Witaj gościu! Zaloguj się lub Zarejestruj aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności jakie oferuje to forum! Rozpocznij zarabianie przez internet, poznaj korzysci pracy w domu! Rejestracja i korzystanie z forum jest całkowicie darmowe!
Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet
Grupowa inwestycja - Wersja do druku

+- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com)
+-- Dział: Off-Topic (/Forum-Off-Topic-9)
+--- Dział: Kosz/Spam/Archiwum (/Forum-Kosz-Spam-Archiwum-11)
+--- Wątek: Grupowa inwestycja (/Temat-Grupowa-inwestycja-55426)

Strony: 1 2 3

RE: Grupowa inwestycja - PlastPL - 02-07-2012 23:01

(02-07-2012 22:54)surfer0700 napisał(a):  
(02-07-2012 22:49)PlastPL napisał(a):  Kompletnie bez sensowny pomysl, jak nie ma cie chociaz 100$ na inwestycje to idzcie do pracy. Zawsze znajdzie sie jakas czarna owca co jak poczuje kilka dolarow to sie wypnie na reszte.

Wiesz . . . Coś mi się wydaje, że co niektórzy na tym forum nie mają jeszcze ukończonych 18 lat, a może i dużo im jeszcze do tego brakuje. Jedyne $ co mają to z programów typu mypay, shareyt, etc. Więc ciężko im jest ogarnąć jakieś większe sumy pieniędzy.

Moze i tak, ale znajac polskie realia, to jedyne co z tego bedzie to placz i lament oszukanych na forum.

RE: Grupowa inwestycja - Rzeziu - 02-07-2012 23:02

Ja nie mówiłem , że nie mam bo mam i całkiem dobrze mi się powodzi z samego zarabiania w internecie są to sumy rzędu 200 zł na dzień za siedzenie przy komputerze z 4 godzinki więc pieniądze akurat do inwestycji mam kwota którą zaproponowałem to było 20$ na 1 miesiąc na próbę jak to wszystko się potoczy jest to mała sumka więc można się zabawić ,a jak się to mówi w kupie zawsze siła Smile Co do wieku to mam 20 lat.

RE: Grupowa inwestycja - adax84 - 03-07-2012 07:19

Gdyby z 10 osób dało min. $50 to wtedy uzbierane $500 można dać do jakiegoś Minta czy NZX... i zobaczyć co z tego wyjdzie Smile Kwota "na łepka" jest mała a pobawić się już można.

Co do niepełnoletnich osób - to z całym szacunkiem dla młodszych użytkowników forum - uważam, że dolną granicą powinno być 18 lat.

Tyle, że można robić wiele założeń a i tak ciężko będzie wybrać osobę która wzbudzi zaufanie wszystkich - zawsze coś komuś nie będzie odpowiadać.... i głównie to może sprawić, że pomysł upadnie.

RE: Grupowa inwestycja - xUnholy - 03-07-2012 12:47

Niech mi ktos wytlumaczy, czemu mam dawac komus kase ktora sam moge zainwestowac w HYIP`y bo z tego to czytam, wlasnie o HYIP`y chodzi. Jak dla mnie bzdura totalna.

RE: Grupowa inwestycja - fishburger - 03-07-2012 13:08

(03-07-2012 12:47)xUnholy napisał(a):  Niech mi ktos wytlumaczy, czemu mam dawac komus kase ktora sam moge zainwestowac w HYIP`y bo z tego to czytam, wlasnie o HYIP`y chodzi. Jak dla mnie bzdura totalna.

No ja też nie ogarniam po co szukać na siłe problemów, a te w postaci kłótni i sporów są nieuniknione w takiej grupie wcześniej czy później. Jedyne co mi przychodzi do głowy to chęć zrzucenia odpowiedzialności na kogoś innego w przypadku niepowodzenia (np. upadek danego programu). Jeśli sam inwestujesz swoje pieniądze to jesteś w pełni odpowiedzialny za swoje wybory i decyzje... w grupie odpowiedzialność rozmywa się na wiele osób lub spada całkowicie na kogoś innego, którego potem można obwinić...
Dla mnie pomysł jest mega.... hmmmm.... słaby

RE: Grupowa inwestycja - xUnholy - 03-07-2012 13:23

@fishburger to racja co piszesz, jednak pisalem "na szybko" - to ze bylyby komplikacje wynikajace jedynie z natury czlowieka, badz wywolane upadkiem jakiegos HYIP`a - to IMO oczywiste, natomiast zastanawia mnie czysto finansowy aspekt sprawy. To niech mi ktos wytlumaczy, dlaczego bardziej mialo by mi sie oplacac dac komus pieniadze niz samemu zainwestowac w HYIP-y.

RE: Grupowa inwestycja - adax84 - 03-07-2012 13:51

(03-07-2012 13:23)xUnholy napisał(a):  To niech mi ktos wytlumaczy, dlaczego bardziej mialo by mi sie oplacac dac komus pieniadze niz samemu zainwestowac w HYIP-y.

Dla przykładu np. program mint (wyliczenia na szybko, mogą być z błędem):

Dysponujesz kwotą np. $250 - możesz kupić "membership" plus dwa tokeny premium. Twój zysk dzienny kształtuję się w granicach $5,8 - $6,4. Czyli następny token możesz kupić dopiero za ok. 16 dni. Teraz jeżeli 10 osób da np. $50 to mamy $500 - czyli dzienny zysk jest w granicach $13,05 - $14,4, czyli następny token możesz mieć za ok. 7 dni Smile

Oczywiście, można samemu włożyć $500 i tak jest najlepiej. Jednak w tym przypadku nie chodzi (przynajmniej mi) o zysk tylko o zabawę - taki "wyjazd integracyjny". ...Tyle, że faktycznie czynnik ludzki może sprawić, że wszystko zakończy się wielką awanturą. Dlatego realizacja tego delikatnie mówiąc może być ciężka, żeby nie-napisać niemożliwa.