Witaj gościu! Zaloguj się lub Zarejestruj aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności jakie oferuje to forum! Rozpocznij zarabianie przez internet, poznaj korzysci pracy w domu! Rejestracja i korzystanie z forum jest całkowicie darmowe!
Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet
Uwaga na oszusta GetGifts - Wersja do druku

+- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com)
+-- Dział: Off-Topic (/Forum-Off-Topic-9)
+--- Dział: Kosz/Spam/Archiwum (/Forum-Kosz-Spam-Archiwum-11)
+--- Wątek: Uwaga na oszusta GetGifts (/Temat-Uwaga-na-oszusta-GetGifts-118702)

Strony: 1 2 3 4 5

RE: Uwaga na oszusta GetGifts - kariolmax - 02-08-2015 14:25

@[Szrejter] co dalej? wyjaśniło się?

RE: Uwaga na oszusta GetGifts - AnnaKa - 03-08-2015 18:50

Jak masz jego dane i adres zamieszkania najpierw bym wybrał się z kimś kompetentnym w odwiedziny do domu i rozmowa (szczera) z ojcem tego chłopczyka bo jak go inaczej nazwać. Zapewne ojciec nie do końca o ile w ogóle jest świadomy tego co zrobił jego synek.

RE: Uwaga na oszusta GetGifts - Mauorycy - 03-08-2015 18:51

(31-07-2015 11:45)kariolmax napisał(a):  @[getgifts] Ja Ci i tak życzę powodzenia sprzedając na allegro bez DG i mając 12 lat, przecież wystarczy jeden donos żebyś Ty wraz z rodziną miał niemiłe chwile w US i sporą karę przewyższającą Twoje kieszonkowe do lat 18-stu albo dłużej... jeszcze taka sprawa jak teraz. Żenada.

Śmieszy mnie czasem, jak ktoś pisze coś o czym sam nie ma pojęcia..Tak to jest jak się zaczerpnie kilku informacji na forum, sklei do kupy i wyciągnie własne wnioski Smile
W Polsce jest "tragedia" ale jeszcze nie taka, jaką opisałeś powyżej Smile
Jakby tak US ścigał każdego 12 latka, na podstawie jednego donosu...o handel bez DG na Allegro i od razu wklejał jakieś mega duże kary to...chyba nie muszę komentować..Big Grin

RE: Uwaga na oszusta GetGifts - kariolmax - 03-08-2015 21:07

@[Mauorycy] Miałeś taką sytuację? Bo ja niestety wiem jak to działa od kuchni (członek rodziny w US) tak więc czekam na Twoją wypowiedź..

a co do GG to już śmieszek z niego z powrotem i chce kolejne biznesy na sb robić, proponuję dać mu stosowny opis...

RE: Uwaga na oszusta GetGifts - Mauorycy - 03-08-2015 23:13

(03-08-2015 21:07)kariolmax napisał(a):  @[Mauorycy] Miałeś taką sytuację? Bo ja niestety wiem jak to działa od kuchni (członek rodziny w US) tak więc czekam na Twoją wypowiedź..

Ja miałem sytuację nieco inną..mianowicie sporo znajomych, którzy zarabiali miesięcznie po 3-4k sprzedając elektronikę(konkurencja bardzo duża) na Allegro i to niekiedy dobre 2 lata...Z czystej nieświadomości nie założyli firmy...o płaceniu podatków nie wspomnę...Aktualnie mija prawie 5 lat od tamtych sytuacji i żadnych kar, 0 kontaktu od strony US...Czysty fart? Pewnie tak, aczkolwiek i tak raczej nie ma tak tragicznie, jak Ty to opisałeś(wierzę) Smile

RE: Uwaga na oszusta GetGifts - full2000 - 03-08-2015 23:42

Zobaczcie on sie tutaj podpisal http://zarabiam.com/galeria/displayimage.php?album=topn&cat=0&pid=7412#top_display_media
H. Tyniec - przypadek? Nie sądzęSmile
Jakość pisma do wieku pasuje...

RE: Uwaga na oszusta GetGifts - kariolmax - 03-08-2015 23:44

@up no to mamy multikonto, najs

Uwaga na oszusta GetGifts - DzejkobPL - 03-08-2015 23:48

Żegnamy GetGifts'a z forum. Jerk

Tak ogolnie rzecz biorąc, Hybrid wykrył go już wcześniej. Smile http://zarabiam.com/Temat-Uwaga-na-oszusta-GetGifts-118702?pid=1297001#pid1297001

• Wysłane z telefonu. •

RE: Uwaga na oszusta GetGifts - Mercz - 04-08-2015 00:07

Ach to ten od dniówek 500 PLN co mentoruje go babcia? Rolleyes

No nieźle, brawo Hybrid Lol

RE: Uwaga na oszusta GetGifts - Alerin - 06-08-2015 14:31

Tak to jest jak się robi interesy z 12 latkiem... Nie polecam takich biznesów...