Witaj gościu! Zaloguj się lub Zarejestruj aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności jakie oferuje to forum! Rozpocznij zarabianie przez internet, poznaj korzysci pracy w domu! Rejestracja i korzystanie z forum jest całkowicie darmowe!
Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet
AZ.pl blokuje hostingi i domeny !!!! - Wersja do druku

+- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com)
+-- Dział: Uploading (/Forum-Uploading-282)
+--- Dział: Dyskusja o Uploadzie (/Forum-Dyskusja-o-Uploadzie-286)
+--- Wątek: AZ.pl blokuje hostingi i domeny !!!! (/Temat-AZ-pl-blokuje-hostingi-i-domeny-69740)

Strony: 1 2 3

RE: AZ.pl blokuje hostingi i domeny !!!! - BedzieK - 21-05-2013 16:19

raz spotkałem się z tym na hostingu AZ i przeszłem na inny Smile

RE: AZ.pl blokuje hostingi i domeny !!!! - barto - 21-05-2013 16:27

Troszke mnie wystraszyłeś tym tematem, dzięki za rady jakby co od razu usuwać takiego posta : )

RE: AZ.pl blokuje hostingi i domeny !!!! - JaviDesire - 21-05-2013 17:03

Zynga ostatnio ostro się ciska, nie wspomnę już o filmach na YT, dałem sobie spokój z filmikami do ich gier, bo tylko siedzą i flagują.

RE: AZ.pl blokuje hostingi i domeny !!!! - michal86ole - 21-05-2013 18:21

(21-05-2013 16:02)szybkikwit napisał(a):  Jeśli macie takie zgłoszenie to odrazu usówacie tego posta który tam im przeszkadza i nie powinno być problemów , a że Ty olałeś te zgłoszenia to teraz Ci zablokowali . Ja miałem takie coś od Microsoftu TongueTongue ale to dawno i na blogspocie to usunąłem posta i po sprawie Big Grin

Posta usunąłem po pierwszym upomnieniu, tak aby nie był widoczny. Jak się okazało dojebali się do obrazków, które gdzieś tam sobie leżakowały na serwerze Tongue
Kij im w oko, przyjdzie kasa z Astro to się kupi gdzieś indziej hosting Smile

RE: AZ.pl blokuje hostingi i domeny !!!! - miniek9090 - 21-05-2013 18:35

(21-05-2013 17:03)JaviDesire napisał(a):  Zynga ostatnio ostro się ciska, nie wspomnę już o filmach na YT, dałem sobie spokój z filmikami do ich gier, bo tylko siedzą i flagują.

Oni wiedzą na czym polega ten cały model PPA. Wiedzą też że to są fejki.... Oni nawet nie chcą pomóc userom , aby nie pobierali tego syfu , tylko nie chcą żebyście zarobili Tongue

RE: AZ.pl blokuje hostingi i domeny !!!! - merlin23 - 21-05-2013 18:59

fu*k ja tam mam 2 blogi

RE: AZ.pl blokuje hostingi i domeny !!!! - barto - 21-05-2013 19:20

nie ma co sie przejmować na zapas, póki co są to pojedyńcze przypadki. Gorzej jak będą masowe bany....

RE: AZ.pl blokuje hostingi i domeny !!!! - Miu - 22-05-2013 21:25

Również dostałem tego maila,post usunięty od razu i więcej info od AZ nie miałem(jutro minie tydzien)
Nie ma się czym przejmowac

RE: AZ.pl blokuje hostingi i domeny !!!! - yazir - 22-05-2013 21:36

Czytając ten temat 3 lub 4 razy zrobiłem tak -> facepalm
Wszyscy nagle panikują bo az.pl zablokowała hosting komuś kto używał LOGA / Nazwy objętego prawem autorskim. Tak wygląda procedura w każdej poważnej firmie hostingowej. Wolą stracić jednego narwanego klienta, niż dostać pozew od Zyngi / FB czy innej dużej firmy

Chcesz mieć pewność że nikt nie zablokuje Ci hostingu z powodu łamania praw autorskich? Postaw serwer na własnym komputerze, lub kup hosting w kraju który ma do tego luźniejsze podejście.

RE: AZ.pl blokuje hostingi i domeny !!!! - Roku00 - 22-05-2013 21:46

Miałem podobną sytuacje, też prawa autorskie zgłoszone przez Zynge. Stronę wyłączyli. W e-mail'u AZ napisało mi jaki był powód, dali link d tematu. Napisałem do nich wiadomość, żeby odblokowali mi stronę, a ja usunę logo Zyngi. Nie wiem czy sytuacja ta trwała więcej jak 20 min..