Milion w 365dni - Import z Chin - Sprzedaż na Allegro - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Zarabiam.com (/Forum-Zarabiam-com-166) +--- Dział: Dziennik Pracy (/Forum-Dziennik-Pracy-352) +--- Wątek: Milion w 365dni - Import z Chin - Sprzedaż na Allegro (/Temat-Milion-w-365dni-Import-z-Chin-Sprzedaz-na-Allegro-167831) |
RE: Milion w 365dni - Import z Chin - Sprzedaż na Allegro - wob - 01-06-2020 19:50 Witajcie, pierwszy miesiąc za mną, osiągnięty przychód to 20 804zł, szału nie ma ale w czerwcu pocisnę więcej. Zbiła mnie z tropu ta nowa prowizja od wysyłek, to jakaś lipa totalna, jak sobie poradziliście z tematem? https://youtu.be/QsfwElZ2UCk RE: Milion w 365dni - Import z Chin - Sprzedaż na Allegro - wob - 03-06-2020 20:01 Cześć! Aktualny przychód 21 483zł / 1 000 000zł Minęły już 33dni. Dzisiaj przygotowałem dla Was odcinek, pytacie mnie na każdym kroku jak szukam towarów, żeby zaimportować i sprzedać z zyskiem, to dzisiaj nagrałem i od razu narodził się pomysł na sklep internetowy i biznes, wszystko trwało 15 minut. Wbijcie, zobaczcie i zostawcie komentarz co o tym myślicie - https://youtu.be/dB-WZ4mgRHs RE: Milion w 365dni - Import z Chin - Sprzedaż na Allegro - denio - 27-06-2020 22:11 Sprzedajesz na kasie fiskalnej? Handlujesz towarami, które jej wymagają? Jeśli nie to trochę się wkopałeś RE: Milion w 365dni - Import z Chin - Sprzedaż na Allegro - TyperekS - 30-06-2020 17:29 Był podobny dziennik czy gdzieś na Facebooku i brakuje mi jednego. Towar zakupiony za: VAT: dochodowy: ZUS: Towar sprzedany za brutto netto Koszta: Zarobiłem na czysto xxx zł. RE: Milion w 365dni - Import z Chin - Sprzedaż na Allegro - arturito - 03-07-2020 19:23 Akurat to łatwo policzyć, kolega prowadzący dziennik przynajmniej nazywa rzeczy po imieniu, czyli "przychód" Jako, że z Chin kupując VATu odliczyć nie może, bo kupuje z VAT 0%, ale niestety musi ten VAT 23% doliczyć do sprzedaży w PL, po odjęciu VATu z podanego wyżej przychodu zostaje 17 465zł. Od tego koszt samego towaru, dochodowy pomniejszony o koszty wszelakie i na czysto zapewne nie zostało więcej jak z 5k. A nie zapominając o prowizjach allegro, do tego kosztach wysyłki to i na czysto pewnie pół z tego. Dlatego nie rozumiem sprzedaży z chin na allegro, dropshipping ma dużo lepszy sens. Płacisz tylko dochodówkę od swojej prowizji i zarabiasz jeszcze w dolarach. RE: Milion w 365dni - Import z Chin - Sprzedaż na Allegro - mireck - 06-07-2020 14:29 Skoro ma zysk to czemu nie? Potem można to optymalizować, szukać nowych rozwiązań itd. PS. @wob wszystkiego uczysz/łeś się ogarnicznie? Czy korzystałeś może z jakiś szkoleń kursów itp? RE: Milion w 365dni - Import z Chin - Sprzedaż na Allegro - wob - 22-07-2020 15:11 Cześć, zaniedbałem dziennik na forum. Przepraszam. Na YouTube, praktycznie odcinek wrzucam codziennie jednak było tyle pracy że skupiłem się tylko na kanale, mam nadzieję że kilku z Was śledzi. W odpowiedzi na pytania: Kasa fiskalna mega wszystko ułatwia, kupiłbym jeszcze raz, tym bardziej że praktycznie są za darmo. Nie kupowałem żadnych szkoleń, umiem szukać w internecie to co potrzebne, jednak kupię pewnie jakieś szkolenia do Amazona, bo czasu nie mam tam wszystkiego ogarniać. Aktualny przychód 61 776zł / 1 000 000zł Minęło już 80dni wyzwania. RE: Milion w 365dni - Import z Chin - Sprzedaż na Allegro - Aguirre - 23-07-2020 17:19 Może pisz też jaki masz zysk na czysto, bo przychód niewiele mówi. RE: Milion w 365dni - Import z Chin - Sprzedaż na Allegro - wob - 09-08-2020 15:18 Witajcie witajcie 97dni za mną i 81 009zł przychodu. Pomału to idzie, ale niedługo jesień, będzie więcej czasu to przycisnę. Po 97 dniach powinienem mieć już 300 000zł, ale i tak jestem zadowolony bo zaczynałem praktycznie od 0. Uruchomiłem dzisiaj kampanię Allegro Ads, budżet to 1000zł na 10 dni. Codziennie relacja, zobaczymy co z tego da https://youtu.be/R4v2gf3JMU8 RE: Milion w 365dni - Import z Chin - Sprzedaż na Allegro - itmaster - 09-08-2020 15:44 Wakacje to zawsze słabszy czas, jak we wrześniu wszyscy zjadą do domów, to na pewno zamówień będzie więcej Może nie ma założonej sumy, ale życzę powodzenia żeby cel się udał. Ciekawy poradnik, tylko mógłbyś pisać częściej. |