Witaj gościu! Zaloguj się lub Zarejestruj aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności jakie oferuje to forum! Rozpocznij zarabianie przez internet, poznaj korzysci pracy w domu! Rejestracja i korzystanie z forum jest całkowicie darmowe!
Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet
Zarabianie na Facebooku - Wersja do druku

+- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com)
+-- Dział: Zarabianie przez Internet (/Forum-Zarabianie-przez-Internet-33)
+--- Dział: Poradniki dotyczące Zarabiania przez Internet (/Forum-Poradniki-dotyczace-Zarabiania-przez-Internet-279)
+--- Wątek: Zarabianie na Facebooku (/Temat-Zarabianie-na-Facebooku-175670)

Strony: 1 2 3 4 5 6

RE: Zarabianie na Facebooku - sony25 - 09-11-2024 23:05

FB wprowadza zmiany w sposobie zarabiania. Niektórzy już otrzymali możliwość zarabiania w ramach testu na stronie.

Wcześniej na stronie zarabiało się na:

- reklamy in-stream - zarabianie na filmach

- rolki

- gwiazdki - użytkownik FB musi najpierw zakupić gwiazdki, by je przekazać jako nagrodę (1 gwiazdka 0,01 $)

- subskrypcje

- bonus - zarabianie za zasięgi (mega opłacalne przy sporym ruchu na stronie).

Strona mogła mieć wszystkie możliwości zarobku. Albo 1, 2, 3 itp Jedna z moich stron ma wszystkie możliwości oprócz gwiazdek, bowiem FB stwierdził, że strona narusza regulamin fb Rolleyes

Inna strona ma tylko rolki, inna suby, a inna bonus.

Teraz FB wprowadza nowe zasady. Nazywa się to Monetyzacja zawartości.

Narzędzie to łączy wszystkie wcześniej wymienione sposoby zarobku. Więc jak moja strona miała zarobek tylko w rolkach to teraz uzyskała wszystkie naraz.

Jest z kategorii dziewczyn Wink Pierwsze 0,01$ wpadło w ramach testu - tylko za dodanie zdjęcia.

W dodatku zarobki pokazują się w zakładce statystyka więc dokładnie można śledzić, ile i za co jest dochód.

[Obrazek: Bez-nazwy-1.jpg]

Uprzedzam trzeba sie załapać - kryteria są jasne. Nie wolno łamać zasad FB. Ale to jest dziwne, bowiem moja strona, która nie zarabia nie łamie zasad a nie mogę jej monetyzować. A inna ze zdjęciami dziewczyn już zarabia.

Obliczyłem teraz na szybko, że dziennie mam około 50 zł z FB tylko za dodanie zdjęć na FP.

RE: Zarabianie na Facebooku - qwerty12344 - 12-11-2024 20:27

hey biznesmeni mam coś takiego jak reklamy partnerskie może wiecie co to takiego jest ? I Dziś dostałem nałożenie na film ze treści kontrowersyjne i zdjęli mi zarabianie z tego filmu i się zastanawiam czy tego filmu całkowicie nie usunąć ? BlushBlushBlush

RE: Zarabianie na Facebooku - sony25 - 13-11-2024 10:35

Hmm nie zagłębiałem się w reklamy partnerskie jeszcze.

Co do filmu ściągnij go tak na wszelki wypadek.

U mnie zarabia bonus fajnie - strona motoryzacyjna zarobiła od października łącznie 408$. Z tego 270 jest zaksięgowane już do wypłaty pod koniec listopada.

RE: Zarabianie na Facebooku - sony25 - 20-11-2024 10:33

Minął miesiąc z bonusem zarabiania na FB. Był to fajny miesiąc.

[Obrazek: 467456736-1081964420284987-8988268921143255055-n.png]

Bonus zarobkowy się dzisiaj zakończył. Rozpoczął się nowy na kolejne 30 dni.

Zarabiam tylko na dodawaniu zdjęć na FB 1-2 zdjęcia na dzień.

Nowy bonus ma 0,27$.

Na innej stronie bonus aktywny jest jeszcze przez 2 dni. Ale już FB informuje, że strona otrzymała kolejny na 30 dni.

RE: Zarabianie na Facebooku - sony25 - 21-11-2024 12:00

Zakończył się 30-dniowy bonus na inne mojej stronie. Zarobiłem na nim 81$.

Bonus się zresetował około 8 i pracuje kolejne 30 dni. Mam 2$ jak narazie.

Wraz z poprzednim bonusem miesięczny zarobek z bonusów na 2 stronach wyszedł 432$.

Strona, z bonusem który wystartował wczoraj wygenerował do dzisiaj 11$ zysku.

Cały zysk ze stron na FB w październiku wyniósł 410$.

Ile zarobiłem w listopadzie okaże się na początku grudnia.

RE: Zarabianie na Facebooku - itmaster - 21-11-2024 12:15

Czyli to nie jest zarabianie na stałe, tylko co 30 dni przedłużają te bonusy?

RE: Zarabianie na Facebooku - sony25 - 21-11-2024 13:13

(21-11-2024 12:15)itmaster napisał(a):  Czyli to nie jest zarabianie na stałe, tylko co 30 dni przedłużają te bonusy?

Na 2 stronach mam bonusy na 30 dni - teraz zaczynam 3 bonus.

Natomiast na 1 stronie fb wprowadził mi opcję monetyzacji zawartości.

Chodzi o to, że zarabianie na bonusie, rolkach, filmach, gwiazdkach, subskrypcjach został połączony w 1 - właśnie w monetyzację zawartości bez limitu czasowego.

Jaka różnica?

Zarabianie na bonusie jest bez limitu czasowego. Z automatu odblokowały się wszystkie możliwości zarobkowe. A tak 2 stronach niektóre opcje mam a inne są niedostępne.

Z tego co wyczytałem fb chce wprowadzić monetyzację zawartości jako jedyne źródło zarabiania. I jest to fajne.

RE: Zarabianie na Facebooku - sony25 - 06-12-2024 10:19

Czas na podliczenie listopada.

FB jeszcze aktualizuje i podlicza wpływy.

Ale już wiem, że wypłata za listopad to będzie około 400$ Smile

Na 2 stronach włączony jest bonus (trwa on 30 dni). Za 14 dni się skończy. Jeżeli FB włączy mi go na kolejne 30 dni, to będzie kolejna okazja do fajnego zysku.

strona 1:
Obecny wygenerował 167$. W samym grudniu 68$.

strona 2
44,23$. W grudniu 15$.

Jak dobrze pójdzie to grudzień wygeneruje mi 350-400$ zysku.

RE: Zarabianie na Facebooku - chincyk - 18-12-2024 10:56

U mnie w reklamy in stream klikając w ustawienia nic nie mam, czy trzeba zacząć od tych gwiazdek?

RE: Zarabianie na Facebooku - sony25 - 18-12-2024 17:33

(18-12-2024 10:56)chincyk napisał(a):  U mnie w reklamy in stream klikając w ustawienia nic nie mam, czy trzeba zacząć od tych gwiazdek?

Nie. To nie ma znaczenia. Może nie masz włączonego przez fb