Czy na youtube można jeszcze zarobić? - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Zarabianie przez Internet (/Forum-Zarabianie-przez-Internet-33) +--- Dział: Dyskusja o Zarabianiu (/Forum-Dyskusja-o-Zarabianiu-248) +--- Wątek: Czy na youtube można jeszcze zarobić? (/Temat-Czy-na-youtube-mozna-jeszcze-zarobic-91153) |
RE: Czy na youtube można jeszcze zarobić? - marinko13 - 17-06-2014 12:35 Jeszcze można, choć dużo mniej niż kiedyś. Zależy jakie masz oczekiwania. RE: Czy na youtube można jeszcze zarobić? - Użytkownik 2014 - 01-11-2014 20:28 Witam, chciałbym zasięgnąć porady, czy próby zarabiania pieniędzy na Youtube w moim przypadku mają sens. Od razu zaznaczę, że nie mam zbyt dużych oczekiwań co do zarobków na YT. Otóż od 3 lat prowadzę kanał, na który nagrywam różne animacje (tzw. brickfilmy). Od pewnego czasu zastanawiam się nad możliwością zarobienia na tym niewielkich pieniędzy. Kanał ma obecnie nieco ponad 500 subskrypcji, miesięcznie dochodzi ich ok 30. Do tej pory osiągnąłem prawie 500k wyświetleń. Zainteresowanie społeczności kanałem rośnie, (powoli, ale jednak). Z uwagi na specyfikę filmów, które nagrywam absolutnie nie mam możliwości wrzucania ich regularnie - niestety są dość pracochłonne. Kolejną sprawą jest moja obawa odnośnie niejasnego stosunku YT do filmów wykorzystujących fragmenty muzyki z gier. Przy większości moich filmów pojawia się zielony znaczek $, co powinno oznaczać możliwość zarabiania na filmach, co jednak wydaje się dziwne, gdyż są w nich zawarte krótkie fragmenty muzyki z gry. Nie dostałem od YT żadnego powiadomienia ani ostrzeżenia o prawach autorskich dotyczących tych filmów. Raczej nie mam możliwości zdobycia jakiejś oficjalnej zgody autora. W związku z tym obawiam się, że rozpoczęcie zarabiania będzie wiązać się z pewnym ryzykiem, którego prawdopodobnie nie będzie mi się opłacało podjąć. Słyszałem o przypadkach, w których problemy z prawami autorskimi na YT pojawiały się dopiero w trakcie monetyzacji. Może to mieć różne nieprzyjemne konsekwencje dla konta. Chciałbym przede wszystkim legalnie połączyć przyjemności z zarabianiem jakichś niewielkich pieniędzy. Zastanawiam się przy tym czy w przypadku mojego konta jest w ogóle sens się w to bawić. Dziękuję za przeczytanie tej wiadomości, będę wdzięczny za odpowiedź, Pozdrawiam. RE: Czy na youtube można jeszcze zarobić? - evolution15 - 01-11-2014 21:05 myśle że nie ma sensu zarabiania w twoim przypadku za mało masz subskrypcji byłyby to spraw groszowe RE: Czy na youtube można jeszcze zarobić? - osinex - 01-11-2014 23:26 Może spróbuj w opisach dawać jakieś skrócone linki? Nie wiem czy jest coś do czego mógłbyś kierowąc swoich widzów ale jeślii tak to możesz co działać chociaż nie wiem też ile z tego wyciągniesz.. Skracanie linkó - adf.ly lub shorte.st Serwisy płacą nam za każde kliknięcie w ich link.Możemy skrócić każdy link a ktos kto kliknie musi odczekac 5s zanim przejdzie na strone ktora skrocilismy. (przyklad w mojej sygnaturce) Stawka na shorte to 1.7 dolara za 1000 wyswietlen. RE: Czy na youtube można jeszcze zarobić? - Kickster - 02-11-2014 02:28 (01-11-2014 23:26)osinex napisał(a): (przyklad w mojej sygnaturce) o chłopie 2 , to jest genialne w swojej prostocie, chwytliwy tekst, każdy klika, okazuje się że robisz go w balona, ale w słusznym celu i wszyscy są zadowoleni RE: Czy na youtube można jeszcze zarobić? - Dereeris - 02-11-2014 13:37 Można zarabiać i to całkiem dobre sumy! Na wszystkim można zarobić, tylko trzeba działać a nie pisać głupie tematy na forum typu 'czy można na tym zarobić?' Gdyby McDonalds poszedł na łatwizne i pytał czy można zarobić na fastfoodzie to pewnie byśmy teraz o nim nie słyszeli ;3 Liczy się pomysł. RE: Czy na youtube można jeszcze zarobić? - Dzonyy - 02-11-2014 13:48 Trafna rada @up, liczy się pomysł Spróbuj dowiedzieć się do jakiej grupy docelowej trafiasz swoimi filmami. Potem wystarczy trochę pogłówkować i pomysły (na spieniężenie filmów) same wpadną do głowy. |