![]() |
Niebawem dostaniesz wezwanie na szkolenie.. - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Off-Topic (/Forum-Off-Topic-9) +--- Dział: Off-Topic (/Forum-Off-Topic-10) +---- Dział: Ciekawe Dyskusje (/Forum-Ciekawe-Dyskusje-328) +---- Wątek: Niebawem dostaniesz wezwanie na szkolenie.. (/Temat-Niebawem-dostaniesz-wezwanie-na-szkolenie-110957) |
RE: Niebawem dostaniesz wezwanie na szkolenie.. - Max998 - 24-03-2015 10:27 Jeśli ma się oczywiście umowę o pracę co w dzisiejszych czasach jest niemal cudem bo nawet moja ciotka w dużym zakładzie ma umowę zlecenie co miesiąc przedłużaną. Polski rząd trzeba pamiętać to banda idiotów myślących, że każdy zarabia min. 3,500k i ma umowę o pracę jak wynikało z ostatnich badań zarobków itp. Ilu nie ma pracy i nawet nie jest zapisanych w Urzędzie Pracy, ilu robi na czarno i na pewno robotę straci bo nikt nie będzie na nich czekał, u nas w kurierce np. zawsze pocieszano ludzi, że jak Tobie się nie podoba/jesteś chory i nie przyjdziesz to jest 20 osób na Twoje miejsce. RE: Niebawem dostaniesz wezwanie na szkolenie.. - twardy - 24-03-2015 10:32 Ale przeciez po to weszlismy do UE, zeby mozna bylo stad wyjechac ![]() RE: Niebawem dostaniesz wezwanie na szkolenie.. - badii - 24-03-2015 10:33 niby racja ale gdyby była wojna to gdzie nie wyjedziesz i tak nie będzie dobrze ![]() RE: Niebawem dostaniesz wezwanie na szkolenie.. - rachman - 24-03-2015 11:31 Cytat:Kto da xx dni wolnego xx swoim pracownikom? Kto zapłaci zaległe pensje i inne opłaty za 90 dni? Co jeśli facet jest jedynym źródłem dochodu? Rodzina ma przez kilka tygodni wegetować a potem iść pod most bo nie ma wypłaty i miejsca pracy?Ustawowo pracodawca ma obowiązek nie utrudniać stawienia się, nie może Cię zwolnić więc nie jojcz tak ![]() Wiadomo jest to mało przyjemne i czasem uciążliwe ale w razie W też nikt Cię nie będzie pytać o zdanie więc przywyknij. Będziesz albo spier...ł za granicę (a najlepiej na inny kontynent bo jak poleci to różnie może być) albo zostaniesz i będziesz chronić rodzinę w szeregach monu albo z kolegami biegając w partyzantce - cokolwiek zrobisz wtedy - lepiej mieć trochę doświadczenia, nawet jeśli ukryjesz się w afryce... tam też może być gorąco. Nie ma kontynentu który jest w pełni bezpieczny. Konflikty zbrojne mają to do siebie że czasem rozlewają się na wiele krajów i nie da się czasem uciec przed tym. p.s. nie wierz w to co przekazują media. Jak można dotrzymać 4 godzin? Pomyśl. Nie każdy odbierze polecony w tym samym dniu. Będziesz w robocie i odbierzesz awizo za tydzień i mogą Ci skoczyć. Skąd miałeś wiedzieć że to MON wzywa? Chyba że listonosz co dzień będzie biegał Cię szukał... Albo nie masz auta a pociąg/autobus raz na dzień jedzie i co? Masz ukraść? Nająć helikopter? Kula w łeb za dezercję? Ogarnijcie się i nie siejcie tu paniki ![]() RE: Niebawem dostaniesz wezwanie na szkolenie.. - domin_dz - 24-03-2015 12:18 Przecież to nie ma być 90 dni, tylko 1-90 dni. RE: Niebawem dostaniesz wezwanie na szkolenie.. - Liromir - 24-03-2015 12:19 pragnę zaznaczyć iż powołują rezerwistów, wszyscy Ci którzy nie mieli żadnego przeszkolenia wojskowego, ani nie załapali się na 'zetke' mogą spać 'spokojnie' ![]() RE: Niebawem dostaniesz wezwanie na szkolenie.. - rekki - 24-03-2015 12:25 (23-03-2015 20:52)badii napisał(a):(23-03-2015 20:14)rekki napisał(a): Ja np nie wyobrażam sobie żebym miał rzucić wszystko miesiąc przed maturą i iść na jakieś poje*ane szkolenie Wojny nie ma i moim zdaniem nie będzie, a matura przyda mi się w życiu na kolejne lata. Nawet jak przyjdzie wojna, to nie za dużo da mi latanie z karabinem. Nie po to wynaleźli bomby atomowe i inne tego typu "gadżety" żeby uganiać się po polu z karabinem ![]() RE: Niebawem dostaniesz wezwanie na szkolenie.. - TeYroXOfficial - 24-03-2015 12:45 Hmm ciekawe, czyli mnie teoretycznie zostawią bo skończyłem lic o prof wojskowym, mieliśmy szkolenia, poligony i tak dalej ![]() RE: Niebawem dostaniesz wezwanie na szkolenie.. - Max998 - 24-03-2015 14:08 @Up: no właśnie nie do końca, bo biorą tych, którzy mieli już jakąś styczność podobnież. Raz mówią, że każdego z rezerwy a raz, że tylko tych co już byli/mieli styczność z wojskiem. ![]() RE: Niebawem dostaniesz wezwanie na szkolenie.. - TeYroXOfficial - 24-03-2015 14:27 Wg. mnie to bez sensu, skoro to ma być do ochrony własnej niby, a ja już to wszystko umiem, wiem jak sie zachować, bronią itp potrafie sie obsługiwać i tym podobne związane z wojskiem. Rosyjski też umiem wiec w sumie to zbedne jest dla takich osob jak ja... |