![]() |
Metale szlachetne - oszczędzanie poprzez inwestowanie:) - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Zarabiam.com (/Forum-Zarabiam-com-166) +--- Dział: Dziennik Pracy (/Forum-Dziennik-Pracy-352) +--- Wątek: Metale szlachetne - oszczędzanie poprzez inwestowanie:) (/Temat-Metale-szlachetne-oszczedzanie-poprzez-inwestowanie-166739) |
RE: Metale szlachetne - oszczędzanie poprzez inwestowanie:) - comanche - 28-03-2020 12:28 Cytat:pytanie troche koło tematu inwestycji ale związane z twoim kanałem, czym nagrywasz? doskonała jakość i płynność. Pytasz o film w poście powyżej? Był on nagrywany sony a6300 Film był nagrany przy współpracy z https://blustudio.pl Ja posiadam Canona EOS 200D i poprzednie filmy nim nagrywałem ![]() RE: Metale szlachetne - oszczędzanie poprzez inwestowanie:) - dzemba - 28-03-2020 16:24 Własnie celuje w coś z serii sony A6000, posiadam teraz z serii niżej (i starszej) czyli nex5n, i w FHD jest naprawdę ok, a 6300 jak dobrze kojarzę powinien bez problemu poradzić sobie w 4k ![]() Ps. tylko trochę cena mnie odstrasza, szczególnie obiektywów ![]() RE: Metale szlachetne - oszczędzanie poprzez inwestowanie:) - Brzeziu - 29-03-2020 12:35 Warto przejrzeć ofertę od sigmy i samyanga. Mają sporo obiektywów z mocowaniem sony e. np. sigma 16mm 1.4 - takie światło, w takiej cenie ![]() RE: Metale szlachetne - oszczędzanie poprzez inwestowanie:) - comanche - 03-04-2020 10:06 Ostatnia paczka ze srebrem, zamówiona przed krachem cenowym na rynku metali do mnie dotarła. W chwili obecnej skupiam się na kumulacji kapitału i oczekiwaniu na nieco lepsze czasy. Dopisujemy 4 oz do całości ![]() Krypto tak jak w rozpisce, zamrożone w Lisku mam wszystko i czekam na ruch w górę. Co będzie to czas pokaże. Jeśli chodzi o Plus 500, to ropa pozwoliła mi wyjść na plus. Aktualnie mam otwarte dwie pozycje - jedna z nich to może być gruba sprawa (mam taką nadzieję). Chodzi konkretnie o akcje Luckin Coffee. 02-04-2020 zanotowali spadek o 75%, więc postanowiłem zakupić 20 akcji z uwagi na bardzo niską cenę. Zobaczymy jak z tym wyjdzie. Jeśli chodzi o ropę, to założyłem sobie pewien pułap cenowy, przy którym ponownie ją zakupię. Jeśli chodzi o YouTube, to konsekwentnie idę do przodu. Bardzo fajnie został odebrany odcinek z nową lepszą jakością. Kolejny się robi i mam nadzieję że niebawem zostanie opublikowany. Gdy tylko go wrzucę, pochwalę się w tym wątku ![]() Poniżej tradycyjnie już, zamieszczam garść statystyk. Kanał YouTube: Ilość filmów: 11 Ilość subskrypcji: 112 Wyświetlenia łącznie: 4350 Czas oglądania kanału (godziny): 176,5 Giełda Bit Bay: Ilość zainwestowanych pieniędzy: 100 zł Saldo w chwili pisania posta: 34,5 Liska Zysk/strata w chwili pisania posta: + 40 zł Giełda Plus 500: Ilość zainwestowanych pieniędzy: 2600 zł Zysk/strata netto w momencie pisania posta: + 298 zł Inwestycja gotówki: Ilość srebra: 24 oz Ilość złota: 1 gram Łącznie zainwestowane: 2254,65 zł RE: Metale szlachetne - oszczędzanie poprzez inwestowanie:) - comanche - 05-04-2020 14:11 Podpinam do wątku najnowszy film ![]() RE: Metale szlachetne - oszczędzanie poprzez inwestowanie:) - dzemba - 05-04-2020 15:31 Co do kanału, może nie jestem specjalistą ale. Wypracuj jeden styl miniaturek dla kanału / danej serii, wyrobisz sobie markę i rozpoznawalność na pierwszy rzut oka. Dobra miniaturka potrafi zdziałać cuda, u mnie po poprawie miniaturek na kanale klikalność na filmie potrafiła wzrosnąć z 5-6% nawet do 10-12% przy tylko tej pojedynczej zmianie. Dopieść / rozszerz opisy filmów, więcej fraz kluczowych w opisie = więcej wyszukań, masz 5000 znaków, wykorzystaj to (oczywiście bez przesady) To samo ze słowami kluczowymi / tagami, używasz może 30% z dostępnego miejsca. Dopracuj stronę główną kanału, dodaj baner kanału, zwiększ ilość sekcji na stronie głównej, dodaj film zachęcający dla ludzi bez subskrypcji. Dodaj dane do kontaktu i informacje w zakładce "informacje" może znajdzie się ktoś chętny do współpracy widząc potencjał kanału ![]() Może zastanów się z podziałem treści na serie, ludzie to lubią, na razie podział widzę jest baaardzo luźny. Możesz jeszcze tailować do filmów bardziej popularnych kanałów o podobnej tematyce, by się pojawiać u nich w proponowanych. Albo w razie ogromnej nudy, dodać wszystkie informacje do filmu po angielsku + napisy (po polsku też, wtedy algorytm lepiej zindeksuje twój film). To taki mój audyt osoby która się nie zna, na szybko ![]() ![]() PS. Ale przy twojej tematyce możesz mieć zabójczy CPM, więc życzę powodzenia i jak najszybszego wbicia 4000h watch time i 1000 subów, by mieć więcej $$$ na inwestycje. PSS. Ten klimat bogatego człowieka, luksusu i surowości bardzo pasuje, jeszcze załatw sobie do otwierania tych paczek jakiś kozacko wyglądający nóż do listów i zakładaj koszule + kamizelkę do nagrywania (bo koszulka tak średnio pasuje jak mówisz o inwestycji w metale szlachetne). PSSS. Pomysł z tym pieńkiem i drinkiem muszę pochwalić, strzał w 10 (Wybacz za tyle post scriptum, ale cały czas zauważam coś nowego) Jak by to powiedział mój ulubiony youtuber "Widać naracowanko", ale jeszcze możesz sporo poprawić, łap suba ![]() RE: Metale szlachetne - oszczędzanie poprzez inwestowanie:) - comanche - 05-04-2020 17:53 Takie opinie są najlepsze! Kilka podpunktów o których piszesz, jest wdrażanych w życie właśnie. Co do pozostałych - na pewno skorzystam z porad. W razie uwag piszcie śmiało, chcę wyrobić sobie konkretną markę, tak jak pisze przedmówca powyżej. Wiem że dużo pracy przede mną, a każda konstruktywna uwaga pomaga wyeliminować błędy. Jeszcze raz dzięki! RE: Metale szlachetne - oszczędzanie poprzez inwestowanie:) - comanche - 13-04-2020 12:42 Nadszedł czas na podsumowanie minionego tygodnia - nie przedłużając, lecimy z tematem. Poniżej krótki opis moich poczynań, a pod najnowszym filmem którym znowu się pochwalę, garść statystyk ![]() Srebro i złoto fizyczne bez zmian - obecnie nie opłaca się robić jakichkolwiek zakupów, więc w dalszym ciągu kumuluję gotówkę na nowe inwestycje. Tak nawiasem mówiąc, to trzy duże mennice wznowiły pracę, więc liczę niebawem na powrót do normalności. Jeśli chodzi o giełdy, to spadki, spadki i jeszcze raz spadki. Ilość LSK na BitBay bez zmian. Gdy spadki staną się okazją, być może coś doinwestuje ![]() Co do Plus 500 to zaryzykowałem. Akcje Pan American Silver tak jak przypuszczałem podążyły za kursem srebra, przez co zamknąłem pozycję z zyskiem. Z uwagi na zbliżające się spotkanie państw OPEC z OPEC+, postanowiłem wszystko wpakować w ropę. Liczyłem że dojdzie do porozumienia, w związku ze zmniejszeniem produkcji dziennej baryłek przez wszystkich. Niestety nie do końca to pykło, co zaowocowało spadkiem na ropie. W chwili obecnej mam 30 baryłek ropy i czekam aż cena odbije. To kwestia czasu, tak że mam okazję do poćwiczenia swojej cierpliwości ![]() Najwięcej zmian tyczy się YouTube itp. Kanał został nieco uporządkowany, mam nadzieję że będzie wyglądał profesjonalniej, a dzięki temu generował większy ruch. Założyłem również Insta i połączyłem go z FB. Muszę przycisnąć temat w mediami społecznościowymi bo to kompletnie leżało u mnie. Powstał plan na strukturę kanału, tak że sporo nowości czeka na wszystkich. Mam nadzieję, że przypadną większości do gustu ![]() ![]() Wszystko to dzięki użytkownikowi Cytat:dzembaktóry to strzelił mi szybki i darmowy audyt z przydatnymi radami, o których możecie przeczytać w tym temacie nieco wyżej. Wziąłem sobie tą wiadomość bardzo do serca i zacząłem wdrażać pomału jego rady ![]() Kanał YouTube: Ilość filmów: 14 Ilość subskrypcji: 146 Wyświetlenia łącznie: 5956 Czas oglądania kanału (godziny): 240,3 Giełda Bit Bay: Ilość zainwestowanych pieniędzy: 100 zł Saldo w chwili pisania posta: 34,5 Liska Zysk/strata w chwili pisania posta: + 40 zł Giełda Plus 500: Ilość zainwestowanych pieniędzy: 2600 zł Zysk/strata netto w momencie pisania posta: + 150 zł Inwestycja gotówki: Ilość srebra: 24 oz Ilość złota: 1 gram Łącznie zainwestowane: 2254,65 zł RE: Metale szlachetne - oszczędzanie poprzez inwestowanie:) - comanche - 19-04-2020 13:37 Jak co tydzień lecimy z krótkim podsumowaniem. No to po kolei ![]() YouTube - w planach jedna nowa seria, kanał jest coraz bardziej uporządkowany - tak mi się przynajmniej wydaje hehe;D Sukcesywnie przybywa subskrybentów i widzów, jednak wiem już co wpływa na szybszy ich przyrost. Niestety blokuje mnie obecna sytuacja na rynku srebra i złota, żeby wykorzystać ten atut ![]() ![]() Krypto - okres stagnacji trwa nadal, myślę że niebawem coś doinwestuje. Chyba będę nadal trzymać się LISKA, po cichu liczę, że znowu wystrzeli on o złotówkę, może dwa w górę. Jeśli ktoś inwestuje w coś innego na krypto, chętnie wysłucham uwag itd ![]() Plus 500 - porozumienie OPEC z OPEC+ to istna KUPA! Wszedłem all in w ropę, a tu dupa ![]() ![]() Kanał YouTube: Ilość filmów: 16 Ilość subskrypcji: 158 Wyświetlenia łącznie: 6647 Czas oglądania kanału (godziny): 268,3 Giełda Bit Bay: Ilość zainwestowanych pieniędzy: 100 zł Saldo w chwili pisania posta: 34,5 Liska Zysk/strata w chwili pisania posta: + 51 zł Giełda Plus 500: Ilość zainwestowanych pieniędzy: 2600 zł Zysk/strata netto w momencie pisania posta: - 400 Inwestycja gotówki: Ilość srebra: 24 oz Ilość złota: 1 gram Łącznie zainwestowane: 2254,65 zł RE: Metale szlachetne - oszczędzanie poprzez inwestowanie:) - dzemba - 19-04-2020 14:08 Nie chcę cie martwić, ale co do giełdy, depozyt praktycznie wyczyściłem dwa razy zanim na trzecim coś ugrałem ![]() Nie jestem żadnym autorytetem, ale bez doświadczenia, wiedzy, strategi i planu, pieniądze na giełdzie możesz traktować jako stracone. Sam się o tym przekonałem. Jak sam sobie udowodnię, że się czegoś nauczyłem to stworzę poradnik i udostępnię Ci jako pierwszemu do przetestowania ![]() -------------------------------------------------- Co do grup to bardzo dobra strategia, do jednego kanału mam tematyczną stronę i grupę na FB. ![]() Jak łatwo można zauważyć, prawie 1/4 ruchu pochodzi własnie z tej strony i FB (2000+ dokładniej), tylko w moim przypadku serwis i FB są baaaaardzo zaniedbane mimo to generują aż tyle ruchu. PS. A tailowanie, które Ci ostatnio polecałem, samo generuje mi około 10% miesięcznego ruchu, więc tez serdecznie polecam ![]() |