Oszukany przez Dan!el - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Off-Topic (/Forum-Off-Topic-9) +--- Dział: Oszustwa / Scam (/Forum-Oszustwa-Scam-140) +--- Wątek: Oszukany przez Dan!el (/Temat-Oszukany-przez-Dan-el-133575) |
RE: Oszukany przez Dan!el - Captain - 03-07-2016 14:04 Ciekawe, że oszust na pp miał na imię na tym PayPalu Daniel. Czyżby tak solidnie przygotował się do oszustwa? No nie wiem... I ponoć prowadziłeś dziennik pracy z adfly i shorte, a tam o ile się nie mylę wypłacają chyba tylko na PayPal? A twierdzisz, ze nie masz i nie miałeś PayPala... RE: Oszukany przez Dan!el - Bewin - 03-07-2016 14:07 Prowadziłem ale nigdy kasy nie wypłacałem bo zacząłem tam i zaraz skończyłem. Możliwe ze w mojej skrzynce znalazł dane jak szykiryki wysyłałem. Lechoo ja nie wiem co to s ogóle co wstawiłeś. Ludzie to nie byłem ja. Niech policja szuka po IP i go znajda i odpowie za wszystko. RE: Oszukany przez Dan!el - radek0389 - 03-07-2016 14:48 Na początek, to niech moderator/admin sprawdzi IP z jakim było logowanie na forum, można wywnioskować czy są jakieś anomalia, proxy itp. Potem kolejne kroki można podjąć. RE: Oszukany przez Dan!el - Bewin - 03-07-2016 14:49 Jutro zgłaszam sprawę na policję. Wujek jest policjantem to jutro postaram sie dowiedzieć co mogę zrobić i postaram sie wam przekazać informacje na forum. Proszę o cierpliwość. RE: Oszukany przez Dan!el - MaLiN - 03-07-2016 14:57 (03-07-2016 14:48)radek0389 napisał(a): Na początek, to niech moderator/admin sprawdzi IP z jakim było logowanie na forum, można wywnioskować czy są jakieś anomalia, proxy itp. Potem kolejne kroki można podjąć. Ja niestety nie mam możliwości sprawdzenia IP z ostatniego logowania, jednak już info poszło do ekipy w tej sprawie. RE: Oszukany przez Dan!el - Bewin - 03-07-2016 15:03 Bardzo dziękuje i czekam na informacje. Sprawę juz zrelacjonowałem wujowi, jak mi odpisze co mogę z tym zrobić i jak uwalić tego gnoja to dam wam tu znać. RE: Oszukany przez Dan!el - Bewin - 05-07-2016 16:07 I co z logami? U mnie wujas na razie milczy RE: Oszukany przez Dan!el - piotrekprorok - 05-07-2016 16:43 @[Bewin] to po Twojej stronie stoi wyjaśnienie sytuacji i ewentualny zwrot kradzionych pieniędzy. Jak to napisał @[Hybrid1990], na forum panuje zasada że w takich sytuacjach winna jest osoba która nie upilnowała swojego konta i to ona musi oddać skradzione $. Przecież to nie wina osób oszukanych, że nie dopilnowałeś swojego konta, prawda? Każdy może kraść pieniądze a potem tłumaczyć się, że to był włam na konto. RE: Oszukany przez Dan!el - Bewin - 05-07-2016 16:45 Ale ja nie będę oddawał pieniędzy których nie wziąłem. Wszystkie zabezpieczenia da sie złamać to jeśli zabezpieczyłbym sie na wszelkie możliwe sposoby a i tak by do mnie sie włamano to tez byłaby wina moich zabezpoeczen? Nie oddam pieniędzy bo ich nie ukradłem i nie jestem złodziejem. Pisze do administracji o te logi zeby zobaczyć jak to wyglada. RE: Oszukany przez Dan!el - Hybrid1990 - 05-07-2016 17:23 Bewin / Dan!el ale nie masz jak udowodnić że to nie ty logi od administracji w niczym nie pomogą, bo w czym by miały niby pomóc ? przecież sam mogłeś się zalogować poprzez inne IP, skąd administracja ma wiedzieć czy należy one do oszusta ? jedyne co możesz zrobić to zagadać do poszkodowanych i zgłosić sprawę razem na policję osk4rr został oszukany na 49 $ (około 195 zł) lechoo na 25 € (około 111 zł) Captain na 200 zł w sumie 506 zł do tego dochodzi włam na konto i podszywanie się znajdą oszusta to będziesz czysty http://screenshot.sh/m7PhVePtWn6Gh Lajf is brutal |