Witaj gościu! Zaloguj się lub Zarejestruj aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności jakie oferuje to forum! Rozpocznij zarabianie przez internet, poznaj korzysci pracy w domu! Rejestracja i korzystanie z forum jest całkowicie darmowe!
Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet
Dogecoin - Wersja do druku

+- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com)
+-- Dział: Kryptowaluty (/Forum-Kryptowaluty-374)
+--- Dział: Dyskusje o Kryptowalutach (/Forum-Dyskusje-o-Kryptowalutach-458)
+---- Dział: Inne waluty (/Forum-Inne-waluty-376)
+---- Wątek: Dogecoin (/Temat-Dogecoin-82042)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9

RE: Dogecoin - Xullrae - 20-12-2013 21:41

http://www.reddit.com/r/dogecoin/comments/1syoux/how_to_mine_dogecoin_using_digitalocean_cloud_vps/

Tu jest o kopaniu w chmurze, ktoś wytłumaczy łopatologicznie?

RE: Dogecoin - Avible - 20-12-2013 22:00

Tłumaczyć linuxa łopatologicznie? No Wai. Big Grin

RE: Dogecoin - Mauorycy - 20-12-2013 22:23

@Avible, ile na tej chmurze można wykopać?
@Coristo, skąd tyle wziąłeś ? Big Grin

RE: Dogecoin - Avible - 20-12-2013 22:27

Teraz nie mam pojęcia, jak ja kopałem to trudność była 18. Teraz jest prawie 400. Z jakiś 1000/dzień? Ale nie chcę obiecywać. Trudność zmienia się co 4 godziny wiec może być różnie.

Odp: RE: Dogecoin - asiorek - 21-12-2013 07:01

(20-12-2013 22:27)Avible napisał(a):  Teraz nie mam pojęcia, jak ja kopałem to trudność była 18. Teraz jest prawie 400. Z jakiś 1000/dzień? Ale nie chcę obiecywać. Trudność zmienia się co 4 godziny wiec może być różnie.

Zerknij strone wczesniej na moj problem. :\

Wysłane z mojego LG-P760 za pomocą Tapatalk 2

RE: Dogecoin - Avible - 21-12-2013 12:11

asiorek masz bardzo dziwny plik bat. Może zamiast kombinować wrzuć to:
Kod:
start /D "lokalizacja folderu z minerem" cudaminer.exe -o stratum+tcp://gra.forkpool.com:8372 -u login.worker -p hasło

Ja tak korzystam i mam 100% mocy bez udziwniania. Wink
Poza tym miner jasno Ci wywalał, że nie rozumie argumentu --scrypt i nie groma nie wie pocoś go tam wwalił :>

RE: Dogecoin - aero2 - 21-12-2013 12:37

Jaką kopalnie polecacie na CPU a jaką na GPU?

Pełno jest tych trialów, może coś by się ukopało na tych VPS lub w chmurze.

Albo kupić walutę od kogoś tanio i trzymać na lepsze czasy.

RE: Dogecoin - asiorek - 21-12-2013 16:06

(21-12-2013 12:11)Avible napisał(a):  asiorek masz bardzo dziwny plik bat. Może zamiast kombinować wrzuć to:
Kod:
start /D "lokalizacja folderu z minerem" cudaminer.exe -o stratum+tcp://gra.forkpool.com:8372 -u login.worker -p hasło

Ja tak korzystam i mam 100% mocy bez udziwniania. Wink
Poza tym miner jasno Ci wywalał, że nie rozumie argumentu --scrypt i nie groma nie wie pocoś go tam wwalił :>

Dzięki , działa Smile Repka poleciała,

Macie może jakiś kalkulator do obliczania w jakim czasei na jakim sprzecie ile wykopie?

RE: Dogecoin - patryk006 - 21-12-2013 16:23

Kto chce pogadać o miningu zapraszam gg. 6177897 Wink

Na cpu kopie sie tylko cpu coiny jak protoshares albo primecoiny
Dogecoiny jak i inne scryptowe coiny kopie się na gpu ... ale odpowiednim gpu nie wszystkie się do tego nadają niektóre zwykle nie zarobią na prąd (witamy userów z nvidiami), w zasadzie każdy radeon (no poza tymi co pamiętają dinozaury bo na tych nawet nie pokopiesz) zarobią na prąd, ale nie wszystkie są aktualnie opłacalne do składania koparki od 0 (co w ogóle jest trochę ryzykowne ale właśnie tydzień temu to ryzyko podjąłem i zobaczymy )

a skok trudności doge jest spowodowany że giełdy dodały tą walutę i wykreowała się konkretna cena i opłacalność tej waluty przez co sporo minerów się rzuciło (opłacalność 200x na dzień dobry, obecnie pewnie trochę ponad 40x) kurs bardzo niestabilny i spada ale uważam że spowodowane to tylko tym że minerzy się rzucili i wszyscy sprzedają a nie ma za bardzo komu kupować, w dłuższej perspektywie mam na dzieję że się ustabilizuje ciut wyżej niż 70-80 satoshi za 1

RE: Dogecoin - Filox - 21-12-2013 22:20

I jak, wziął się ktoś z was za kopanie?