Witaj gościu! Zaloguj się lub Zarejestruj aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności jakie oferuje to forum! Rozpocznij zarabianie przez internet, poznaj korzysci pracy w domu! Rejestracja i korzystanie z forum jest całkowicie darmowe!
Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet
Fires i podatek - Wersja do druku

+- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com)
+-- Dział: Off-Topic (/Forum-Off-Topic-9)
+--- Dział: Kosz/Spam/Archiwum (/Forum-Kosz-Spam-Archiwum-11)
+---- Dział: Fires (/Forum-Fires-381)
+---- Wątek: Fires i podatek (/Temat-Fires-i-podatek-84355)

Strony: 1 2 3 4

RE: Fires i podatek - suprark - 26-01-2014 11:42

A nie musi tego podatku zapłacić i dostanie jego zwrot, jeśli nie przekroczy 3tyś?

RE: Fires i podatek - sqmany - 26-01-2014 12:22

@[suprark]
Tak.

RE: Fires i podatek - Traw3k - 26-01-2014 12:49

sqmany,

nie. Zwyczajnie po obliczeniach nie wyjdzie mu podatek do zapłaty, więc nie będzie miał czego płacić...

RE: Fires i podatek - bolo9797 - 26-01-2014 13:08

Glupota ...
Musi zaplaci podatek i jak nie przekroczy 3k to dostanie zwrot.. Po co wprowadzacie go w blad??

RE: Fires i podatek - Traw3k - 26-01-2014 13:32

"Kwota wolna 3091 zł to teoretyczny zarobek, który nie spowoduje konieczności zapłacenia podatku. W praktyce odlicza się od obliczonego podatku kwotę 556,02 zł. Oznacza to, że podatek zostanie obniżony, a zobowiązanie podatkowe nie wystąpi." - źródło

Kto wprowadza, ten wprowadza. Smile

Napisz mi, Kolego, co Ty chcesz płacić do Urzędu Skarbowego, jeśli podatek Ci zwyczajnie nie wyjdzie? W marchewkach im ten podatek zapłacisz, czy przyjdziesz i powiesz, że chcesz 0 złotych podatku zapłacić?
Potem takie bzdurki powtarzają się na forum non-stop, wprowadzając w błąd nowych. Jeden przekazuje drugiemu, a drugi trzeciemu.

Rozumiem, że podatki nie są łatwym zagadnieniem i mało kto ma tutaj wykształcenie ekonomiczne, ale żeby od razu garnąć się na rzucanie takimi słowami? Wink

Edycja: sqmany, czytaj wyżej. Dostanie zwrot czego? Marchewek?

Ludzie, weźcie to na logikę. Macie dać pieniążek, żeby zaraz dostać go z powrotem - tak, dla jaj, żeby urzędnicy mieli co robić, bo mało do roboty mają. Wink

RE: Fires i podatek - sqmany - 26-01-2014 13:39

Czytaj ze zrozumieniem pytanie i moją odpowiedź.
Zapytał się czy nie będzie musiał w tym przypadku płacić podatku, więc mu odpowiedziałem ,że tak.

RE: Fires i podatek - jakuba - 26-01-2014 14:35

Jak się uczyłem i zarabiałem grosze, to mi zwracali kilka stówek, jak nie przekroczyłem tej magicznej kwoty wolnej od podatku.

RE: Fires i podatek - Lesek - 26-01-2014 15:31

Ogólnie trzeba rozliczać się z każdej złotóweczki, ale nikt nie będzie nas gonił za kilkaset złotych. Osobiście zamierzam po przekroczeniu kwoty wolnej od podatku zacząć się rozliczać, a wcześniej? wcześniej miałem pieniądze od rodziców, zbierałem owoce leśne i dawałem dupy na autostradzie. Nikt się nie przyczepi, przecież i tak rozliczone pieniądze do mnie wrócą.

RE: Fires i podatek - kukukukurydza - 26-01-2014 20:20

A teraz z innej beczki... Słyszałem coś (nie pamiętam szczegółów) że z zarobków za 2014rok nie będziemy musieli się rozliczać do kwietnia 2015 tylko fiskus zrobi to za nas... Jak z tym dokładnie jest? Rok dopiero się zaczął więc sporo się może zmienić ale porozmawiać można a nawet trzeba by wszyscy wiedzieli co i jak Wink

RE: Fires i podatek - fiks - 26-01-2014 20:27

Czyli jak zarobiłem w 2013 roku prawie 200 zł na firesie, to nie ma sensu się rozliczać czy będą się dopierdalać o te 200 zł? Tongue