Dziennik Barta- inwestycje w opcje - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Zarabiam.com (/Forum-Zarabiam-com-166) +--- Dział: Dziennik Pracy (/Forum-Dziennik-Pracy-352) +--- Wątek: Dziennik Barta- inwestycje w opcje (/Temat-Dziennik-Barta-inwestycje-w-opcje-103456) |
RE: Dziennik Barta- inwestycje w opcje - longlay1 - 11-03-2015 17:55 to, że strategie które testowałem działały kilka dni, to grałem. Następnie przegrywałem kasę, bo przestały działać i zamiast próbować coś delikatnie zmienić od razu szukałem następnej strategii i następnej i tak dalej. Teraz z biegiem czasu i doświadczeniem wiem, że strategie trzeba dostosować pod siebie, mało tego, może się okazać, że do każdej waluty jest inna RE: Dziennik Barta- inwestycje w opcje - bart07 - 12-03-2015 17:31 @[longlay1] Trochę wygląda na to, że poczułeś się za pewnie ze strategią. Jak już się ktoś przyzwyczai do jakiegoś super sposobu, to powstaje przeświadczenie, że będzie bezbłędny i zwalnia nas z myślenia. Może wybierz strategię, na której najlepiej Ci szło i coś pozmieniaj lub postaw na jakoś wejść Z tego co piszesz wszystko szło dobrze do jakiegoś momentu- myślę że w tym momencie należy szukać głównej przyczyny. Wczoraj w praktyce przetestowałem ciekawą strategię z forum. Moim zdaniem ciekawe połączenie Bollinder's bands, RSI,MFI i TDI. Zasady podobne, co w poprzedniej, stosowanej przeze mnie strategii, z tym że inne moim zdaniem sygnał jest tutaj o wiele wyraźniejszy. Jak na pierwszy raz przystało inwestycje skromne. Poprzedni wynik testów na mt4 to ok 80%, więc nie ma com szaleć na początku ;P Zarówno GBP/USD jak i EUR/USD dawały dość wyraźne sygnały- wskaźniki styczne ze skrajnymi krawędziami plus wskazujące na zmianę trendu. Jak dla mnie tylko wchodzić. Wczorajszy wynik: 78,3 zł RE: Dziennik Barta- inwestycje w opcje - MaLiN - 14-03-2015 12:27 Dziennik do pobrania? Pierwszy raz się z tym spotykam RE: Dziennik Barta- inwestycje w opcje - tribler - 14-03-2015 20:06 Powodzenia w zarobkach RE: Dziennik Barta- inwestycje w opcje - MaLiN - 25-03-2015 16:16 I jak poczynania? RE: Dziennik Barta- inwestycje w opcje - bart07 - 27-03-2015 13:35 (14-03-2015 12:27)MLN napisał(a): Dziennik do pobrania? Pierwszy raz się z tym spotykam Zawsze chciałem być pionierem w jakiejś dziedzinie ;D Inwestycji ciąg dalszy. Tym razem w swojej strategii położyłem nacisk głównie na wstęgi Bollindera, posiłkując się jedynie pozostałymi wskaźnikami. Z doświadczenia i na podstawie testów widać, że po przecięciu wstęgi przez świecę, można oczekiwać nawet chwilowego odwrócenia trendu. Tym razem opcje weszły jak trzeba, bez większych problemów. W pewnym momencie obawiałem się, że GBP/USD nie wejdzie, ale zgodnie z moimi przewidywaniami świeca zaczęła zmieniać kolor na czerwony Dzisiejszy wynik inwestycji: 134,7 zł RE: Dziennik Barta- inwestycje w opcje - bart07 - 06-07-2015 12:45 Witam, Z tego co widzę, to już ze 3 miesiące nie inwestowałem w opcje. Niestety sesja, małe zwątpienie w trading czy inne sprawy odciągnęły mnie od tradingu. Teraz wracam i ruszam z kopyta Dziś w ramach rozgrzewki wróciłem do mojego starego systemu z BoB, CCI i MFI. Wszystkie opcje weszły według jednego schematu. Po przekroczeniu wstęgi, krótkie spojrzenie na MFi i CCI. Zastanawiam się czy nie zastapić tych ostatnich czyms innym, ale w najbliżsyzm czasie poszukam czegoś dla siebie. W przypadku USD/CAD.... Za późno zorientowałem się, że wybranie opcji 5M to czysta głupota... W pozostałych przypadkach alerty zrobiły wszystko za mnie. 87,3 zł na plusie Nie pomyślałem dzisiaj o screenach, będą przy następnym wpisie RE: Dziennik Barta- inwestycje w opcje - PremAccHack - 06-07-2015 20:42 Będę obserwował Powodzonka RE: Dziennik Barta- inwestycje w opcje - MaLiN - 08-07-2015 20:27 Widzę, że zaraziłeś się od sbgorki stosowaniem Bolinger Bands? RE: Dziennik Barta- inwestycje w opcje - bart07 - 16-07-2015 13:04 BoB to podstawa w moich strategiach!!! Choć zauważyłem, że na USD/CHF potrafią być zgubne dla świeżaków ;P No ale do rzeczy... Wczorajsze zagranie moim zdanie po prostu piekne. Nie dość, że idealne wejście, to jeszcze podwójna wygrana Słyszałem kiedyś, że świeca powinna wyjść całym korpusem za BoB, ale dla mnie to trochę zbyt schematyczne inwestowanie. Przecież czasem świeca wychodzi z 3 razy korpusem, a czasem ledwo dotknie cieniem. Moim zdaniem pojawienie się pinbara i do tego spokojny ruch ceny wystarczył, by mieć pewność co do odbicia. Zwłaszcza, że pierwsze wydarzenia zaczynały się dopiero o 13. Także oby do przodu |