![]() |
Od zera do 10 000 zł/mc - Dziennik pracy - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Zarabiam.com (/Forum-Zarabiam-com-166) +--- Dział: Dziennik Pracy (/Forum-Dziennik-Pracy-352) +--- Wątek: Od zera do 10 000 zł/mc - Dziennik pracy (/Temat-Od-zera-do-10-000-zl-mc-Dziennik-pracy-148565) |
RE: Od zera do 10 000 zł/mc - Dziennik pracy - radmatuszewski - 11-07-2017 19:50 (11-07-2017 19:47)KAYO napisał(a): Lubię take dzienniki, bardzo ambitne plany - kto nie chciał by tyle zarabiać ^^? Pewnie ci co zarabiają więcej ![]() RE: Od zera do 10 000 zł/mc - Dziennik pracy - grayman - 11-07-2017 22:45 (11-07-2017 19:47)KAYO napisał(a): Lubię take dzienniki, bardzo ambitne plany - kto nie chciał by tyle zarabiać ^^?A ty to jakiś czarny charakter chyba jesteś ;P Ledwo się zarejestrowałeś a tu ban. Mimo wszystko dzięki i wzajemnie. Powodzenia! (11-07-2017 19:50)radmatuszewski napisał(a): Pewnie ci co zarabiają więcej ![]() Dzień 11 Dziś gratulacje, kawy, ciastka, wóda się lała itd. Zawału nie było xD Wracając do pieniążków, to zassałem brakujących kilka fotek na bloga, opublikowałem 20 wpisów i zaplanowałem kolejne 84, 2/3 dziennie. Dodatkowo utworzyłem dziś jeden LP, podpiąłem pod zakupioną domenę, dodałem do gsubmita, zacząłem linkowanie. Planuje przez kilka kolejnych dni linkować na razie ręcznie wg tego co mi Noozer podpowiada profile/web2.0, może jakiś PBN. Jak już ogarnę/nauczę się co i jak się robi, zainwestuje w jakiś automat. Plan na jutro * Wykonać Dodatkowe 2-3 LP, * Ogarnąć jakiś dobry/tani indekser, * Wykonać po 10 BL na każde LP. RE: Od zera do 10 000 zł/mc - Dziennik pracy - grayman - 12-07-2017 21:33 Dzień 12 Ogarnąłem 2 szablony LP i 2 LP dopiąłem do wpisów na blogu. Poczytałem tez troszkę o kopaniu kryptowalut i to chyba na razie nie dla mnie (sporo wiedzy do nauki + spore inwestycje, no może jakbym miał prąd za freeko to byłoby git). Jutro postaram się dodać LP do pozostałych wpisów na blogu, tych zaplanowanych również +dalsze linkowanie, ok 102 szt. Rozejrzeć się za czymś do pozycjonowania, ceny + opinia Zadanie z dzisiaj - indexer RE: Od zera do 10 000 zł/mc - Dziennik pracy - grayman - 13-07-2017 21:25 Dzień 13 102 LP okazało się dużo za dużo jak na mój skromy czas jaki poświęcam temu przedsięwzięciu. Ale cisnę do przodu, polukałem ceny softu do seo i wyszło mi tak: rankerx - 39$ proxy - 20$ captcha - ok 10$ VPS - 100-150zł chyba taką konfigurację sobie zafunduje na naukę. Plan dzień 14-16 Podsumowując, do poniedziałku mam zamiar uzupełnić brakujące LP, kontynuować linkowanie ręczne, dokończyć czytaną książkę o seo. Poczytać o zakładaniu kampani w rankerx i ogólnie o jego działaniu + tutoriale. 2 tygodnie za mną, wszystko powoli się układa, nabieram coraz to więcej, nowej wiedzy. Od poniedziałku chciałbym zacząć automatyczne linkowanie. Generalnie plan jest taki, żeby zaplanować wszystko na miesiąc do przodu ( same posty już są zaplanowane, teraz dorobić brakujące LP i tez zaplanować na subdomenach ) i ruszać z nowym pomysłem, a ten przez miesiąc obserwować i liczyć pierwsze $$$. RE: Od zera do 10 000 zł/mc - Dziennik pracy - grayman - 18-07-2017 05:30 Standardowo na weekendzie ciężko się pracuje + imprezy. Wiele z wykonanego nie wykonałem. Dzień 17 już lepiej, zakupiłem programy wypisane w dniu 13, dorobiłem 2 LP do postów bloga. Dziś w Dniu 18, spróbuje skonfigurować i puścić pierwszą kampanie w rankerx. RE: Od zera do 10 000 zł/mc - Dziennik pracy - grayman - 19-07-2017 06:19 Dzień 18 Zmieniłem dziś plan biegowy i częstotliwość, postanowiłem biegać 5-5,5km codziennie. W tym tygodniu odpalam nie tyle bieganie co marszobieg, 4/1 - (4 min biegu i 1 min szybkiego marszu). W pozostałych sprawach, udało mi się zakupic dziś rankerX. Wczoraj zbyt szybko się pośpieszyłem i napisałem, że go już mam. Problemem był brak podpiętej karty debetowej/kredytowej do PayPala i płatność bez podpiętej karty nie chciała przejść. Za ch*ja nie mogłem tego obejść. W swej mądrości kilka lat temu usunąłem swoje karty. Bo w sumie nie były mi do niczego potrzebne, aż do teraz. 2 godzinki się z tym męczyłem, aż w końcu znalazłem nieaktywowaną kartę z nowego konta na które od 2 miesięcy wpłacam 10% swoich wszystkich przychodów - konto poduszka finansowa. Aktywowałem w Banku, podpiąłem do PP i voila. Tak patrze na to wszystko co zrobiłem do tej pory i myślę, że te 2-3 godzinki dziennie jakie poświęcam to troszkę mało. Poczekam do pierwszej leadów i może to zmienię. RE: Od zera do 10 000 zł/mc - Dziennik pracy - grayman - 19-07-2017 16:33 Dzień 19 Z dzisiejszego dnia jestem mega zadowolony. Udało mi się wygospodarować troszeczkę czasu na ogarnięcie pierwszej kampani w rankerX. Tyle opcji, że szok. Ogarnięcie tego systemu zajmie mi na pewno troszkę czasu, a wykorzystanie jego potencjału to może za pół roku - rok. Cały program podoba mi się, mam nadzieję że jest równie efektywny jak się prezentuje. Dodałem również kilka LP i podlinkowałem do bloga. Na dzień dzisiejszy mam 1 blog, 36 opublikowanych wpisów, 68 zaplanowanych, 34 LP podpięte na sub-domenach. Odpalona jedna kampania. 0 zaindeksowanych wpisów, poza contact us, about us i kilku tagów. WTF ![]() Update Brak indeksacji nie dawał mi spokoju, więc zaktualizowałem jeszcze sitemapa w google search console, dodałem kilka wpisów do submit url zakupiłem indexera w elitelinkindexer.com i dodałem wszystkie wpisy do niego. Poszedłem spać. RE: Od zera do 10 000 zł/mc - Dziennik pracy - grayman - 21-07-2017 12:12 Dzien 20 Nie spodziewałem się tak szybkiej indeksacji. Rano wstałem a tu wszystkie wpisy zaindexowane w googlu. ![]() Pusciłem 5 kampani w rankerX na 5 dni. 1 kampania = 1 wpis, nie wiem czy dobrze robie, bo wpisy sa na jednej domenie i jak odpale na dniach 30 kampani na pozostałe wpisy czy mi to nie zaszkodzi. Ale mimo wszystko spróbuje. Wczoraj w końcu udało mi się zarejestrować na namecheap z zakupionego VPS'a, wcześniej odrzucali moje rejestracje chyba przez ip (mam neta mobilnego w njumobile). Zmiany Ip nie pomagały. Zastanawiałem się dzisiaj nad przejściem na same ministrony - jednoniszowki, pomysł wydaje mi się wart uwagi. Muszę się temu przyjrzeć troszkę bliżej. Plan na 21 dzień
RE: Od zera do 10 000 zł/mc - Dziennik pracy - loloisback - 21-07-2017 12:27 Powodzenia życzę ![]() RE: Od zera do 10 000 zł/mc - Dziennik pracy - grayman - 22-07-2017 15:34 (21-07-2017 12:27)loloisback napisał(a): Powodzenia życzęDziękować. Dzień 21, 22 Imprezy i leczenie kaca. Za wiele nie zrobiłem i dziś już nie zrobię. Co by nie było w weekendy ciężko mi się zabrać do czegokolwiek. Są tez pierwsze sery co mnie bardzo cieszy, na razie ponad 50 miejsce i ruchu na stronie nie dają. Ale już niedługo to się zmieni ![]() Kupiłem sobie Albion Online i w wolnych chwilach planuje popykać. Plan na dziś i jutro - nie spić się za bardzo, żeby nie trzeba było się leczyć |