Opcje binarne - początek - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Off-Topic (/Forum-Off-Topic-9) +--- Dział: Kosz/Spam/Archiwum (/Forum-Kosz-Spam-Archiwum-11) +--- Wątek: Opcje binarne - początek (/Temat-Opcje-binarne-poczatek-114682) |
RE: Opcje binarne - początek - Critical - 03-06-2015 11:38 Witam. Strategia RSI Premium jak dla mnie jest na chwilę obecną dość skuteczna i będę się jej trzymać od teraz. Dzisiejszy dzień przyniósł zysk. Chociaż mógłbym grać dalej, lecz nie chcę być pazerny. Ważne, że jestem na plus. Grane przy opcji wygaśnięcia 5 minut Stan konta demo: 176.19 zł Zagrane opcje: 9 Wygrane: 6 Sprzedane: 1 Przegrane: 2 Zysk: 35,08 zł Nie gram już dzisiaj ze względu na niezbyt korzystne wydarzenia z kalendarza ekonomicznego waluty USD. Mam nadzieję, że strategia będzie nadal się sprawdzać tak jak dzisiaj. RE: Opcje binarne - początek - Critical - 04-06-2015 19:00 Witam wszystkich ponownie. Dzisiejszy dzień był niezbyt zadowalający, z rana popatrzyłem na wykresy większości walut i wszędzie trendy wzrostowe lub spadkowe (świece M5 wszystkie góra/dół), więc odstąpiłem od gry. Przed chwilą obstawiałem jedną parę walut AUD/JPY, no i klapa, zdarza się. Po 10 minutach na parze walut AUD/USD zauważyłem świetny moment do wejścia 5 minut na CALL, tak jak poniżej (zaznaczone czerwoną pionową linią): Wszystko było w porządku i ładnie się wybiło ponad 20 pipsów, aż w pewnym momencie przed niecałą minutą pozostałą do wygaśnięcia świecy, nagle zauważyłem drastyczny spadek: Ogólnie dzisiaj było mało korzystnych wejść, więc nie ryzykowałem dalej i nie próbuje się odegrać. Zdarzają się czasem dni stratne, jutro będzie lepiej. Godzinami wieczornymi już raczej grać nie będę. Stan konta demo: 146.19 zł Zagrane opcje: 2 Przegrane: 2 Strata: -30 zł RE: Opcje binarne - początek - Critical - 05-06-2015 09:26 Witam. Najlepszy moment na grę przy tej strategii to rano, bez dwóch zdań. Więcej dziś nie gram, nie mam czasu i niezbyt ciekawie dziś wygląda po południu kalendarz ekonomiczny. Dodatkowo słyszałem, że piątki nie są najlepszym dniem do gry - tak jak poniedziałki. Co do strategii: Jeżeli RSI dobija do linii 95 lub 93 to w większości przypadków cena waluty spada na dół w przeciągu 1-3 minut. Oczywiście to działa w drugą stronę. Strategia nie sprawdza się, jeśli trend trwa w najlepsze. Warto wtedy odpuścić grę i poczekać na ustabilizowanie się danej waluty. Stan konta demo: 190.44 zł Zagrane opcje: 5 Wygrane: 4 Remis: 1 Zysk: 44.25 zł RE: Opcje binarne - początek - grzesiek1990 - 05-06-2015 09:37 Mimo, iż to Forex a nie OB to warto przeczytać darmowy ebook TRADING PRECYZYJNY NA RYNKU FOREX. Wiedzy nigdy dość. RE: Opcje binarne - początek - Critical - 05-06-2015 09:44 Przyda się, dzięki. RE: Opcje binarne - początek - Noozer - 05-06-2015 09:48 Miło,że założyłes ten dziennik, bo wróciłem znowu do zagłębienia się w Ob i forex Może i ja założę swój i porywalizujemy ? RE: Opcje binarne - początek - Critical - 05-06-2015 09:54 (05-06-2015 09:48)Noozer napisał(a): Miło,że założyłes ten dziennik, bo wróciłem znowu do zagłębienia się w Ob i forex Może i ja założę swój i porywalizujemy ? Z miłą chęcią. Zakładaj dziennik i lecimy. RE: Opcje binarne - początek - adiros - 05-06-2015 19:44 ja dzisiaj 100zl stracilem na binarce RE: Opcje binarne - początek - Critical - 06-06-2015 12:41 (05-06-2015 19:44)adiros napisał(a): ja dzisiaj 100zl stracilem na binarce 100 zł to nie tak dużo, ważne, żeby nie stracić wszystkiego i grać jakieś 3-5% kapitału. RE: Opcje binarne - początek - sudi - 06-06-2015 13:52 No nieźle Ci idzie, powodzenia Nie raz tutaj pewnie zajrzę |