Co myślicie na temat takiego zarabiania przez internet (allegro)? - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Zarabianie przez Internet (/Forum-Zarabianie-przez-Internet-33) +--- Dział: Dyskusja o Zarabianiu (/Forum-Dyskusja-o-Zarabianiu-248) +--- Wątek: Co myślicie na temat takiego zarabiania przez internet (allegro)? (/Temat-Co-myslicie-na-temat-takiego-zarabiania-przez-internet-allegro-95100) |
RE: Co myślicie na temat takiego zarabiania przez internet (allegro)? - Fineks - 06-09-2014 11:28 Nie trzeba zakładać działalności gospodarczej tak długo, jak sprzedaż nie jest ciągła i zorganizowana- a to jak ktoś to interpretuje zależy indywidualnie. Skarbówka nie jest głupia jak się większości wydaje i chamsko kręcić też nie ma sensu. Co do podatków to znam wiele osób, które zarabiają po 1500 zł msc na allegro i nie zakładają działalności gospodarczej tylko rozliczają się normalnie z podatku- a działają od lat. Wszystko zależy od charakteru sprzedaży i jego systematyczności, jeśli o używane płyty chodzi to nie sądzę aby DG była konieczna. Popyt to inna sprawa, ale wg mnie towar może zalegać Ci miesiącami i wyjdzie Ci stawka 3 zł za godzinę... Nie lepiej już pracować na etacie? Cytat:Wystarczy, że Cię ktoś podkabluje(konkurencja) to US będzie miał na Ciebie oko, i oni nie zgłoszą się do Ciebie od razu, poczekają 4 lata, i w ostatnim momencie przyjdą by jak najwięcej z Ciebie wyciągnąć. Dokładnie, warto też dodać, że nawet bez działalności można wystawiać paragon (bez kasy fiskalnej też) RE: Co myślicie na temat takiego zarabiania przez internet (allegro)? - Dramer - 06-09-2014 13:54 Bez przesady że jak sprzedam coś np. na olx.pl to muszę zakładać działalność. Rozumiem jak byś chciał sprzedawać samochody czy zostać deweloperem ale na razie przy inwestycji 150zł. Wyobraźcie sobie że ktoś chcę podatek od pana Mietka że sprzedał 2 krowy i 3 świnie na olx. Na olx sprzedawałem już różne rzeczy od konsol do alufelg. Wątpię że ktoś będzie się interesował na początku twojej działalność. Jak będzie miał byży obrót to pewnie tak ale na początku ? RE: Co myślicie na temat takiego zarabiania przez internet (allegro)? - skocznowaty - 07-09-2014 13:23 Nie myśl o allegro lepiej weź się i zarabiaj na refkach z funhub |