Allegro-167831) |
RE: Milion w 365dni - Import z Chin - Sprzedaż na Allegro - wob - 01-06-2020 19:50 Witajcie, pierwszy miesiąc za mną, osiągnięty przychód to 20 804zł, szału nie ma ale w czerwcu pocisnę więcej. Zbiła mnie z tropu ta nowa prowizja od wysyłek, to jakaś lipa totalna, jak sobie poradziliście z tematem? https://youtu.be/QsfwElZ2UCk RE: Milion w 365dni - Import z Chin - Sprzedaż na Allegro - wob - 03-06-2020 20:01 Cześć! Aktualny przychód 21 483zł / 1 000 000zł Minęły już 33dni. Dzisiaj przygotowałem dla Was odcinek, pytacie mnie na każdym kroku jak szukam towarów, żeby zaimportować i sprzedać z zyskiem, to dzisiaj nagrałem i od razu narodził się pomysł na sklep internetowy i biznes, wszystko trwało 15 minut. Wbijcie, zobaczcie i zostawcie komentarz co o tym myślicie - https://youtu.be/dB-WZ4mgRHs RE: Milion w 365dni - Import z Chin - Sprzedaż na Allegro - denio - 27-06-2020 22:11 Sprzedajesz na kasie fiskalnej? Handlujesz towarami, które jej wymagają? Jeśli nie to trochę się wkopałeś ![]() RE: Milion w 365dni - Import z Chin - Sprzedaż na Allegro - TyperekS - 30-06-2020 17:29 Był podobny dziennik czy gdzieś na Facebooku i brakuje mi jednego. Towar zakupiony za: VAT: dochodowy: ZUS: Towar sprzedany za brutto netto Koszta: Zarobiłem na czysto xxx zł. RE: Milion w 365dni - Import z Chin - Sprzedaż na Allegro - arturito - 03-07-2020 19:23 Akurat to łatwo policzyć, kolega prowadzący dziennik przynajmniej nazywa rzeczy po imieniu, czyli "przychód" ![]() Jako, że z Chin kupując VATu odliczyć nie może, bo kupuje z VAT 0%, ale niestety musi ten VAT 23% doliczyć do sprzedaży w PL, po odjęciu VATu z podanego wyżej przychodu zostaje 17 465zł. Od tego koszt samego towaru, dochodowy pomniejszony o koszty wszelakie i na czysto zapewne nie zostało więcej jak z 5k. A nie zapominając o prowizjach allegro, do tego kosztach wysyłki to i na czysto pewnie pół z tego. Dlatego nie rozumiem sprzedaży z chin na allegro, dropshipping ma dużo lepszy sens. Płacisz tylko dochodówkę od swojej prowizji i zarabiasz jeszcze w dolarach. RE: Milion w 365dni - Import z Chin - Sprzedaż na Allegro - mireck - 06-07-2020 14:29 Skoro ma zysk to czemu nie? Potem można to optymalizować, szukać nowych rozwiązań itd. PS. @wob wszystkiego uczysz/łeś się ogarnicznie? Czy korzystałeś może z jakiś szkoleń kursów itp? RE: Milion w 365dni - Import z Chin - Sprzedaż na Allegro - wob - 22-07-2020 15:11 Cześć, zaniedbałem dziennik na forum. Przepraszam. Na YouTube, praktycznie odcinek wrzucam codziennie jednak było tyle pracy że skupiłem się tylko na kanale, mam nadzieję że kilku z Was śledzi. W odpowiedzi na pytania: Kasa fiskalna mega wszystko ułatwia, kupiłbym jeszcze raz, tym bardziej że praktycznie są za darmo. Nie kupowałem żadnych szkoleń, umiem szukać w internecie to co potrzebne, jednak kupię pewnie jakieś szkolenia do Amazona, bo czasu nie mam tam wszystkiego ogarniać. Aktualny przychód 61 776zł / 1 000 000zł Minęło już 80dni wyzwania. RE: Milion w 365dni - Import z Chin - Sprzedaż na Allegro - Aguirre - 23-07-2020 17:19 Może pisz też jaki masz zysk na czysto, bo przychód niewiele mówi. RE: Milion w 365dni - Import z Chin - Sprzedaż na Allegro - wob - 09-08-2020 15:18 Witajcie witajcie 97dni za mną i 81 009zł przychodu. Pomału to idzie, ale niedługo jesień, będzie więcej czasu to przycisnę. Po 97 dniach powinienem mieć już 300 000zł, ale i tak jestem zadowolony bo zaczynałem praktycznie od 0. Uruchomiłem dzisiaj kampanię Allegro Ads, budżet to 1000zł na 10 dni. Codziennie relacja, zobaczymy co z tego da ![]() https://youtu.be/R4v2gf3JMU8 RE: Milion w 365dni - Import z Chin - Sprzedaż na Allegro - itmaster - 09-08-2020 15:44 Wakacje to zawsze słabszy czas, jak we wrześniu wszyscy zjadą do domów, to na pewno zamówień będzie więcej ![]() Może nie ma założonej sumy, ale życzę powodzenia żeby cel się udał. Ciekawy poradnik, tylko mógłbyś pisać częściej. |