Witaj gościu! Zaloguj się lub Zarejestruj aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności jakie oferuje to forum! Rozpocznij zarabianie przez internet, poznaj korzysci pracy w domu! Rejestracja i korzystanie z forum jest całkowicie darmowe!
Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet
[Rozwiązane]Szansa na nagrodę i kilka innych pytań - Wersja do druku

+- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com)
+-- Dział: Off-Topic (/Forum-Off-Topic-9)
+--- Dział: Oszustwa / Scam (/Forum-Oszustwa-Scam-140)
+---- Dział: Lockerz (/Forum-Lockerz-285)
+----- Dział: Pytania dotyczące Lockerz.com (/Forum-Pytania-dotyczace-Lockerz-com-4)
+----- Wątek: [Rozwiązane]Szansa na nagrodę i kilka innych pytań (/Temat-Rozwiazane-Szansa-na-nagrode-i-kilka-innych-pytan-7101)

Strony: 1 2 3

RE: Szansa na nagrodę i kilka innych pytań - Radziok - 19-05-2010 13:40

Czyli zakładając, że bonem do Amazon.de kupiłem płytę za 29$, nie będę musiał płacić VATu?
I jak z przesyłką? Można ją opłacić bonem?

RE: Szansa na nagrodę i kilka innych pytań - matt88 - 19-05-2010 14:22

(19-05-2010 13:40)Radziok napisał(a):  Czyli zakładając, że bonem do Amazon.de kupiłem płytę za 29$, nie będę musiał płacić VATu?
I jak z przesyłką? Można ją opłacić bonem?

Bedziesz musial. Mozesz oplacic go bonem lub przy odbiorze .
Tak, przysylke mozna oplacic bonem.

RE: Szansa na nagrodę i kilka innych pytań - Radziok - 19-05-2010 14:39

No dobrze, sam się już pogubiłem. To jak jest z tym VATem w końcu? Trzeba go płacić zawsze, czy od 50$?

RE: Szansa na nagrodę i kilka innych pytań - Tech - 19-05-2010 15:56

Ok, ja sam troszkę się pogubiłem, wytłumaczmy sobie coś:

1. Jeśli wygrasz coś na Lockerz to podatki przy odbiorze paczki musisz płacić tylko jeśli jej wartość przekracza 50$.

2. Jeśli chcesz coś kupić z amazona, który znajduje się w Niemczech to nie płacisz vatu, ani cła przy odbiorze paczki (tylko ten wliczony w cenę). Jest tak dlatego, że Niemcy są w unii europejskiej i paczki od nich nie przechodzą nawet przez urząd celny Wink

Sorry, jeśli wcześniej wprowadziłem w błąd Tongue

RE: Szansa na nagrodę i kilka innych pytań - Zythus - 19-05-2010 18:54

No właśnie

RE: Szansa na nagrodę i kilka innych pytań - Radziok - 21-05-2010 13:58

Jeżeli np. udałoby mi się na restocku wygrać iPoda Touch 8GB bądź Nano, to po jakim czasie otrzymałbym przesyłkę?

RE: Szansa na nagrodę i kilka innych pytań - Tech - 21-05-2010 14:20

Zwykle jest to 3-4 tygodni. Sama paczka kurierem idzie tylko kilka dni, to Lockerz tak przedłuża całą wysyłkę Tongue

RE: Szansa na nagrodę i kilka innych pytań - Radziok - 22-05-2010 16:46

Aha, dzięki. Czyli istnieje szansa, że przed odebraniem paczki byłbym w stanie zdobyć pieniądze, aby opłacić mojego iPoda? Big Grin

RE: Szansa na nagrodę i kilka innych pytań - Sportomaniak - 22-05-2010 20:46

(22-05-2010 16:46)Radziok napisał(a):  Aha, dzięki. Czyli istnieje szansa, że przed odebraniem paczki byłbym w stanie zdobyć pieniądze, aby opłacić mojego iPoda? Big Grin

My mamy oceniac szanse na to, czy TY zdobedziesz pieniadze ? Jak ruszysz posladki sprzed komputera, to moze i uzbierasz.

[Rozwiązane][Rozwiązane]Szansa na nagrodę i kilka innych pytań - Tech - 19-03-2011 10:29

Wątek zostaje zamknięty, ponieważ moderator uznał że temat został wyczerpany lub też rozwiązany. Jeśli posiadasz nowe pytania prosimy o założenie kolejnego tematu.