![]() |
Do Zamknięcia - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Off-Topic (/Forum-Off-Topic-9) +--- Dział: Kosz/Spam/Archiwum (/Forum-Kosz-Spam-Archiwum-11) +--- Wątek: Do Zamknięcia (/Temat-Do-Zamkniecia-107962) |
RE: patryk0407 - OSZUST - Pysik-89 - 06-02-2015 19:15 Mylisz pojęcia. Wystarczy przejrzeć KK, nie jestem może jakimś prawnikiem,ale twoim obowiązkiem jest pilnowanie swoich danych i zabezpieczenie ich przed ewentualnym wykradnięciem (poczytaj sobie wszystkie umowy z bankami itp)Niestety ktoś musi ponieść koszty.Gdyby to była większa kwota to fakt patryk mógłby udać się na policję i sprawę zgłosić. Niestety jak dobrze pamiętam policja zbytnio nie zajmuje się sprawami gdzie wartość kradzieży nie przekracza jakiejś kwoty Co do kradzieży samochodu to jeśli już zostawisz kluczyki w samochodzie wraz z dokumentami i nie zgłosisz kradzieży na policję, po czym ktoś powiedzmy spowoduje kolizję i ucieknie z miejsca wypadku to moim zdaniem ciężko będziesz miał taką sytuację wyjaśnić. RE: patryk0407 - OSZUST - UmCyK - 06-02-2015 19:17 (06-02-2015 19:03)twardy napisał(a):(06-02-2015 18:43)Pysik-89 napisał(a): Niestety nawet w świetle prawa całą winę za włam na konto ponosi Patryk0407 (może i nie miał o nim zielonego pojęcia, a może i było to ukartowane- nie mnie to osądzać) Tak jesteś winny jezeli nie udowodnisz że to nie ty. RE: patryk0407 - OSZUST - twardy - 06-02-2015 19:25 Ale w regulaminie forum nie ma kompletnie nic o obowiazku pilnowania hasla. ![]() RE: patryk0407 - OSZUST - Pysik-89 - 06-02-2015 19:32 Nie ma również napisane że masz go nie pilnować. Chyba jasne ze masz je pilnować. Bo to twoje konto a nie publiczne RE: patryk0407 - OSZUST - twardy - 06-02-2015 19:38 Mozemy tak caly dzien. Co rozumiesz przez pilnowanie hasla? 5 firewalli/antywirusow na kompie, szyfrowane dyski, monitorowana siec i inne pierdoly? Wtedy jestes niewinny? Patryk jest tak samo poszkodowany jak zalozyciel tematu. Nie wiadomo do czego jeszcze ten koles zdobyl dostep, do tego stracil dobra reputacje na forum i jeszcze grupka userow na niego maszeruje z widlami. Nie wiecie nawet w jakich okolicnosciach ten zlodziej zdobyl dostep do konta patryka a juz wydajecie wyroki. Zamiast sie skupic jakos na dorwaniu prawdziwego oszusta to tu takie pierdoly piszecie. Smieszne. RE: patryk0407 - OSZUST - TechByte - 06-02-2015 19:44 Bo im łatwiej zagrozić banem konta, niż znaleźć prawdziwego oszusta. RE: patryk0407 - OSZUST - Pysik-89 - 06-02-2015 19:52 Ale tu nikomu nie chodzi o to kto jest winny a kto nie (bo ja też uważam że Patryk winny nie jest) Ale to nie zmienia faktu że już na pewno najmniej winną osobą jest założyciel tematu. Dlatego też patryk0407 powinien zwrócić kwotę którą stracił poszkodowany i ewentualnie później kombinować tą kwotę odzyskać. Zawsze może udać się z tą sprawą na policję (poprosić administrację o dane logowań, adresy IP itp) i spróbować załatwić to taką drogą choć wydaje mi się, że nie wiele wskóra. Co do samej sytuacji.Spotkałem się już naprawdę z różnymi sytuacjami w internecie. Na przykład na jednym z forów zaistniała identyczna sytuacja jak tutaj. Po czym po pewnym czasie okazało się, że osobą zamieszaną w oszustwa był dobry znajomy usera który znał hasła dostępu do konta użytkownika który miał super opinie na forum.Po czym logował się na jego konto i robił co chce.(o czym oczywiście właściciel konta nie wiedział) wyjaśniło się dopiero po zgłoszeniu sprawy na policji RE: patryk0407 - OSZUST - siuvax - 06-02-2015 19:52 a co jeśli to serwer forum byl zle zabezpieczony i ktos sie na niego włamał i wykradł hasła?!?!?!?!?! no i kto teraz jest odpowiedzialny za te 160zł? ![]() ![]() ![]() RE: patryk0407 - OSZUST - asiorek - 06-02-2015 20:01 dokłądnei, to jest smieszne.. Skąd wiecie, że patryk te hasła ma gdzieś zapisane, widziałeś jego komputer? Byłęś u niego w domu ? Ja np jak miał bym trzymać hasła to w notatniku a nie na dysku, a tym bardziej dane do konta bankowego.. Jaką mamy pewność, że to nie kolejne wycieki z bazy które już miały miejsce.. Sam fakt ze Liromir czy jak mu tam pisał z Patrykiem ale wysłal przelew na Pawła. Tak hehe, mam na imie Andrzej ale dam sobie nic Piotrek. Czemu juz wtedy nie zareagowałeś? ![]() Otworzyłem temat w off topicu, zeby zrobic jakąs zbiórkę dla Patryka, żeby zrobic w kupie taką zbiórke i wykupić "kaucje" za niego, ale automatycznie temat poleciał do kosza uzasadniajac ze zbiórki już tu były realizowane. Co to ma do tego ? Nie on to zrobil wiec mamy prawo mu pomoc, tym bardziej, że temat znajdował się w dziale off topic.. Nie rozumiem tego, nie dacie pomóc bo po co, nie wasze pieniadze to niech placi.. ![]() P.S jak on ma się odezwac, jak nie ma dostępu do swojego konta?! http://prntscr.com/61uwtn RE: patryk0407 - OSZUST - Weeder - 06-02-2015 20:04 De facto ochrona własnych danych, kont itp. jest priorytetem jednakże patrząc obiektywnie powinno się dążyć do ujęcia "sprawcy" i od niego wyegzekwowania należnej sumy ponieważ są tutaj 3 podmioty - 2-wie ofiary i sprawca. |